Adrian Iencsi abia așteaptă ca fanii Rapidului să revină pe stadion: ”Îi cunosc foarte bine, ei ne vor susţine şi la bine, şi la rău”

Răzvan STÎNGĂ 15 Sep. 2020, 16:22 Liga 2
Adrian Iencsi abia așteaptă ca fanii Rapidului să revină pe stadion: ”Îi cunosc foarte bine, ei ne vor susţine şi la bine, şi la rău”

Rapid este singura echipă din Liga 2 cu început perfect de campionat, trei victorii în trei meciuri. Urmează însă un prim test cu adevărat important, cu una din pretendentele la play-off și, implicit, la un loc promovabil, Turris Oltul. Confruntarea este programată pe terenul giuleștenilor, iar Adrian Iencsi a prefațat meciul.

Adrian Iencsi: ”Fiecare meci e tratat cu maximă seriozitate, în speţă cel cu Turris” 

Rapid a oprit sezonul trecut, în ultima etapă din play-off, promovarea celor de la Turnu Măgurele în Liga 1. A marcat la ultima fază a meciului, s-a terminat 1-1, iar formația lui Erik Lincar nu a mai prins nici măcar barajul. Adrian Iencsi a declarat că va fi o dispută foarte grea și le cere jucătorilor atenție maximă, pentru a patra victorie. În același timp, vrea și primul succes în fața lui Turris Oltul. Până acum, giuleștenii nu au câștigat nici măcar o confruntare directă.

”Pentru noi fiecare meci este cu o încărcătură specială şi fiecare meci e tratat cu maximă seriozitate, în speţă cel cu Turris. E un meci la fel de important ca toate celelalte care au fost şi care vor mai veni. Aici, în Regie, ne simţeam bine ca loc, ca poziţionare a stadionului, aproape de Giuleşti, dar gazonul nu arată tocmai bine şi asta nu numai pentru noi, ci şi pentru adversari”, a declarat Adrian Iencsi despre meciul cu Turris Oltul, citat de TelekomSport.

Adrian Iencsi abia așteaptă revenirea fanilor pe stadion: ”Simţim lipsa lor, au şi ei de suferit foarte mult pentru că nu e uşor să stai în faţa televizorului” 

În ultima perioadă, în România s-a discutat în spațiul public despre posibilitatea de a fi permis accesul suporterilor pe stadioane. Adrian Iencsi abia așteaptă ca fanii să revină la meciuri.

”Aş vrea la toate disciplinele sportive să vină din nou suporterii la stadion şi mai ales că vorbim de fotbal, e cel mai iubit sport din România şi ai ocazia să vii să fii lângă echipă. Simţim lipsa suporterilor, au şi ei de suferit foarte mult pentru că nu e uşor să stai în faţa televizorului în loc să vii la stadion şi să îţi vezi favoriţii la muncă. Noi ne gândim că ei sunt acolo, alături de noi, considerăm că sunt în tribune, alături de noi, îi cunosc foarte bine, ei ne vor susţine şi la bine, şi la rău”, a mai declarat Adrian Iencsi.

Virgil Drăghia: ”Ne afectează foarte tare că suporterii nu sunt alături de noi” 

Virgil Drăghia, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul Rapidului, a întărit afirmațiile lui Iencsi referitoare la forța echipei după ce fanii vor primi acceptul să ia parte la meciuri.

Pe noi ne afectează foarte tare faptul că jucăm fără spectatori, pentru că Rapidul se identifică cu suporterii, Rapid înseamnă suporteri şi forţa noastră stă în suporteri. Pe noi ne afectează foarte tare că nu sunt alături de noi. Suporterii noştri sunt foarte fanatici, dar cred că ar respecta regulile de distanţare doar ca să fie alături de echipă şi să reuşească să o susţină” , a spus Virgil Drăghia.

Rapid a câștigat în primele trei runde cu Viitorul Pandurii (3-1, deplasare), Pandurii Târgu Jiu (2-1, acasă) și CSM Slatina (3-0, deplasare). În etapa a patra Rapid va juca, așadar, cu Turris Oltul pe teren propriu, sâmbătă de la ora 14:30.

Foto: FC Rapid 1923 

Răzvan STÎNGĂ 15 Sep. 2020, 16:22 Liga 2
Pe aceeași temă