Cât a produs stadionul din Târgoviște, reabilitat în patru ani cu peste 20 de milioane de euro: suma e mai mică decât o mașină second-hand

Ionuț MARIN 12 Sep. 2024, 20:45 Liga 2
Cât a produs stadionul din Târgoviște, reabilitat în patru ani cu peste 20 de milioane de euro: suma e mai mică decât o mașină second-hand

Liga2.ro a intrat joi, 12 septembrie, în posesia documentelor care atestă falimentul managerial al celor care conduc Primăria Municipiului Târgoviște și al celor care administrează stadionul Eugen Popescu, reabilitat cu peste 20 de milioane de euro în aproximativ patru ani, la finalul lucrărilor capacitatea fiind redusă la jumătate, iar standardele arenei redeschise vara trecută fiind departe de cele ale anului 2024.

Pentru o corectă informare, proprietarul stadionului este Primăria Municipiului Târgoviște, iar administrator a fost numit vărul primarului Stan Daniel Cristian, Baicu Adrian (!).

Două plăți în 15 luni! 

Veniturile din închirierea arenei pe care nu a jucat doar Chindia, ci și Metaloglobus, România U20, România U21, echipele finaliste ale Ligilor de Tineret acestea, pentru doi ani la rând – plus finalistele fazei pe județ a Cupei României se ridică, în total, la o sumă infimă. Fix 5.500 euro!

Practic, la Târgoviște a jucat cine a vrut, când a vrut, iar de plătit s-a plătit doar la meciul de Cupă Metaloglobus – Dinamo, plus un eveniment organizat de AJF Dâmbovița, asupra căruia apar controverse uriașe, cu iz de fals.

Conform situației solicitate clubului CSM Târgoviște de DB-sport pe 14 august a.c, stadionul din Târgoviște a generat venituri doar în două situații: meciul de Cupă Metaloglobus – Dinamo din 29.08.2023, 22.701 lei, plus un eveniment cel puțin discutabil, datat 20 aprilie 2024, organizat de Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița, de pe urma căruia s-au încasat 4.800 lei.

În acea zi, însă, pe stadion s-a jucat Chindia – CSA Steaua, din play-out-ul Ligii a 2-a, fără ca ulterior să mai aibă loc vreun alt eveniment. Am solicitat poziția președintelui AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, altfel și observator FRF: “Noi am organizat pe stadion două evenimente, ambele pe 1 iunie 2024: premierea celor mai buni juniori, de dimineață, plus finala Cupei – faza pe județ, după-amiază.

AJF a achitat costurile pentru festivitatea de premiere, pentru meciul de Cupă deocamdată nu. Alt eveniment, în altă zi, nu a existat”. Interesant este că, în documentul emis de CSM și semnat de directorul Savu Cristian, finul fostului primar al Târgoviște condamnat la pușcărie pentru acte de corupție, Boriga Gabriel, nu apare nicio încasare dinspre AJF pentru vreun eveniment organizat pe 1 iunie

Vor să schimbe gazonul

Stadionul din Târgoviște a intrat în istoria evenimentelor hilare care țin de infrastructura sportivă în România. Aici a fost montat gazonul stadionului înainte de a fi turnată fundația unei tribune noi. După ce a fost pus gazonul, au mai trecut doi ani și jumătate până când arena a putut fi operațională.

În primul an în care s-au jucat meciuri oficiale, au apărut tot felul de probleme, de la inundații până la “arderea” suprafeței. Sursele ProSport și Liga2.ro spun că Primăria ar intenționa să schimbe gazonul, în condițiile în care facturile către firma care a asigurat mentenanța nu au fost nici acum achitate, cum nici cele pentru instalarea sistemului de acces.

În ultimul caz, responsabilii cu funcționarea turnicheților ar fi transmis că vor bloca sistemul dacă plățile nu se vor face în regim de urgență. Coincidență sau nu, turnicheții nu au funcționat la ultimul meci al Chindiei de acasă, cu CS Afumați, din 3 septembrie.

  • 16 meciuri a jucat Chindia pe Eugen Popescu, fără să achite un leu, deși chiria este una preferențială, 25% din tarifele standard, impuse prin HCL 170/28.04.2023 cu actualizările ulterioare
  • 4 meciuri au disputat aici naționalele de tineret, cu titlu gratuit, prin contract, 3 meciuri România U20 și un meci România U21
  • 4 jocuri au avut loc în finalele Ligii de Tineret în 2023 și 2024
  • 1 joc în organizarea AJF Dâmbovița, finala Cupei județene Urban Titu – Recolta Gura Șuții
  • 1 singur eveniment în 15 luni, premierea juniorilor, tot în organizarea AJF Dâmbovița

Foto principal: Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN 12 Sep. 2024, 20:45 Liga 2
Pe aceeași temă