Victoria care risipește speculațiile și naște speranțe

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 15:23 Campionat

Metalul Reșița a învins sâmbătă liderul seriei a doua din Liga a II-a de fotbal, CSM Râmnicu Vâlcea, cu scorul de 1-0 (0-0).

Așteptat cu mare interes de toată suflarea roș-neagră pentru că oferea răspunsul multor întrebări legate de valoarea echipei lui Pană, de șansele la promovare, dar totodată și de alte aspecte vehiculate de unii microbiști, derbiul dintre Reșița și Vâlcea a fost, poate, cel mai bun meci pe care reșițenii l-au văzut în acest sezon în Valea Domanului.

Trupa lui Claudiu Niculescu a arătat sâmbătă cel mai bun fotbal dintre toate echipele seriei, dar băieții lui Pană s-au mișcat și ei foarte bine și au profitat la maximum de una din puținele erori majore comise de defensiva vâlceană.

Oaspeții au avut câteva ocazii uriașe în prima parte a jocului și doar intervențiile excelente ale lui Zimmermann au păstrat tabela neschimbată. Reșițenii au trecut și ei pe lângă deschiderea scorului, dar scorul pauzei a mulțumit spectatorii, părerea generală fiind că Vâlcea a jucat mai bine. Niculescu a fost obligat să schimbe încă din minutul 35, Pîrvulescu ajungând la spital cu fractură de piramidă nazală după un duel aerian, dar asta nu a afectat jocul bun al echipei sale.

Repriza secundă a debutat cu o ocazie uriașă a oaspeților și la scurt timp a apărut o nesincronizare în apărarea reșițeană, Zimmermann a ieșit greșit, dar oaspeții au preferat să cerșească un fault în loc să finalizeze simplu. Ocaziile s-au răzbunat în minutul 72, când Octavian Vasile l-a obligat pe Ionuț Stoica să-l fauteze în careu. Adrian Stoica a tras pe mijlocul porții și l-a învins pe Matache pentru 1-0.

Marian Pană a gândit excelent jocul din acest moment. A aglomerat mijlocul terenului, nu s-a grăbit să facă schimbări, ci le-a păstrat pentru ultimele minute, la trecerea timpului, astfel că a tăiat elanul oaspeților care alergau după egalare.

Metalul a obținut o victorie importantă, atât pentru clasament, cât mai ales pentru play off, dar succesul de sâmbătă a risipit și toate speculațiile legate de relația dintre patronul Cătălin Rufă și fosta sa echipă.

VEZI mai multe POZE de la meci

Metalul: Zimmermann – R. Cristian, C. Apostol, I. Popescu, L. Murgoci – Enescu, Breșneni – Oct. Vasile (cpt.), Oprița (Mureșan 90+2), Szabo (Vădrariu 89) – A. Stoica (Vaștag 75). Antrenor: Marian Pană

CSM: Matache – Samson, Pîrvulescu (Ad. Popa 36), I. Stoica (cpt.), Briceag – Todea, Danilo (Lircă 77) – Deaconescu, C. Tănasă (Geantă 83), Iancu – Nkongue. Antrenor: Claudiu Niculescu

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 15:23 Campionat
Pe aceeași temă