UTA va avea o „mică parte a galeriei” în tribună la derby-ul cu „U” Cluj. Cum a reușit acest lucru liderul Ligii 2

Marius ANGHEL 11 Mar. 2020, 17:29 Campionat
UTA va avea o

Meciul UTA – „U” Cluj, programat sâmbătă, de la ora 15:00, la Arad, pe stadionul Motorul, în cadrul etapei a 25-a a Ligii 2, se va desfășura cu cel mult 200 de persoane la fața locului. Echipa gazdă va putea fi sprijinită de o mică galerie, în funcție de câte locuri vor rămâne libere până la cele 200.

În județul Arad s-au luat măsuri extreme pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, deoarece la granița din vest este principala poartă de intrare în țară dinspre Occident. Prefectura a decis să suspende toate manifestările care adună peste 200 de persoane.

„Am interzis organizarea de evenimente la care participă mai mult de 200 de persoane. Am luat această măsură pentru că județul Arad înregistrează cel mai mare trafic din zona de Vest. Ritmul în care sosesc persoanele ce necesită măsuri preventive ne impune să asigurăm siguranța tuturor persoanelor”, a declarat prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, pentru aradon.ro.

Astfel, s-a ajuns la situația ca meciul UTA – „U” Cluj să se desfășoare cu maximum 200 de persoane la stadion, număr în care sunt incluși jucători, antrenori, staff, arbitri, observatori, reprezentanți media, oameni de ordine, stafful auxiliar al stadionului, autorități locale sau sponsori.

UTA a anunțat, la rândul ei, pe site-ul oficial, condițiile de organizare a partidei cu „U” Cluj.

„Ținând cont de măsurile impuse, clubul UTA organizează meciul de sâmbătă, cu Universitatea Cluj, cu un maxim de 200 de participanți. Aici sunt incluse: loturile de jucători, staff-urile tehnico-administrative ale ambelor cluburi, personalul implicat în organizarea meciului și presa – un reprezentant / publicație acreditată de club. În completare până la cifra admisă, la meci va avea acces o mică parte a galeriei”, a transmis UTA.

Meciul UTA – „U” Cluj e programat sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul Motorul din Arad. Înaintea desfășurării etapei a 25-a, UTA e liderului Ligii 2, cu 50 de puncte, iar Universitatea Cluj se situează pe poziția a 14-a, cu 27 de puncte.

Spre deosebire de Arad, Petrolul, Rapid și ASU Poli, alte echipe gazdă în etapa din weekend, nu își vor organiza meciurile nici măcar cu o mini galerie. În schimb, FK Csikszereda va putea avea maximum 1000 de spectatori, iar Farul va deplasa 40 de suporteri la Miercurea Ciuc.

 

Marius ANGHEL 11 Mar. 2020, 17:29 Campionat
Pe aceeași temă