Când visul unui puști devine realitate. Povestea lui Tudor Oltean, trecerea de la un tânăr promițător, la titular la FC Buzău: ”Când am primit vestea, am început să plâng.” Împarte vestiarul cu modelul său: ”Eram copil de mingi când Ciprian Petre juca la Mediaș”

Andrei PASCU 08 Nov. 2021, 17:03 Liga 2

Tudor Oltean (18 ani) a fost adus la FC Buzău de Cristian Pustai în speranța că va fi o variantă pentru regula ”under” din Liga 2. Fundașul de bandă a fost împrumutat pentru un sezon din Liga 1, de la Gaz Metan Mediaș, și l-a convins pe antrenor că merită să se bazeze pe el.

Tudor Oltean, titular de drept la FC Buzău 

Astfel, apărătorul a devenit titular de bază în echipa buzoienilor, fiind utilizat de Cristian Pustai în toate meciurile din Liga 2, 13, iar în nouă partide a fost integralist. În plus, și-a ajutat echipa și cu două goluri, în partidele cu Unirea Constanța (scor 14-0) și cu Dacia Unirea Brăila (scor 7-0).

Oltean a devenit unul dintre cei mai interesanți tineri din Liga 2, nu doar din lotul Băzăului, iar recent a vorbit despre acomodarea și trecerea de la un fotbalist promițător, la unul care a reușit să convingă și să fie titular la una dintre favoritele la promovarea în Liga 1.

Tudor Oltean, despre venirea la FC Buzău: ”Când am auzit vestea, am început să plâng. Eram copil de mingi când Ciprian Petre juca la Mediaș”

Faptul că antrenorul Cristian Pustai s-a gândit la el în vară a fost un episod emoționant pentru Tudor Oltean. A recunoscut că în momentul în care a fost anunțat că va merge la FC Buzău împrumut a început să plângă de fericire. În ciuda vârstei, a afirmat că s-a adaptat repede la echipă, pentru că știa câțiva dintre experimentații jucători ai Buzăului.

De exemplu, în perioada în care Ciprian Petre juca la Gaz Metan Mediaș, Tudor era copil de mingi.

”Îmi e greu că am plecat de acasă, dar m-am acomodat foarte repede cu colegii, cu stafful. E o experiență frumoasă din punctul meu de vedere. Am venit la Buzău pentru că am vrut să fac un pas în cariera mea, în Liga 2, și am fost mulțumit că m-a luat domnul profesor cu el. Este din același oraș ca mine, Doamne ajută să contribuim la performanțele echipei.

Când am auzit vestea, am început să plâng. Mi-au curs lacrimile. Mi-au spus și colegii de la Mediaș că este bine că merg la Buzău, că o să fie un pas important în cariera mea. Liga 2 te călește, sunt bucuros că am ajuns aici. M-am obișnuit cu Liga 2, nu a fost o trecere grea însă, pentru că am jucat și la Liga 3.

M-am integrat destul de repede, pentru că îi cunoșteam pe Alex Munteanu și pe Ciprian Petre. Când Petre juca la Liga 1, eu eram copil de mingi”, a declarat Tudor Oltean, la Campus TV.

Ciprian Petre și Tudor Oltean în meciul dintre FC Buzău și Dunărea Călărași, contând pentru Cupa României, disputat pe stadionul Gloria din Buzău, joi, 28 octombrie 2021.

Tudor Oltean visează să ajungă la FCSB

Ca orice tânăr aflat în ascensiune, Oltean începe să viseze și se gândește la viitor, iar cel apropiat se leagă de una dintre cele mai bune echipe din România. Vrea să se transfere la FCSB, dar până atunci vrea să facă pașii corecți. Să ajungă în Liga 1 cu FC Buzău, iar apoi să confirme la Gaz Metan Mediaș:

”Aș vrea să ajung la FCSB, vorba aceea, e cea mai bună echipă din România în momentul actual. Și cea mai bună, și cea mai iubită, părerea mea. Aș vrea să joc și pentru Gaz Metan Mediaș.

Acum, vreau să mă calific cu Buzău în play-off, chiar dacă la început a fost greu să ne acomodăm unii cu alții. Nu am avut amicale împreună. A fost greu la început, dar în timp am început să discutăm mai mult, să ne obișnuim împreună și ne-am motivat să facem treabă bună. După meciul cu Hermannstadt ne-am motivat și ne-am dat seama că putem să ajugem în play-off.”

Tudor Oltean poate ajunge în semifinalele Cupei României cu FC Buzău 

FC Buzău are o serie impresionantă de rezultate pozitive, iar Tudor Oltean a recunoscut că analiza adversarilor pe care mizează foarte mult Cristian Pustai se simte. În plus, există relații foarte bune în vestiar, între jucători.

Aici studiem foarte mult adversarii, vorbim foarte mult între noi, suntem foarte motivați după vizionarea adversarilor. Metaloglobus mi s-a părut un adversar complicat, a fost un meci intens. Și pe final mi s-a părut greu meciul.

(N.r. – Crezi că jucai dacă nu era regula under?) Mă acomodam puțin mai greu, dar cred că aș fi tras mai mult și cred că aș fi jucat, a mai spus Oltean.

Pe lângă cele 13 meciuri prinse în Liga 2, Oltean mai are și două meciuri în Cupa României, din cele patru disputate de FC Buzău până acum. Încă în competiție, formația sa va juca în sferturi cu FC Voluntari, pe teren propriu.

FC Buzău rămâne pe locurile de play-off 

FC Buzău se menține în rândul celor mai bune echipe ale Ligii a 2-a, pe locul 5 cu 25 de puncte, la egalitate cu poziția a 6-a, Steaua, formație pe care o devansează la golaveraj. Însă, buzoienii sunt la mare distanță de liderul Petrolul, ecartul fiind de 11 puncte. Unirea Dej e pe 13, cu 15 puncte.

Pentru formația lui Cristian Pustai, în runda a 14-a va avea loc o nouă deplasare, pe terenul celor de la CS Comunal Șelimbăr, care în etapa a 13-a au făcut 1-1 cu Politehnica Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 08 Nov. 2021, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă