Cătălin Hlistei a înscris din nou, dar Rapid a făcut primul pas greșit în acest sezon: ”Am strigat și eu, a strigat și antrenorul să stăm mai sus.” Ce a schimbat la echipă Iencsi față de Pancu sau Alexa

Marius ANGHEL 20 Sep. 2020, 16:53 Liga 2
Cătălin Hlistei a înscris din nou, dar Rapid a făcut primul pas greșit în acest sezon: ”Am strigat și eu, a strigat și antrenorul să stăm mai sus.” Ce a schimbat la echipă Iencsi față de Pancu sau Alexa

Cătălin Hlistei (26 de ani) a marcat pentru a patra oară consecutiv pentru Rapid în acest debut de sezon din care au trecut patru etape, acum fără să o mai facă din penalty, însă echipa sa nu a reușit să câștige de această dată și a obținut doar o remiză cu Turris Oltul, scor 1-1, club pe care giuleștenii nu l-au învins niciodată în cele cinci confruntări directe.

Mijlocașul ofensiv originar din Arad a punctat în minutul 50, după un un-doi cu Sefer și o finalizare din 7 metri, a fost înlocuit în minutul 81, iar golul egalizator a picat în 90+3, din partea lui Ilie Damașcan, cu toate că trupa teleormăneană evolua în inferioritate numerică din minutul 69, când Cătălin Pîrvulescu a fost eliminat.

Cătălin Hlistei: ”Am făcut pasul înapoi fără să ne dăm seama”

Hlistei a văzut din tribună că echipa sa s-a retras în defensivă în ultimele minute și regretă egalul.

”Am făcut pasul înapoi fără să ne dăm seama. Chiar am strigat și eu din tribună, a strigat și antrenorul să stăm mai sus. Nu am reușit acest lucru, iar astăzi am pierdut două puncte”, a declarat Cătălin Hlistei după jocul cu Turris Oltul.

Hlistei speră ca Rapid să învingă odată Turris Oltul: ”Ce nu te doboară, te face mai puternic”

Arădeanul se gândește că poate exista ”un blocaj” din partea rapidiștilor în fața celor de la Turris Oltul, că n-au putut câștiga niciodată împotriva trupei teleormănene în cele cinci confruntări directe de până acum. În două au câștigat jucătorii echipei din Turnu Măgurele, iar în ultimele trei s-au înregistrat tot atâtea rezultate de egalitate. În precedentul joc, în Regie, Rapid egala la ultimul atac, în minutul 90+6, iar Turris Oltul rata promovarea în Liga 1. Acum a venit rândul jucătorilor lui Erik Lincar să înscrie pe final și să obțină remiza.

”Asta consideră ei, că s-a întors roata. Ce nu te doboară, te face mai puternic. Noi nu ne-am gândit că i-am egalat în 90+5 sau cât a fost și că nu au promovat ei. Noi ne gândim doar la jocul nostru, să fim uniți. Suntem supărați azi, mâine, iar de luni ne gândim la următoarea partidă, la Recea, că trebuie să câștigăm acolo.

Se poate spune și așa… că este un blocaj, dar astăzi am fost foarte aproape. Sperăm ca până la urmă să reușim să-i batem. Nu stăm noi cu gândul la Turris, că nu reușit să-i batem. Este important să acumulăm cât mai multe puncte, să intrăm în play-off și după aceea o să vedem”, e de părere Hlistei, care în acest sezon a mai înscris câre o dată cu Viitorul Pandurii (3-1), Pandurii (2-1) și CSM Slatina (3-0), de fiecare dată din penalty.

”Avem zece puncte după patru meciuri. E un început bun de campionat”

Cătălin Hlistei s-a dat din nou peste cap după ce a înscris, a explicat de ce, mai nou, se bucură în acest mod și nu dezarmează după această remiză.

”Am făcut gimnastică în copilărie, când eram mic. Așa mă bucur eu, important este să câștige echipa. Este doar începutul campionatului. Avem un joc bun, un joc de posesie, dar după ce au luat cartonașul roșu nu am reușit să ținem de minge. Au jucători cu talie și au adus multe mingi în careu, iar asta ne-a costat.

Deocamdată suntem pe primul loc. Avem zece puncte după patru meciuri. E un început bun de campionat”, a mai spus Cătălin Hlistei.

Rapidistul a răspuns și la întrebarea referitoare la diferența dintre Adrian Iencsi, Daniel Pancu și Dan Alexa, actualul și foștii antrenori ai echipei.

”De la fiecare antrenor avem câte ceva de învățat, fiecare are stilul lui. Cred că domnul Iencsi este mult apropiat de noi și încearcă să ne explice că trebuie să jucăm ca un grup. Să murim unul pentru altul, cum s-ar zice, pe teren”, a încheiat Hlistei.

Adrian Iencsi a preluat Rapid în această vară și în primele patru etape are trei victorii și un egal. Cu 10 puncte, Rapid e pe locul 2, fiind devansată la golaveraj de U Craiova 1948 SA, care astăzi a câștigat cu 4-2 jocul de la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii. Oltenii au 11-5 golaveraj, iar rapidiștii au 9-3.

În următoarea etapă, Rapid joacă sâmbătă, de la ora 12:30, la nou-promovata Fotbal Comuna Recea, echipă fără niciun punct acumulat în acest sezon.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-a-intrerupt-seria-victoriilor-chiar-cu-turris-oltul-careia-ii-fura-promovarea-in-liga-1-adrian-iencsi-e-frustrat-si-dureros-antrenorul-nu-vede-nicio-ri-19148709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostul-stelist-erik-lincar-i-a-declarat-iubire-rapidului-dupa-ce-a-izbucnit-de-fericire-ca-a-egalat-o-in-ultimul-minut-si-jucatorii-imi-spun-de-multe-ori-ca-sunt-nebun-dar-asta-sunt-eu-le-19148770

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-turris-oltul-de-la-ora-1430-giulestenii-n-au-nicio-victorie-in-fata-teleormanenilor-insa-ultimul-rezultat-direct-a-retezat-visul-promovarii-trupei-lui-erik-lincar-19148572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-pus-pe-liber-doi-jucatori-dupa-meciul-cu-turris-oltul-va-multumim-baieti-mult-succes-in-continuare-se-mai-pregateste-o-plecare-un-mijlocas-a-fost-pus-pe-lista-de-trans-19148783

Marius ANGHEL 20 Sep. 2020, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă