VIDEO Băcăuanii au urcat pe loc de play-off după victoria de la Suceava

Marius ANGHEL 17 Mar. 2014, 14:19 Campionat
VIDEO Băcăuanii au urcat pe loc de play-off** după victoria de la Suceava

Continua parcursul oscilant al celor de la Rapid Suceava. Dupa o victorie si o remiza in precedentele doua runde ale Ligii a II-a, trupa condusa de Bogdan Tudoreanu a comis-o din nou in fata propriilor suporteri. „Ceferistii” au incasat o noua infrangere, a opta de la startul actualului sezon, dupa ce au pierdut, sambata, pe Areni, cu scorul 1-2, in fata celor de la SC Bacau, intr-un joc din etapa a XX-a.

Formatia suceveana a facut o prima repriza execrabila, primind gol la doar sapte minute de la fluierul de start, la o faza in care oaspetii au recuperat o minge la mijlocul terenului, au pasat in adancime pentru Ungureanu si atacantul bacauanilor a deschis scorul cu un sut pe sub portarul Hantescu. Cu un prim „11” alcatuit prost, in care Bogdan Tudoreanu a folosit un singur varf clasic, gazdele au sansa egalarii in minutul 12, dar Golofca a preferat un dribling in plus in fata lui Petrariu si goalkeeperul advers a inchis unghiul si a respins in corner. Acelasi Ungureanu putea dubla avantajul oaspetilor in minutul 19, dar a trimis peste tinta o minge centrata de pe partea stanga. De partea cealalta, rapidistii si-au creat alte doua ocazii notabile prin Cerlinca, a carui sut din coltul careului a fost boxat de Petrariu, si Negru, care a finalizat peste transversala o lovitura libera executata de Semeghin.

In minutul 37, stupoare pe Areni, formatia bacauana marcand din nou dintr-o tesatura de doar trei pase. Petrariu a executat un aut de poarta pana la Hurdubei, aceasta a trimis in centru pentru Rusu, care a completat zig-zag-ul pana la Ungureanu, iar varful de lance al oaspetilor si-a trecut in cont dubla cu o executie plasata la coltul lung. Fortat de vociferarile publicului, Bogdan Tudoreanu a mutat in minutul 42. A scos unul dintre cei trei mijlocasi cu valente defensive, pe Ferariu, si a introdus in teren un atacant, pe Ionut Plamada. Niciun efect insa pana la pauza, bacauanii intrand la cabine cu un avantaj de 2-0. La reluarea jocului, oaspetii au facut pasul inapoi, dar „ceferistii” au dominat steril, fara luciditate in fata portii.

Sperantele celor peste 1.000 de spectatori prezenti in tribune aveau sa se aprinda la jumatatea reprizei secunde, cand Arotaritei, intrat pe teren de doar zece minute, a finalizat puternic cu capul un corner de pe partea stanga executat de Semeghin. La 1-2 pe tabela si-a intrat in rol si centralul galatean Adrian Cojocaru, care a inceput sa fluiere dupa cum a batut vantul sambata pe Areni: cu putere, inspre poarta suceveana. In ciuda manierei de arbitraj, gazdele au avut sansa egalarii in minutul 77, dar mingea trimisa de Semeghin din lovitura libera a nimerit bara transversala. Sapte minute mai tarziu, tabara rapidista a cerut penalty la un hent in careu, dar centralul a acordat doar corner. Pe final, atacurile sucevene au fost zadarnicite de numeroasele trageri de timp ale oaspetilor. Jucatorii bacauani au urlat de dureri inchipuite, iar rand pe rand au murit pe teren si-au inviat ca prin minune la coborarea de targa ca in Evanghelia dupa Ioan. Pe contre, Ungureanu putea realiza hattrick-ul in cel de-al treilea minut de prelungire, dar a ratat incredibil, trimitand peste poarta o minge pusa pe tava de suceveanul Cainari.

S-a terminat 2-1 in favoarea celor de la SC Bacau, care devin astfel principalii favoriti pentru prinderea ultimului loc de play-off. De partea cealalta, Rapidul a pierdut meciul inca din prima repriza, pe fondul diletantismului bancii tehnice, a gafelor pe faza defensiva si a celor doua goluri facute practic cadou oaspetilor.

Rapid Suceava: Hantescu – Balan, Velescu, Sava, Semeghin – Ferariu (”42 I. Plamada) – Cerlinca (”57 Arotaritei), Sumanariu, Stanescu, Golofca- Negru (”62 Gafita). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

SC Bacau: Petrariu – Miron, Lozneanu (”64 Adascalitei), Burca, Luncanu – Schiopu, Taban (”46 Cainari), Cl. Tudor (”75 Strugariu), Hurdubei – B. Rusu, B. Ungureanu. Antrenor: Viorel Tanase.

„Le-am facut victoria cadou”, a fost declaratia laconica, aruncata de Bogdan Tudoreanu la finalul meciului de sambata, pe culoarul vestiarului, antrenorul sucevean refuzand sa participe la conferinta de presa.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 17 Mar. 2014, 14:19 Campionat
Pe aceeași temă