UTA continuă forma proastă și se îndepărtează de locul 2 promovabil. Roșu: „Nu am înscris și devine o problemă”

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 12:53 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a mai lăsat pe drum, sâmbătă, în etapa a 28-a a Ligii 2, două puncte prețioase în lupta pentru locurile ce duc în Liga 1. La Afumați, arădenii au jucat în nota ultimelor meciuri, adică modest și au scos o remiză, scor 0-0, ce îi țin în afara podiumului, la patru puncte în spatele celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care în weekend au câștigat la „masa verde”.

La final, Laurențiu Roșu a admis probleme de ordin ofensiv ale echipei sale, ce tind să se transforme într-un adevărat blocaj. „A fost un meci destul de disputat. Am încercat să câștigăm, dar n-am reușit să înscriem, cum s-a întâmplat și cu Luceafărul… Nu ne-am creat atât de multe ocazii ca și meciul trecut, deși am și riscat cu Piciconi, trimițându-l să joace alături de Petre și Curtuiuș. Am dorit să atacăm cât mai mult, dar nu am înscris și devine o problemă. Noi marcam meci de meci, acum n-am făcut-o de două jocuri”, a spus, citat de uta-arad.ro, antrenorul arădenilor.

Automat, meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, de sâmbătă, de la ora 11:30, devine unul de totul sau nimic pentru UTA Bătrâna Doamnă. „Nu mă mulțumește deloc punctul, eu îmi doresc să joc fiecare meci la victorie. Acesta a fost obiectivul meu de când am venit la Arad și așa vom face până la capăt. Vine o serie grea, trebuie să ne pregătim și să ne corectăm greșelile până la meciul cu Sepsi, echipă ce a urcat pe locul 2″, a adăugat „principalul” roș-albilor.

Petre: „Grupul puternic și unit și suporterii adevărați ne vor ajuta să depășim momentul greu”

Criza de rezultate a „Bătrânei Doamne” se suprapune pe forma ceva mai slabă a lui Sorin Strătilă și lipsa de eficacitate a atacanților. Marile așteptări îl vizează în special pe Adrian Petre, juniorul de 22 de goluri stagionale, care, de la ratarea acelui penalty cu FC Brașov, a intrat într-un mic con de umbră.

UTA nu a marcat nici la Afumați și după cea de-al treilea rezultat negativ consecutiv  a căzut de pe podium, deci în afara locurilor promovabile. „Într-adevăr, echipa trece printr-un moment mai dificil, dar să nu uităm că și în tur am traversat un moment de genul acesta. Și, a urmat o serie de victorii datorită grupului puternic și unit pe care-l avem. Așa se va întâmpla și acum. Cum mine în frunte, vom da 500% la fiecare meci, vom lupta până la ultima picătură de energie”, a ținut să precizeze Petre.

Utiștii, antrenori și jucători, au intrat în colimatorul unor suporteri, care și-au manifestat nemulțumirile prin comentarii în mediul online. „Aș vrea să-i rog pe cei care ne critică meci de meci, să vină sâmbătă la Șiria dacă iubesc UTA. De abia aștept să ne bucurăm împreună pentru o victorie importantă cu Sepsi. Doar alături de suporterii adevărați vom fi puternici și ne vom reveni”, a mai transmis atacantul de 19 ani.

Tot cel mai bine cotat fotbalist din lotul „Bătrânei Doamne”, în opinia transfermarkt.de, a dat un răspuns acid la microfonul Digi Sport. Întrebat de reporter la finalul partidei de la Afumați ce părere are despre nivelul campionatului în care evoluează cu UTA și dacă și-ar dori să plece mai sus, Petre a adăugat: „Orice fotbalist și-ar dori să evolueze cât mai sus posibil. Liga a 2-a e cum e. Nu pot să mă pronunț, fiindcă sunt alții care trag sforile acolo la federație. Sunt un simplu jucător, ca mulți alții, care sunt bătaia de joc a Federației. Am auzit și sunt sigur de multe jocuri de culise pe care toată lumea le știe, dar nu vrea să le spună de frică”, a fost declarația utistului.

CITEȘTE și: Miron și-a făcut treaba 100% la Afumați: „Atitudine și dorință avem, ne lipsește doar golul”

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 12:53 Campionat
Pe aceeași temă