VIDEO | Vâlcea se impune greu cu Unirea Tărlungeni și începe să respire. Gane: „Nu m-am gândit să renunț”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 17:13 Campionat
VIDEO | Vâlcea se impune greu cu Unirea Tărlungeni și începe să respire.** Gane:

După victoria cu Unirea Tărlungeni, scor 1-0, antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Jerry Gane, a respirat ceva mai ușurat și a anunțat că nu a luat în calcul demisia, deși situația clubului în clasamentul Ligii 2 era una dezamăgitoare. Mihai Dina a marcat singurul gol al partidei, în minutul 38, cu un șut cu pământul și ușor deviat, după ce, inițial, portarul oaspeților a respins în față șutul lui Vasile, iar Burnea a deviat neconvingător cu capul.

Oarecum surprinzător, prima repriză a jocului din Zăvoi a fost una frumoasă și deschisă, cu o cascadă de ocazii, în special la poarta bravului Iustin Popescu. CSM a avut și șansă în minutul 85, când șutul lui Andrei Sin, din lovitură liberă, a lovit vinclul porții lui Căbuz.

„Este o victorie meritată, în prima repriză am avut ocazii cât am avut tot sezonul, ne mai liniștește pentru următoarele etape. Iustin Popescu a scos din toate pozițiile, puteam tranșa meciul din prima repriză, dar când duci meciul cu 1-0, ați văzut, au avut și ei o bară. Ultimele meciuri nu marcasem, din acest motiv nu luasem puncte. Ne-am depărtat puțin de zona roșie, care ne apăsa, și băieții erau iritați că eram în această situație. Locul în clasament nu mă mulțumește, mă așteptam să fim în prima parte, dar am avut jocuri bune și am pierdut puncte pe mâna noastră, meritam mai multe puncte”, a spus Gane, care a comentat și întâlnirea avută cu președintele Lucian Munteanu: „Nu m-am gândit să renunț, dar a fost o săptămână grea. Când nu iei puncte, e tensiune peste tot. Eu am fost și la echipe de Liga 1, și ca jucător mă băteam la campionat. Îmi doresc mereu mai mult de la jucătorii mei și mă doare când scăpăm printre degete puncte pe greșeli personale. Poate jucătorii au fost obișnuiți cu mai puțin, dar vine un moment când trebuie să dea mai mult. Când pierzi, joci sub presiune, asta e starea fotbalului românesc. La trei etape pierzi, antrenorii sunt demiși. Câștigi trei etape, toată lumea se gândește că iei titlul”.

„Omogenizarea nu se face peste noapte”

Tehnicianul CSM-ului spune că a contat mult lipsa omogenității, dar și desele accidentări. „Să se termine anul și vedem ce decizii, cum ne orientăm pentru a doua parte. Am oprit în vară mulți tineri, dar nu sunt mulțumit de ei, mă așteptam la mai mult, să aibă foame să arate ceva. Trebuie ținut cont și când au venit jucătorii cu experiență, au venit târziu, după perioade în care nu jucaseră, omogenizarea nu se face peste noapte, este foarte greu. Am avut și multe probleme cu accidentările, dar în ultimul timp și cu cartonașele, am fost forțat să schimb de meci la meci, asta contează mult”.

Jerry Gane așteaptă să se investească mai mulți bani în eșalonul secund, care este pe buza prăpastiei. „E un moment greu pentru eșalonul secund, trebuie reorganizat, ori pe alt sistem ori televiziunile să dea ai mulți bani, chiar dacă e diferență mare între Liga 1 și Liga a 2-a, trebuie investit și în eșalonul secund ca să poată să apară jucători tineri”, a mai spus Gane.

După victoria cu Unirea Tărlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea a urcat o poziție în clasament, însă și datorită faptului că ASU Politehnica Timișoara a stat. Oltenii au acum 7 puncte peste ultima echipă care retrogradează, fix Unirea Tărlungeni.

În ultimele două etape din 2016, primele din retur, CSM Râmnicu Vâlcea va juca acasă cu UTA Bătrâna Doamnă, sâmbătă, de la ora 12:00, și apoi la Timișoara, cu ASU Poli.

Articol și foto de Adi Georgescu
Video: TV Vâlcea 1

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 17:13 Campionat
Pe aceeași temă