VIDEO! Gluma se îngroasă la Suceava: Rapidul intră în hora retrogradării

Marius ANGHEL 07 Apr. 2013, 16:32 Campionat
VIDEO! Gluma se îngroasă la Suceava:** Rapidul intră în hora retrogradării

Retrogradarea, un lucru care parea o gluma, a devenit o realitate cruda pe stadionul Areni. Rapid Suceava si-a complicat situatia in subsolul clasamentului dupa ce pierdut sambata, cu scorul de 0-1, meciul jucat pe teren propiu in compania celor de la Dunarea Galati.

Veniti la mica ciupeala la Suceava, oaspetii au bifat prima ocazie a partidei in minutul 10, cand Florea a luat o actiune pe cont propriu pe partea a dreapta, dar a sutat in plasa laterala din coltul careului mare. De partea cealalta, fara victorie de la jumatatea lunii octombrie, „ceferistii” au replicat patru minute mai tarziu, cand Petrescu a centrat perfect din banda dreapta, Negru a reluat cu capul din sase metri, dar mingea a sters transversala, iesind in aut de poarta. Echipa suceveana si-a continuat apoi dominarea teritoriala, fara niciun rezultat insa pe tabela de marcaj, in conditiile in care starea gazonului nu a permis un joc combinativ, iar numerosele centrari trimise de Semeghin nu au avut adresant, fiind o prada usoara pentru defensiva galateana. Astfel, cei aproximativ 300 de spectatori care au infruntat vremea mohorata de sambata nu au avut mare lucru de vazut in primele 45 de minute, pauza consemnand nimic la nimic, scor 0-0.

Dunarea a intrat mai bine in meci in repriza secunda si a ratat o sansa buna de a deschide scorul in minutul 47, cand Chipirliu a sters bara portii sucevene cu o executie anemica din interiorul careului. Pe contre, Fl. Plamada a reluat defectuos, pe langa tinta, o minge centrata din corner, iar mai apoi I. Plamada a luptat in gura portii, la capatul unei faze initiate de Semeghin. Fortat de imprejurari, antrenorul Bogdan Tudoreanu a schimbat cuplul de atacanti in minutul 59 al meciului, cand au fost aruncanti in lupta Homneac si Caragea. Inutil insa, in conditiile in care, contrar cursului jocului, galatenii au deschis scorul cu jumatate de ora inainte de final, cand Chipirliu a primit o pasa in adancime, a scapat singur cu Preda si a inscris cu un sut plasat pe langa portarul gazdelor. Faza avea sa repete  zece minute mai tarziu, doar ca de aceasta data Gogoasa a parat in fata atacantului galatean. La urmatorul atac, Caragea a fost tinut evident de tricou in interiorul suprafetei de pedeapsa, insa centralul bucurestean Andrei Chivulete a inchis ochii, lasand jocul sa continue, spre disperarea bancii tehnice rapidiste. De partea cealalta, trupa antrenata de Octavian Grigore putea incheia socotelile in minutul 85, cand nou-intratul Cristescu a sutat din partea dreapta, mingea a trecut de Preda, dar s-a oprit in mocirla din fata portii sucevene. Ultima ocazie a meciului avea sa fie trecuta in contul „ceferistilor”, dupa ce Petrescu a sutat puternic din coltul careului, dar goalkeeperul Olaru a fost pe faza si a retinut mingea cu siguranta.

Scor final 0-1, iar Dunarea Galati pleaca de pe Areni cu trei puncte imense in lupta pentru evitarea retrogradarii, in vreme ce Rapidul ramane pe penultimul loc al clasamentului, dupa un meci in unii dintre jucatori gazdelor au parasit terenul de joc cu echipamentul imaculat.

Rapid Suceava: Preda – Petrescu, Morariu, Fl. Plamada, Semeghin – Cerlinca, Velescu, Galdean, Pleniceanu (”44 Spatar) – I. Plamada (”60 Homneac), Negru (”60 Caragea). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Dunarea Galati: Olaru – L. Radu, Panait, Hristean, Cristea – Cucu, Somodean, Florea (”71 Cristescu), Apostol – Grosu (”90 Stoica), Chipirliu (”81 Osmane). Antrenor: Octavian Grigore.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 07 Apr. 2013, 16:32 Campionat
Pe aceeași temă