VIDEO | Înapoi pe primul loc! Chindia a trecut de ASU Politehnica cu golul victoriei marcat în minutul 90. Autorul reușitei decisive: „Dumnezeu ne-a răsplătit”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2018, 12:29 Campionat

A fost bucurie mare duminică la amiază pe „Eugen Popescu”, după victoria Chindiei cu ASU Politehnica Timișoara, scor 2-1, în ultimul meci oficial jucat în Liga a 2-a la Târgoviște în 2018. Echipa antrenată de Viorel Moldovan a revenit pe primul loc în clasament, la capătul unei partide decis în ultimul minut al timpului regulamentar de joc.

Politehnica a arătat urât pe „Eugen Popescu”: faulturi cu grămada, anti-joc, o galerie bazată pe … rapidiști, jucători care au arătat semne obscene publicului târgoviștean și așa mai departe. „Dacă până duminică am avut respect față de această echipă, de astăzi nu mai am. Nu putem să fim de acord cu ce au făcut ei pe teren. Sunt câțiva jucători acolo care nu fac cinste fotbalului. Asemenea oameni nu au ce căuta acolo”, am prins reacția dură a președintelui Chindiei, Marcel Ghergu.

După mai bine de o oră fără evenimente notabile, oaspeții au condus la Târgoviște cu reușita lui Ionuț Plămadă (72), după o lovitură liberă inventată de centralul Naidin. Două minute mai târziu, Neguț a scos un penalty, după un contact lejer cu Coadă. Alin Dudea a transformat cu sânge rece și a readus Chindia în joc. A urmat un veritabil asalt al dâmbovițenilor, întrerupt doar de căderile teatrale ale alb-violeților. Mihaiu (85) și Florea (87) au prefațat golul de trei puncte al gazdelor.

Fix înainte de finalul timpului regulamentar, Andrei Lungu (89) a punctat cu capul, chiar pe colțul lui Munteanu, pentru un ultim succes obținut de Chindia pe „Eugen Popescu” în 2018. S-a lăsat cu aplauze generoase din tribune, unde au venit 800 de spectatori.

Lungu: „Am dat dovadă de caracter și am dovedit că suntem un grup foarte unit, o familie”

Andrei Lungu a fost eroul Chindiei în victoria cu ASU Politehnica Timișoara, care a readus echipa din Târgoviște pe primul loc în Liga a 2-a după ce la mijlocul săptămânii pierduse această poziție în fața Sportului Snagov.

Mijlocașul de 29 de ani, originar din Pitești, a înscris în finalul jocului cu Poli un gol extrem de important pentru gruparea din Târgoviște. „Este o victorie muncită. Mă bucur enorm de mult că am reușit să luăm cele trei puncte și am dat dovadă de caracter. Am fost conduși cu 1-0, a fost un moment foarte greu știind și locul pe care îl ocupam în clasament. Dacă nu reușeam să învingem nu ajungeam pe primul loc și asta asta mă bucură cel mai mult, că am luat cele trei puncte. Am tot fost pe ei, la 1-1 am pus presiune pe ei și, din fericire, am reușit să câștigăm. A fost o fază frumoasă, am marcat și asta mă bucură foarte mult. Și vremea și terenul au fost destul de grele. Ei au tras foarte mult de timp, din păcate, dar, ce să zic, Dumnezeu ne-a răsplătit, pentru că am muncit foarte mult și am pus presiune și nu am cedat nicio secundă. Dedic golul familiei mele, fetiței mele și, nu în ultimul rând, colegilor, fanilor noștrii, suporterilor. Am dat dovadă de caracter și am dovedit că suntem un grup foarte unit, o familie”, a vorbit Lungu după meci.

 

Articol scris de Ionuț MARIN

Marius ANGHEL 04 Dec. 2018, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă