VIDEO | Sepsi OSK continuă parcursul fără greșeală și rămâne în coasta liderului. Hadnagy a înscris din nou

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 14:53 Campionat

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe continuă parcursul fără greșeală în campionat după ce miercuri, în etapa a 18-a a Ligii 2, a câștigat pe teren propriu meciul cu Metalul Reșița, scor 3-2. Covăsnenii au bifat astfel al 11-lea joc consecutiv cu rezultat pozitiv, dintre care nouă victorii, și și-au menținut a doua poziție în clasament, la egalitate cu FC Brașov, care e pe 3, dar are un golaveraj mai slab, și la cinci puncte în spatele liderului Juventus. Attila Hadnagy a înscris din nou și e unicul lider al clasamentului golgheterilor, cu 18 goluri date în 16 meciuri.

Succesul cu ultima clasată din Liga 2 părea să fie o formalitate pentru echipa din Sfântu Gheorghe, mai ales după desfășurarea primelor 20 de minute din joc, însă s-a dovedit un adversar imprevizibil, iar victoria a venit cu ceva emoții.

Hadnagy (19) a dat start bucurie pe stadionul lui Sepsi OSK cu reușita sa după o pasă primită de la Minciună, iar Huiban (21) părea să simplifice misiunea din meciul cu Metalul la faza la care l-a invins și el pe Kololo după ce portarul respinsese în față șutul din 16 metri al aceluiași Hadnagy.

Ghinga a complicat jocul cu „dubla” sa

Dublul avantaj a fost redus înainte de pauză de căpitanul reșițenilor ilfoveni, Sebastian Ghinga (38), care a finalizat cu o lovitură de cap din 10 metri în dreapta lui Niczuly, însă covăsnenii nu s-au alarmat. S-a văzut această relaxare, deoarece Damian l-a faultat în careu pe Selishta (51), iar Ghinga (52) l-a învins din nou pe Niczuly, de aceastădată din penalty.

Apoi s-a jucat pe contre, iar fiecare a avut șansa să preia conducerea. Mai întâi Kololo a scos miraculos șutul din 6 metri al lui Issa (56), iar mai apoi Niczuly și-a salvat și el echipa de la gol atunci când a scos din colțul din dreapta al porții reluarea cu capul a lui Eugen Matei (63). Issa (64) a adus totuși liniștea în tabăra gazdelor după ce a înscris în urma unei faze în care a scăpat singur cu portarul.

Țepeș (76) a lovit bara din stânga, iar Skraparas (87) ar fi putut readuce egalitatea pe tabela de marcaj în ultimele minute, însă șutul său a fost repsins cu greu de Niczuly. S-a încheiat 3-2, cu mari emoții, pentru Sepsi, iar antrenorul Valentin Suciu a răsuflat ușurat.

Suciu: „Mai avem de tras”

„Ne-am așteptat să avem un meci dificil, dar nu chiar atât de greu. Până la urmă am pornit bine în prima repriză, marcând două goluri repede, unul după altul, și ne-am oprit, ne-am mulțumit cu puținul. Din două greșeli au reușit să reducă din handicap. A doua repriză au fost iar greșeli în lanț, una după alta, și au reușit să ne egaleze. Cum trecea timpul, ne-a fost foarte greu, pentru că și terenul este destul de moale, iar adversarul și-a dorit să ia cel puțin un punct, poate chiar trei. Până la urmă suntem mulțumiți că am reușit să câștigăm, dar mai avem de tras. Eu înțeleg că s-a acumulat foarte multă oboseală  la jucători, dar se termină meciuri și sper să ne revenim. Mai avem două jocuri și sper să le gestionăm bine”, a comentat la final de meci antrenorul Valentin Suciu.

„Cel mai mare adversar a fost terenul, a fost execrabil, nu puteai să joci, era foarte moale, dar contează cele trei puncte câștigate. Suntem bucuroși bucuroși că am încheiat meciurile de acasă cu o victorie”, a spus și golgheterul Attila Hadnagy.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Sepsi OSK joacă la CS Mioveni, iar Metalul Reșița întâlnește pe teren propriu, la Ghermănești, pe Juventus București.

SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE – METALUL REȘIȚA    3-2
Hadnagy 19′, Huiban 21′, Issa 64′ / Ghinga 38′, 52′ – pen.

Niczuly – Țepeș (Chiș 90+1′), M. Burlacu, Rz. Damian, Dumbravă – Issa, Minciună, Tofan (Veress 80′) – I. Plămadă (Răduțoiu 63′), Huiban, Hadnagy (cpt.)
Rezerve neutilizate: Fejer – Țuțu, I. Ursu, Tanko
Antrenor: Valentin Suciu

Kololo – Dănănae (Bortoneanu 77′), Cioranu, Bg. Stancu, Cr. Dima – E. Matei, Ghinga (cpt.) – Jamali, Tassin, Skraparas – Selishta (Buduroi 75′)
Rezerve neutilizate: Prvulovic – Dr. Matei, Bg. Oancea, Chira, Rz. Petre
Antrenor: Mihai Stoica

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe); Spectatori: 1.200; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Haromszek, FB Sepsi OSK și Covasna Media

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă