Cât o costă lunar pe ”FC U” Craiova numirea lui Adrian Mutu și a staffului său tehnic. Colaboratorii ”Briliantului” la campioana Ligii 2 | EXCLUSIV

Andrei TRIFAN, Alin GRIGORE 28 May. 2021, 19:46 Liga 2
Cât o costă lunar pe ”FC U” Craiova numirea lui Adrian Mutu și a staffului său tehnic. Colaboratorii ”Briliantului” la campioana Ligii 2 | EXCLUSIV

Adrian Mutu și Adrian Mititelu junior au bătut palma și mai e doar o chestiune de zile până când ”Briliantul” va fi prezentat ca noul antrenor al ”FC U” Craiova, campioana Ligii 2 în 2021.

Achiziția de lux a oltenilor nu e deloc ieftină. Nu mai puțin de 30.000 de euro pe lună va scoate familia Mititelu din buzunar pentru a acoperi toate costurile numirii lui Adrian Mutu pe banca echipei nou-promovate în Liga 1.

Nicolae Grigore și Florin Tene fac parte din stafful lui Adrian Mutu la ”FC U” Craiova

Din cei 30.000 de euro, 14.000 de euro reprezintă doar salariul lui Adrian Mutu la ”FC U” Craiova. Restul banilor vor fi folosiți pentru colaboratorii golgheterului naționalei.

Nicolae Grigore (37 de ani) va fi ”secundul” lui Mutu, la fel ca la naționala U21. Antrenor cu portarii va fi Florin Tene (52 de ani), fost colaborator al lui Laurențiu Reghecampf la FCSB, dar și la echipele din zona arabă unde au antrenat împreună. În stafful lui Adrian Mutu va veni și un metodist.

Așadar, cei patru oameni vor costa U Craiova 1948 SA 30.000 de euro pe lună.

Totuși, și ambițiile sunt mari, Mutu (42 de ani) își dorește să ajungă în play-off cu oltenii încă din primul an după promovarea în Liga 1.

Mutu, peste Dinu Todoran de la FCSB

Salariu lunar de 14.000 de euro pe care Mutu l-ar încasa la formația olteană îl plasează peste tehnicianul celor de la FCSB, Dinu Todoran, care va primi salariul-tip pe care Gigi Becali îl dă, 10.000 de euro pe lună.

”Briliantul” este liber de contract după ce i s-a terminat contractul cu FRF, acolo unde era selecționerul naționalei României U21.

”Sunt în discuții cu mai multe echipe în acest moment, printre care și FC U Craiova. Au un proiect interesant. Veți vedea în zilele următoare unde merg, dar ce este important acum este ca echipele acestea să își rezolve situațiile cu actualii antrenori”, spunea, zilele trecute, Adrian Mutu, pentru ProSport.

Costinel Gugu, al nouă jucător care se desparte de ”FC U” Craiova

Printre jucătorii doriți de ”FC U” Craiova se numără doi de la CFR Cluj, Alexandru Chipciu și Cristian Bălgrădean.

Astăzi, ”FC U” Craiova a confirmat despărțirea de Costinel Gugu, jucător care a fost căpitan al echipei atât în Liga 3, cât și în prima parte a acestui sezon de Liga 2. Fundașul se alătură altor opt jucători anunțați că nu mai continuă cu echipa la o zi după ultimul meci oficial disputat de echipă în Liga 2: Andrei Ciolacu, Arsene Luboya, Valentin Munteanu, Călin Cristea, Alexandru Gîț, Federico Taborda, Abdelaye Diakite și Ignacio Cacheiro.

Marian Stoenac și Marian Anghelina sunt alți jucători care nu mai sunt doriți la ”FC U”.

Andrei TRIFAN, Alin GRIGORE 28 May. 2021, 19:46 Liga 2
Pe aceeași temă