Ce a trăit Daniel Pancu după înlăturarea de la Rapid: ”Am suferit câteva zile, pe urmă am vorbit cu mulți antrenori”. ”Principalul” demis a povestit ”momentul Reșița”

Răzvan STÎNGĂ 11 Apr. 2020, 17:41 Liga 2
Ce a trăit Daniel Pancu după înlăturarea de la Rapid: ”Am suferit câteva zile, pe urmă am vorbit cu mulți antrenori”. ”Principalul” demis a povestit ”momentul Reșița”

La o lună după ce a pierdut meciul cu CSM Reșița (scor 0-1) și a fost îndepărtat de la Rapid, Daniel Pancu a vorbit pe larg despre trăirile din timpul partidei și cum au decurs zilele de după moment. Antrenorul își menține părerea și apreciază că merita mai multă încredere din partea conducătorilor. În meciul jucat în data de 8 martie, Rapid a făcut una dintre cele mai bune reprize ale sezonului, e de părere antrenorul demis.

Prestația din prima repriză, una cu multe ratări sau cu intervenții miraculoase ale portarului Cobrea, nu s-a răsfrânt însă și asupra rezultatului final. CSM Reșita s-a impus cu 1-0 cu un gol marcat pe contraatac. Daniel Pancu accentuează faptul că arbitrul a avut partea lui de vină. Jocul a fost condus de centralul Bogdan Dumitrache (Bucureşti).

”L-am urmărit de multe ori (n.r. – meciul), da. Bine, dacă vorbești cu cineva care nu se pricepe și îi spui: «A fost demis Pancu», va întreba «Păi, de ce?». «Din cauza rezultatelor: 0-0, 0-0 și 0-1 la rând». «Aaa, e normal să fie dat afară, da!». Așa ar răspunde persoana care nu ar cunoaște situația. În partida cu Reșița am făcut cea mai bună repriză a noastră din tot sezonul, mă refer la prima parte a jocului. În repriza a doua nu a mai fost la fel, asta și fiindcă suporterii începuseră să-l conteste pe un jucător, pe Lazăr.

(n.r. – referitor la lovitura de pedeapsă a Rapidului) Da, arbitrul l-a dat după o simulare grosolană a lui Hlistei! Și l-a bătut Vali Alexandru, golgeterul Ligii a 2-a, direct în portar! Chiar i-am spus după meci: «Dacă ai fi avut penalty-ul ăsta la Călărași sau la alte echipe la care ai mai jucat înainte, l-ai fi culcat pe portar și ai fi dat perfect, în vinclu!», a precizat Daniel Pancu, citat de 1923.ro.

Antrenorul nu a trecut foarte bine peste anunțul că este înlăturat. ”Am suferit două, trei zile, pe urmă am mai vorbit cu mulți antrenori despre primele demiteri din carierele lor. N-ar fi corect să publici numele, că oamenii nu știu că eu îți povestesc ție. Și nu asta contează. Important e că am leșinat de râs auzindu-i cum fuseseră demiși! Experiențele lor m-au ajutat să trec peste plecarea de la Rapid. Aștept următorul contract ca antrenor!”, a mai precizat antrenorul înlocuit de giuleșteni cu Dan Alexa.

Pancu a obținut două puncte în trei meciuri în acest an

Daniel Pancu a avut rezultate destul de slabe în acest an cu Rapid, adunând doar două puncte din trei meciuri: 0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele, 0-0 cu ASU Politehnica Timișoara și 0-1 cu CSM Reșița. În urma acestor rezultate, Rapid a ratat în repetate rânduri șansa să treacă pe primele locuri în Liga 2. Acum, după 24 de etape, echipa se clasează pe locul 5, cu 37 de puncte, dar este la doar două puncte de pozițiile 2 și 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv calificarea la meciul de baraj pentru accederea în primul eșalon.

Daniel Pancu preluase echipa în august 2018. Anul trecut, în Liga 3, nu au fost probleme, și s-a obținut promovarea. Acum însă, situația s-a schimbat, iar echipele din Liga 2 i-au pus probleme Rapidului în drumul către Liga 1. Giuleștenii au întâmpinat dificultăți și cu echipele din fruntea clasamentului, dar și cu cele considerate, teoretic, mai slabe.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-nu-si-a-achitat-toate-datoriile-catre-daniel-pancu-giulestenii-nu-i-au-platit-bonusul-intreg-pentru-promovarea-in-liga-2-mai-avem-o-restanta-19129675

Foto: Alexandra PANDREA

Răzvan STÎNGĂ 11 Apr. 2020, 17:41 Liga 2
Pe aceeași temă