Vâlcea e învinsă de UTA, însă Gane și-a văzut mai bună echipa sa. „Așa am pierdut multe puncte în acest sezon, adică nemeritat”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 12:06 Campionat
Vâlcea e învinsă de UTA, însă Gane și-a văzut mai bună echipa sa.**

După eșecul suferit sâmbătă în Zăvoi, 0-1 cu UTA Bătrâna Doamnă, antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Jerry Gane, crede că alb-albaștrii meritau mai mult și de la acest meci. Gruparea olteană a rămas pe locul 14 în Liga 2, la 7 puncte de ultimul loc retrogradabil.

„Așa am pierdut multe puncte în acest sezon, adică nemeritat, împotriva cursului jocului. Până la urmă, noi am fost echipa ce a controlat meciul, am avut mai multe ocazii, inclusiv o bară, dar nu am prins cadrul porții când trebuia. În schimb, UTA a avut o singură ocazie mare în prima repriză, iar apoi a avut noroc la faza golului, cu un șut-centrare neatins de nimeni. Noi plecăm cu gândul de a câștiga fiecare meci, dar apar greșeli, neatenții în momente decisive, care nu pot fi controlate, din păcate au fost multe în acest campionat. Am suferit din nou, pentru că nu am dat gol, asta este cel mai important, să marchezi. Mă așteptam la UTA să paseze mai mult, dar au jucat îndeosebi cu mingi lungi”, a declarat Gane la conferința de presă susținută după joc.

Vede noul format al Ligii 2 „ca un lucru bun”

Oltenii joacă în ultimul meci al anului la Timișoara, un joc important în subsolul clasamentului. „Când pierzi două-trei meciuri te gândești tot timpul la retrogradare, dar și când câștigi și ai o serie de câteva victorii, îți spui mereu că se poate să promovezi. Este un format în premieră al Ligii a 2-a, e un lucru bun, cu multe meciuri interesante, sper să nu se mai retragă echipe și să jucăm cât mai multe partide și la primăvară. Lupta e interesantă în special la vârf, unde se bat cu șanse relative egale de promovare cinci-șase echipe. Juventus e una dintre favorite, dar nu e nimic decis, se pot schimba lucrurile din două în două etape”, a adăugat tehnicianul „alb-albaștrilor”.

Așteaptă vacanța pentru a face o analiză jucătorilor și echipei

În iarnă, dacă va continua la Vâlcea, Jerry Gane își propune o analiză amănunțită a fiecărui jucător. „Deocamdată, ne propunem să recuperăm trei puncte la adevăr la Timișoara, dar, pentru a reuși, trebuie să fim foarte concentrați. Se apropie vacanța și anticipez probleme în acest sens, după un tur de campionat foarte încărcat, toți se gândesc la vacanță. Apoi, analizăm individual fiecare jucător și echipa în ansamblul ei. Eu o fac ca antrenor, conducerea ca factor ce decide ce înseamnă perspectiva din iarnă. Ne-am dorit să fim mai sus, dar suntem în partea a doua și așa am terminat anul”, a încheiat Jerry Gane.

În ultimele șase etape, CSM a marcat un singur gol, reușita lui Mihai Dina din runda precedentă, cu Tărlungeni. Astfel, CSM a ajuns pe locul 14, cu 18 puncte strânse în tot atâtea jocuri și are șapte puncte avans față de locul 16, prima poziție retrogradabilă.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 12:06 Campionat
Pe aceeași temă