UTA va avea doar trei seniori în lotul pentru meciul cu FC Argeș. Ionuț Popa: „O să-i văd acum pe jucătorii tineri cât sunt de stresați. Să arate ce pot”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 May. 2018, 12:51 Actualizat: 31 May. 2018, 12:52 Campionat
UTA va avea doar trei seniori în lotul pentru meciul cu FC Argeș.  Ionuț Popa: „O să-i văd acum pe jucătorii tineri cât sunt de stresați. Să arate ce pot”

Ionuț Popa a confirmat intrarea prematură în vacanță a lui Polgar, Hlistei, Petra, Buia, Roșca, Bodea, Curtuiuș și Burlă (cu mențiunea că ultimii trei oricum erau accidentați), în timp ce pentru meciul ce încheie campionatul UTA-ei, vineri, la Pitești, se va mai baza pe trei fotbaliști peste 22 de ani. Este vorba despre portarul Barna și fundașii Manea și Markovic, care vor avea lângă ei doar juniori.

Practic, stafful tehnic utist va deplasa în Trivale exact „garnitura” folosită marți, în amicalul de la Dudeștii Vechi, minus Costin, Copaci (care tocmai ce s-au întors de la Reșița) și Savin. „La Pitești vom aborda jocul cu trei seniori și 15 juniori. Vreau să dau posibilitatea multora dintre cei care au jucat mai puțin să-și etaleze știința fotbalistică. Am făcut și două meciuri de verificare, cu Lipova și Dudești Vechi, echipe destul de bune, dar din eșaloanele inferioare. În județul Timiș, împotriva formației de pe locul 4 în Liga 4-a, au evoluat 19 juniori dar, cu sinceritate vă spun, nu mi-au arătat mai nimic. Doar trei dintre ei s-au ridicat puțin peste ceilalți și vorbesc despre Costin și Copaci, care au venit înapoi de la Reșița și de David Popa. Dar și David trebuie să înțeleagă că trebuie să devină mai constant și va deveni un atacant bun atunci când nu va mai pasa cu exteriorul, când nu va mai juca cu câlcâiul și va scăpa și de driblingurile inutile”, a menționat Ionuț Popa.

Întrebat dacă s-ar fi așteptat ca și metodele sale de antrenament sau, poate, discuțiile comune sau private, să-i fi revitalizat pe juniorii „roș-albilor”, experimentatul tehnician a adăugat: „Sincer, am crezut în toți tinerii. M-am gândit că o echipă de tineri care joacă împreună vreo 2-3 ani împreună poate să facă performanță, dar nu este așa, nicăieri în lume nu s-a dovedit că este posibil așa ceva. Eu am crezut și mai cred în continuare în câțiva jucători, dar mă surprinde că, în urma muncii și experienței mele puse în slujba lor la antrenamente, atât pe partea teoretică, cât și practică, niciunul dintre ei nu au făcut un salt. Îi aduc în discuție doar pe Sorescu și Mailat, care au crescut cu mine pe bancă. Au progresat vizibil și tot așa am crezut că juniorii de la UTA, cu destule meciuri la Liga a 2-a, ca Tănase, Jorza și Stahl sau David Popa, care venea din Anglia de la o Academie de mare anvergură fotbalistică, vor face acest salt. Mă întreb sub ce aspect putem cântări valoarea lor dacă ei nu sar. Iar aici sunt cu totul de acord cu galeria. Am văzut un banner la ultimul joc, pe partea opusă, ˝Vrem fapte, nu promisiuni˝. La UTA s-a promis prin jucătorii care s-au adus în vară că se face ceva. Acum, să se facă! Cu mine sau fără mine, dar să se facă!”.

„Să vedem cât sunt de stresați sunt că nu pot să joace”

Și tot legat de juniorii din lotul „Bătrânei Doamne”, Popa a surprins un aspect mai puțin cunoscut sau dezbătut. „Când am venit aici, am înțeles că s-au făcut presiuni stresante de către jucătorii vechi, care acum nu mai sunt în lot. Adică cei cu experiență i-au stresat pe jucătorii tineri, iar aceștia nu au mai putut juca. O să-i văd acum la Pitești, unde vor fi doar unul-doi seniori lângă ei, să vedem cât sunt de stresați sunt că nu pot să joace. Am auzit lucruri bune despre ei înainte de a veni aici, dar nu am văzut. Mă deranjează când doar se vorbește și nu se demonstrează. Eu îi aștept și la acest joc cu FC Argeș să arate ce pot. Nu are nimeni nimic cu ei sau cu anturajul lor, familii sau cunoscuți, ei trebuie să demonstreze dacă pot sau nu pot”, a mai punctat „Mister”.

Delegația utistă a plecat astăzi dimineață spre Pitești, iar vineri, de la ora 18:00, va disputa ultima întâlnire oficială a sezonului cu formația lui Emil Săndoi. Apoi, utiștii vor intra automat în vacanță, iar Ionuț Popa ar dori să sune adunarea pe 18 iunie. Noul sezon al Ligii a 2-a va demara pe 4 august.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 May. 2018, 12:51 Actualizat: 31 May. 2018, 12:52 Campionat
Pe aceeași temă