Valentin Alexandru și Marius Matei, golgheterii celor două serii ale Ligii 2 la finalul lui 2015. Cine râvnește la poziția lor și cum stau atacanții din Liga 1 la acest capitol

Marius ANGHEL 06 Dec. 2015, 13:53 Campionat
  • Valentin Alexandru (Dunărea Călărași) și Marius Matei (FC Brașov) sunt cei mai buni marcatori din prima parte a sezonului Ligii 2, ediția 2015-2016. Cei doi atacanți au înscris în cele 17, respectiv 18 meciuri din acest campionat câte 15 goluri de fiecare. Reușitele lor îi clasează pe prima poziție a ierarhiei golgheterilor din cele două serii ale eșalonului secund. Aproape de aceste cifrele se află încă trei jucători: Marius Staicu (13 goluri), Laurențiu Buș și Sorin Chițu (ambii cu câte 12 goluri). 

 

Valentin Alexandru are 25 de ani și este cel mai bun marcator al Ligii a 2-a, Seria I. Atacantul Dunării Călărași a înscris și în ultima partidă a acestui an, disputată vineri, pe stadionul din Constanța, în „măcelul” 6-2 cu Farul. Cu cele trei goluri reușite în poarta „marinarilor”, jucătorul originar din Popești Leordeni a ajuns la 15 goluri date pentru trupa de pe malul Borcei, în 17 meciuri desfășurate până acum.

Alexandru este urmat în topul golgheterilor Dunării Călărași de mijlocașul Laurențiu Buș, cu 12 reușite, și tânărul atacant Alexandru Stoica (5 goluri). Și marocanul Saifeddine Alami se află în topul marcatorilor echipei lui Ionel Ganea. Alami are 4 goluri importante la activ, ultimele două înscrise chiar în poarta celor de la Farul.

Topul golgheterilor din Serie I:

1.     Valentin Cristian ALEXANDRU (Dunărea Călărași)     15 goluri
2.    Laurențiu Cosmin BUȘ (Dunărea Călărași)    12
3.     Sorin Mihai Alexandru CHIȚU (Farul Constanța)    12
4.     Iulian POPA (Rapid București)    11
5.     Alexandru MUSCĂ‚ (Dacia Unirea Brăila)     8
6.     Ciprian Cătălin VRACIU (SC Bacău)    7
7.     Adrian PĂ‚TULEA (Farul Constanța)    7
8.     Valentin BUHĂ‚CEANU (Bucovina Pojorâta)     6
9.     Vlad Alin BUJOR (FC Academica Clinceni)    6
10.     Marius COMAN (Bucovina Pojorâta)     6
11.     Daniel Dumitru BENZAR (FC Academica Clinceni)    6

Aici gășește tot clasamentul golgheterilor Seriei I, dar și locurile ocupate de echipe la finalul lui 2015

Cu același număr de goluri ca Valentin Alexandru va încheia anul și Marius Matei, atacantul lui FC Brașov. Golgheterul de 31 de ani al „stegarilor” și-a ridicat cota cu prilejul a trei meciuri, cu FC Caransebeș, Metalul Reșița și FC Bihor, în care a înscris de două, patru și trei ori. Jucătorul din Galați are 15 goluri date în cele 18 etape desfășurate până acum și a depășit un alt goleador, pe Marius Staicu (CSM Râmnicu Vâlcea), care are „doar” 13 goluri, acesta având astăzi prilejul să își îmbunătățească performanța, însă a ratat un penalty în meciul cu UTA Bătrâna Doamnă.

Ceilalți jucători cu lipici la gol din lotul brașovenilor sunt Bogdan Rusu (6 goluri) și Claudiu Codoban și Daniel Ene (ambii cu câte 3 reușite). 

Topul golgheterilor din Serie a II-a:

1.     Marius MATEI (FC Brașov)    15 goluri
2.     Marius STAICU (CSM Râmnicu Vâlcea)    13
3.     George Cristian CHERCHEZ (Chindia Târgoviște)     9
4.     Roberto Berça AYZA (CS Mioveni)     8
5.     Marius Aurelian CURTUIUȘ (UTA Bătrâna Doamnă)     8
6.     Sergiu ARNĂ‚UTU (FCM Baia Mare)    7
7.     Daniel POPA (Chindia Târgoviște)    7
8.     Octavian URSU (Universitatea Cluj)    6
9.     Bogdan Gheorghe RUSU (FC Brașov)    6

Aici gășește tot clasamentul golgheterilor Seriei a II-a, dar și locurile ocupate de echipe la finalul lui 2015

Dunărea e pe 1, FC Brașov pe 5, dar „stegarii” au cel mai bun atac din Liga 2

Dacă reușitele lui Valentin Alexandru și ale celorlalți coechipieri de-ai săi au dus Dunărea Călărași pe primul loc în Seria I, cu 36 de puncte obținute în 17 meciuri, golurile lui Marius Matei și ale celorlalți „stegari” clasează FC Brașov abia pe locul 5 în Seria a II-a, cu 31 de puncte în 18 partide.

Totuși, echipa lui Adrian Szabo o depășește pe cea a lui Ionel Ganea la goluri marcate în total, 41 față de 39. FC Brașov și Dunărea Călărași au cele mai bune atacuri din Liga 2 la finalul anului 2015.

În Liga 1 golgheterul campionatului are doar 12 goluri

Ca o comparație, în Liga 1 clasamentul golgeterilor este condus de „pandurul” Adrian Hora cu 12 goluri, însă la capătul a 20-21 de etape, nu 17-18 ca în Liga 2. Cei drept, această comparație este puțin exagerată, având în vedere dificultatea competiției și a adversarilor.

Topul golgheterilor în Liga 1:

1. Adrian HORA (Pandurii) 12 goluri
2. Cristian LOPEZ (CFR Cluj) 9
3. Harlem GNOHERE (Dinamo) 8
4. Florin TĂ‚NASE (Viitorul) 8
5. Adnan AGANOVIC (Viitorul) 7
6. Constantin BUDESCU (Astra) 7
7. Florin CERNAT (Viitorul) 7
8. Nicolae STANCIU (Steaua) 7
9. Denis ALIBEC (Astra)    6

Articol scris de Marius ANGHEL și Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 06 Dec. 2015, 13:53 Campionat
Pe aceeași temă