UTA n-a putut trece nici de Sportul Snagov și se menține pe un rușinos loc retrogradabil. Todea: „Așteptările sunt altele, dar aceasta e situația în momentul de față”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2017, 17:00 Campionat

UTA își continuă seria neagră și după desfășurarea etapei a 10-a. Arădenii au ajuns la șapte meciuri consecutive fără victorie, din care au scos doar trei puncte, și se mențin pentru a doua rundă pe loc retrogradabil. La al doilea joc cu Cristian Todea antrenor principal, „Bătrâna Doamnă” a remizat astăzi la Ghermănești, 0-0 cu Sportul Snagov. Mai mult, UTA a ajuns la patru meciuri în care nu a înscris.

„Chiar dacă am avut ocaziile noastre, ultima dintre ele chiar mare, pe final de meci, la bara lui Dinculescu, trebuie să recunoștem că și gazdele puteau marca. Au lovit și ele odată bară, iar Branko (n.r. – Grahovac) a avut, la rândul său, două-trei intervenții foarte bune. De aceea, trebuie să admitem că remiza e echitabilă, dar, în același timp, insuficientă pentru o echipă ca UTA. Așteptările tuturor de la noi, conducere și suporteri sunt altele, chiar și noi ne dorim mult mai mult de la noi, dar, din păcate, aceasta e situația în momentul de față”, a spus, pentru Sport Arad, Todea, care a remarcat și criza ofensivă a echipei sale: „În primul rând, trebuie să marcăm, căci nu am mai făcut-o de patru meciuri și, bineînțeles, ca odată cu golurile să vină și o primă victorie după atâta timp. Doar aceste lucruri ne pot debloca. Și azi, cel puțin în prima repriză, ne-am propus să fim mai ofensivi, dar – pe de altă parte – am riscat la câteva contraatcuri ale Snagovului”.

Stahl e bine după ce la pauză a primit îngrijiri de la medicii de pe ambulanță

Antrenorul UTA-ei a vorbit și despre starea de sănătate a lui Albert Stahl, care a fost lovit în ceafă de Șerban în finalul primei reprize, a acuzat amețeli, a primit îngrijiri medicale de la Ambulanță pe durata pauzei și apoi nu a mai intrat pe teren, fiind înlocuit cu Dinculescu.

„E în autocar cu noi, e bine acum. După contactul cu jucătorul Snagovului, acuza amețeli, însă nu a mai ajuns la spital, fiindcă și-a revenit. Se pare că a suferit o ușoară comoție, mai degrabă o lovitură ceva mai puternică. Ne-am făcut griji pentru el și, în același timp, am fost nevoiți să facem o schimbare ce nu era neapărat programată”, a mărturisit Todea pentru Sport Arad.

„Am optat pentru mai mulți fotbaliști puși pe muncă”

În privința menținerii decarului Paul Păcurar pe banca de rezerve și neincluderea lui în primul „11”, Todea spune că a luat această măsură din cauza stării foarte proaste a terenului. Cu Snagovul a debutat și Daniel Florea, tot din calitatea de rezervă.

„Pe terenul acela foarte rău, nu se putea face posesie, așa cum aveam de gând. Așa că am optat pentru mai mulți fotbaliști puși pe muncă, cu o preocupare pentru mingea a doua, acolo unde știam că Snagovul e periculoasă. În partea a doua, când am și avut vântul împotrivă, era clar că nu vom mai putea juca doar pe jos și atunci au intrat ambii jucători. Am încercat să facem posesie printr-o calitatea mai mare de la mijloc în sus, însă, din păcate, nu ne-a ieșit prea bine. Nu am pus probleme în atac așa cum ne-am dorit și a trebuit să ne mulțumim cu această remiză”, a mai explicat antrenorul principal al „roș-albilor”.

După desfășurarea etapei a 10-a, UTA se menține pe un rușinos loc 15, retrogradabil, cu doar 10 puncte. Până la meciul din weekendul viitorul cu Pandurii, pe teren propriu, arădenii mai trebuie să treacă în Cupa României, în turul 4, și de pomanagioaica Național Sebiș.

Marius ANGHEL 30 Sep. 2017, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă