Campionii FC Argeș speră la prima victorie în Liga 2 înaintea partidei cu CS Tunari. Alexandru Pelici, analiza duelului cu nou-promovata

Andrei PASCU 18 Aug. 2023, 21:18 Liga 2
Campionii FC Argeș speră la prima victorie în Liga 2 înaintea partidei cu CS Tunari. Alexandru Pelici, analiza duelului cu nou-promovata

Campionii FC Argeș va juca, în etapa a 3-a de Liga 2, pe terenul formației CS Tunari, unde vrea să se impună și să treacă în cont prima victorie. Până acum, piteștenii au înregistrat doar două remize, 0-0 cu Viitorul Pandurii și 0-0 cu CS Mioveni.

Oricum, echipa lui Alexandru Pelici a reușit un prim succes în acest sezon, dar în Turul 3 de Cupa României, cu Vedița Colonești, scor 2-1.

Campionii FC Argeș speră la prima victorie în Liga 2 înaintea partidei cu CS Tunari

Campionii FC Argeș trebuie neapărat să învingă, după cum a declarat Alexandru Pelici la conferința de presă premergătoare jocului cu CS Tunari, care va fi duminică, de la ora 11:00, în format live-text pe Liga2.ro.

Are încredere că se poate obține un succes, mai ales dacă jucătorii săi vor repeta detaliile pozitive din partida cu CS Mioveni. Oricum, va fi puțin diferită întâlnirea cu CS Tunari, de la care Pelici se așteaptă să se apere aglomerat, cu opt jucători, așa cum a văzut în duelurile de până acum, din Liga 2.

Alexandru Pelici, analiza duelului CS Tunari – Campionii FC Argeș

Din nou, ”principalul” piteștenilor a accentuat ideea, ca și până acum, că mai are nevoie de timp ca să pună lucrurile la punct, dar se pare că oamenii din Pitești vor cât mai repede rezultate, peste noapte.

Este un joc important, la fel ca toate jocurile oficiale de până acum. Vrem să câștigăm, să avem prima victorie în campionat. E important să repetăm lucrurile bune din etapa trecută, pentru că jocul ne dă speranțe că suntem pe drumul cel bun. Trebuie să câștigăm toate punctele. Nu va fi ușor, Tunari, în primele două etape, nu a pierdut. Va fi un meci acasă pentru ei, cu siguranță vor dori să profite, să ia punct sau puncte.

(N.r. – Despre faptul că e presiune la Campionii FC Argeș) Fiecare dintr noi, în orice loc ne aflăm, suntem sub presiune, în funcție de obiectiv, de ce dorește acel club. Când ne-am apucat de acest sport, trebuia să știm ce vrem să facem. Ne dorim să câștigăm, deși cred că meritam câteva puncte în clasament și până acum.

(N.r. – Minusurile și plusurile echipei sale) Minusurile de până acum sunt că nu am marcat, nu am găsit drumul spre gol. Acesta e principalul minus la care trebui să lucrăm, e necesar să marcăm. Plusurile… e un drum lung, dar am făcut pași până acum, începând cu construcția unui grup, unei echipe în adevăratul sens al cuvântului, să tragem la aceeași căruță.

Am făcut pași și în privința jocului. E important că nu am luat gol până acum. Trebuie să lucrăm la finalizare, avem jucători cu experiență în primele două ligi, golgheteri care au dat randament și nu cred că nu vor reuși la Pitești.

Sperăm să se adapteze, probabil că mai au nevoie de timp, dar timpul nu e un detaliu la care să stăm confortabil.

(N.r. – Despre CS Tunari) E o echipă nou-promovată, care are entuziasm. Se va motiva, va încerca să ne învingă, o echipă care încearcă să fie compactă, să țină liniile apropiate, se apără cu opt jucători, să pună în pericol poarta adversă. Are jucători importanți în componență, dar ne interesează cum vom juca noi”, a spus Pelici la conferința de presă.

Alexandru Pelici consideră că Piteștiul putea primi două penalty-uri în primele două etape

Până la meciul din etapa a 3-a, în deplasare la CS Tunari, Campionii FC Argeș, la fel ca toate echipele din Liga 2, a intrat în Cupa României, iar în Turul 3 a evoluat, joi, în deplasare la Vedița Colonești. Trupa lui Pelici s-a impus cu 2-1.

Pelici își dorește să ducă Argeșul cât mai sus în Cupa României, însă cel puțin la meciul cu Vedița Colonești a dat șanse și tinerilor jucători sau celor care au evoluat mai puțin, pentru a arăta că merită să joace în Liga 2.

Speră ca în duelul cu CS Tunari să aibă echipa sa un moral mai bun, dar a remarcat și faptul că, din punctul său de vedere, Campionii FC Argeș a fost privată de două lovituri de la 11 metri în primele două partide de campionat, cu Viitorul Pandurii și CS Mioveni.

Am avut penalty clar cu Târgu Jiu, penalty etapa trecută, penalty clar la Rusu, aveam puncte în plus și eram cu șase puncte. Atunci am fi spus ce echipă avem, ce bine jucăm. Au fost doar două decizii interpretate la fel, prin neacordarea a două lovituri de la 11 metri.

Dar nu trebuie să ne intereseze acest lucru, trebuie să vedem doar părțile bune, să le menținem și să corectăm părțile rele. Ne-am calificat mai departe și în Cupa României, am câștigat la Colonești, urmează jocul de campionat cu Tunari, unde vrem să luăm cele trei puncte.

E important că am marcat în Cupa României, jucătorii spun că e nevoie de timp să se simtă mai bine. Dar, în momentul în care ai acțiuni personale, nu mai e vorba de relații, ești tu acolo, trebuie să te concentrezi mai bine”, a mai spus Pelici.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirko-ivanovski-la-cs-tunari-19280924

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/campionii-fc-arges-a-trecut-de-vedita-colonesti-in-cupa-romaniei-insa-nu-fara-emotii-alexandru-pelici-am-trait-periculos-pana-la-final-e-bine-ca-ne-am-calificat-19280889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-vrea-sa-invinga-corvinul-hunedoara-19280891

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-croitoru-este-noul-antrenor-al-forestei-suceava-19280884

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-manifest-cu-dragos-militaru-antrenor-demis-de-la-chindia-19280881

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

Andrei PASCU 18 Aug. 2023, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă