Valentin Suciu, după înfrângerea Ciucului la Timișoara, cu ASU Poli: „Am primit un duș foarte rece”. Punctul slab evidențial de antrenor echipei sale și ce l-a supărat la arbitraj

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Nov. 2019, 10:49 Campionat

FK Csikszereda are o viață complicată în liga secundă. Formația din Harghita nou-promovată e pe locul 17 după 16 runde și deși stă bine în teren, nu are jucători care să pună pericol ofensiv pentru adversar. Valentin Suciu a recunoscut că echipa are o problemă din acest punct de vedere. Vorbind despre meciul pierdut sâmbătă cu 1-0 pe terenul lui ASU Poli, în etapa a 16-a a Ligii 2, antrenorul a avut și critici despre arbitraj.

Valentin Suciu a recunoscut că echipa sa nu prea avea cum să dea gol după evoluția de la Timișoara. Tehnicianul originar din Sfântu Gheorghe a lăudat galeria alb-violetă, pe care a mai văzut-o când a venit pe Știința cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în sezonul în care covăsnenii au promovat în prima ligă.

„A fost un meci disputat. Prima repriză pot să spun că am avut o posesie bună, ca și în repriza a doua. Dar suferința noastră din primele etape: nu avem marcatori. Și asta ne costă etapă de etapă. Asta este, mergem mai departe, felicit Timișoara, felicit suporterii care n-au abandonat echipa și ultima dată când am fost aici au cântat cap-coadă. Merită felicitați”, a precizat antrenorul echipei Csikszereda.

Ciucanii, supărați de arbitrul Omuț

Oaspeții au contestat unele decizii ale arbitrilor. Cel mai mult i-a deranjat că nu au primit penalty pe final de meci. „Au fost unele decizii pe care, sincer, nu le-am înțeles. Faulturi date aiurea. N-au fost decisive, dar a fost o greșeală decisivă pe final. Părerea mea, dar arbitul a greșit altfel. Noi așa am văzut, că un jucător în negru a atins mingea cu mâna, el a văzut altfel. Dar asta este, nu putem să întoarcem deciziile arbitrilor. Acesta e nivelul fotbalului, acesta e nivelul arbitrajului și trebuie să ne conformă, că nu avem ce face”, a precizat Suciu despre prestația lui Marius Omuț (Satu Mare).

Csikszereda rămâne cu obiectiv pentru acest sezon salvarea de la retrogradare. „Nu suntem în măsură să ne propunem mai mult. Până nu avem consistență în joc, nu legăm mai multe rezultate pozitive unul după altul, este foarte greu să ne propunem mai mult. Trebuie să fim foarte realiști și să muncim mai mult și să vină și rezultatele pozitive. Aici am primit un duș foarte rece. Nu prin prisma rezultatelor, ci al jocului. Părerea ea e că am controlat jocul, dar n-am avut finalitate, răutate în fața porții. Nu am avut ocaziile pe care ni le-am dorit și ne-a lipsit golul. Defensiv, la unele faze am fost destul de visători și ne-a și costat. E inadmisibil ca în careu doi fundași centrali să lase atacantul atât de liber. Mergem mai departe, lucrăm. Sperăm ca meciul următor să arătăm cu totul altfel”, a mai spus Valentin Suciu.

Cu 16 puncte acumulate în 15 meciuri în 16 etape, FK Csikszereda e pe locul 17 în Liga 2, poziție retrogradabilă. Miercuri, în intermediară, joacă pe teren propriu cu CSM Reșița, echipă cu care se află la egalitate de puncte, însă bănățenii au un golaveraj superior.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Nov. 2019, 10:49 Campionat
Pe aceeași temă