UTA, la a treia „ciocnire” la Arad cu o echipă aflată pe loc retrogradabil: „Cu Luceafărul, cel mai greu meci de până acum”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2019, 13:18 Campionat
UTA, la a treia

Pentru al doilea weekend la rând, UTA joacă pe teren propriu cu o formație aflată sub ea în clasament. Dacă punem la socoteală și vizita Brăilei în debutul mini-returului, e clar că „roș-albii” au fost puțin favorizați ca program. Chiar dacă Luceafărul Oradea nu are situațiile grele ale celor de la ACS Poli și Dacia Unirea, rundele din 2019 fără victorie au dus-o pe loc retrogradabil, primul sub linie.

În afară de înfrângerea oarecum calculată cu „U” Cluj, bihorenii au remizat cu cele două Poli, cu ASU, acasă (0-0), și ACS, pe „Electrica” (1-1). La acest ultim meci a asistat și Cristian Păcurar, antrenorul secund al UTA-ei, care a completat tabloul făcut cu ocazia testului desfășurat la începutul lunii februarie, pe arena „Motorul” și încheiat cu scorul de 1-1.

„Îi cunoaștem deja destul de bine, sunt o echipă cu pretenții ce vrea să scape de zona retrogradării. Se bazează pe jucători iuți, verticalizează repede. De asemenea, au un portar bun, pe fundașul Oros, dar și juniori de calitate de la Ardealul. În față, nou-venitul Bebey nu cred că este pregătit, dar e disponibil Vasile Pop, un fotbalist ambidextru, experimentat, care poate face diferența. Față de jocul cu „U” Cluj le și revin doi fotbaliști suspendați, vor face și ei ceva modificări. Le știm și ne gândim la ele. Sunt foarte determinați, eu zic că este cel mai greu meci dintre cele disputate până acum, în acest an”, consideră antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”. Melinte și Copaci sunt suspendați la UTA, Coulibaly – accidentat, iar Șeroni și Costin sunt incerți.

Într-adevăr, din efectivul „luceferilor” vor face din nou parte și fundașul central Yabre și cel stânga, Moihedja, care și-au ispășit runda de suspendare contra „Șepcilor roșii”. În schimb, apărătorul Opriș și atacantul Lăsconi sunt tot accidentați și nu vor face deplasarea pe Mureș. 

„Trebuie neapărat să luăm punct sau puncte la Arad. Am și jucat un amical cu arădenii, dar acum datele vor fi cu totul altele. Cunoaștem UTA, cei de acolo ne știu foarte bine, va fi un meci interesant. Încercăm să scoatem maximum din fiecare joc, iar fiecare punct obținut este foarte important. Liniștiți vom fi abia atunci când vom fi matematic salvați. Până atunci trebuie să ne concentrăm, să strângem rândurile toți și să muncim mult mai mult”, a declarat antrenorul orădenilor, Cristian Lupuț.

Confruntarea din cadrul etapei a 25-a are loc sâmbătă, de la ora 11:00. UTA e pe locul 8, cu 35 de puncte, iar Luceafărul e pe poziția a 16-a, cu 25 de puncte.

Formații probabile:
UTA: Bodea – Cr. Costin, El Hasni, Șeroni, Ciucur – I. Neagu, Cr. Matei – Stahl, Miculescu, Kanda – Cip. Rus
Luceafărul: Moga – Vanya, Yabre, Oros, Moihedja – Mitrică, Prejmerean, Lu, Chiorean – Vas. Pop, G. Paraschiv

În altă ordine de idei, UTA continuă campania pentru direcționarea procentului de 2% din impozit către club. Reprezentanții grupării emblemă a orașului Arad își așteaptă susținătorii la standurile amenajate în incinta stadionului „Motorul”, în ziua meciului cu Luceafărul Oradea. Formularele pot fi descărcate și de pe site-ul clubului, www.uta-arad.ro, apoi depuse atât la sediul din Calea Victoriei, nr. 20, cât și sâmbătă, la meci. Campania continuă la nivel național până în luna iulie.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Mar. 2019, 13:18 Campionat
Pe aceeași temă