Veste proastă pentru Pandurii în procesul cu FRF, în care voia să fie reprimită în Liga 1 și să i se plătească daune. Verdictul Curții de Apel București

Marius ANGHEL 05 Feb. 2018, 15:34 Campionat
Veste proastă pentru Pandurii în procesul cu FRF, în care voia să fie reprimită în Liga 1 și să i se plătească daune.** Verdictul Curții de Apel București

Pandurii Târgu Jiu își ia adio de la revenirea în Liga 1 prin intermediul instanței. Clubul gorjean a primit un răspuns nefavorabil din partea Curții de Apel București în procesul pe care i l-a intentat Federației Române de Fotbal în cazul depunctării din sezonul trecut, după meciul cu ASA Târgu Mureș. Există și calea recursului la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și mutarea procesului la TAS, însă formația aflată acum pe penultimul loc în Liga 2 abia are bani să supraviețuiască.

Curtea de Apel București a decis că nicio instanță din România nu are competența să judece o astfel de cerere. „Admite excepția necompetenței generale a instanțelor judecătorești române. Respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare la ÎCCJ, recursul se depune la CAB. Pronunțată în ședință publică”, a fost verdictul.

CS Pandurii Târgu Jiu a dat în judecată antrenorii și jucătorii care n-au mai revenit de la cabine pentru a disputa repriza a doua a meciului cu ASA Târgu Mureș, din ediția trecută a campionatului Ligii 1. Gorjenii s-au îndreptat și împotriva Federației Române de Fotbal.

De altfel, președintele USMO, Marin Condescu, unul dintre principalii creditori ai clubului gorjean, susținea la finalul anului trecut că Pandurii va trebui reprimită în Liga 1, indiferent de locul pe care îl va ocupa la finele sezonului actual al Ligii 2.  „Dacă vom câștiga, echipa Pandurii va trebui să fie reprimită în următorul sezon indiferent de locul pe care îl va ocupa în actualul sezon! Pe lângă asta, vom cere și aproximativ 1,2 milioane de euro, bani care ni s-ar fi cuvenit dacă nu am fi retrogradat”, spunea Condescu.

Pandurii Târgu Jiu, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut al Ligii 1, a dat în judecată Federația Română de Fotbal, dorind să demonstreze că a fost penalizată pe nedrept cu trei puncte, după ce a ieșit de pe terenul înghețat în meciul cu ASA Târgu Mureș, partidă pe care a pierdut-o, de asemenea, la „masa verde”.

Acum, la finalul primei părți a campionatului Ligii 2, Pandurii se află pe penultimul loc în clasament, cu doar 18 puncte acumulate în 21 de etape. Gorjenii trebuiau să fie pe ultimul loc, însă depunctarea Olimpiei Satu Mare i-a scăpat de această rușine.

Marius ANGHEL 05 Feb. 2018, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă