UTA a confirmat cu Luceafărul că însă n-a depășit criza! Todea: „Dădeam semne că putem reveni, am și reușit să reintrăm în joc, dar nu am putut până la capăt”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 15:34 Campionat

O singură etapă a ținut „minunea” la Șiria, acolo unde UTA nu a mai repetat evoluția bună cu Miroslava și a pierdut din nou puncte. Luceafărul Oradea a profitat la maxim de găurile imense din defensiva „roș-albă”, ce nu l-a ajutat deloc pe tânărul portar Mureșan, pentru a doua rundă consecutivă titular între buturi. Reacția arădenilor a venit în ultimele 25 de minute, dar a fost insuficientă pentru a întoarce o partidă compromisă între minutele 45 și 61.

La final, Cristian Todea a scos în evidență erorile din apărare și linia mediană într-un moment în care echipa arădeană a dat semne de revenire după cele două victorii consecutive.

„A fost un meci cu de toate, ca ultimele disputate de noi în ultima vreme. Am dat goluri, dar, din păcate, am primit mai multe decât am reușit să înscriem. Sincer, am crezut până la ultima fază că putem egala, dar nu am reușit. S-au comis destule de greșeli în apărare, dar și la mijloc, unde am pierdut multe mingi și ne-am expus atacurilor rapide ale adversarilor. Au fost destule momente de derută, în care le-am dat posibilitatea jucătorilor de la Luceafărul să-și pună în valoare calitățile, să-și gândească atacurile și să marcheze de trei ori. Trebuia să fim mai agresivi, mai răi, dar nu am reușit acest lucru. Dădeam semne că putem reveni după perioada slabă, am și reușit să reintrăm în joc cum am făcut-o cu Pandurii, Afumați și Suceava, dar nu am mai reușit să întoarcem scorul până la capăt. Cu cât se prelungește această perioadă negativă, cu atât ne va fi mai greu să o depășim”, a, citat de Sport Arad, spus antrenorul principal utist.

Fără a avea neapărat vină la cele trei goluri înscrise de orădeni, juniorul Mureșan a avut alte două-trei faze în care a fost nesigur. Deși se părea că va putea apăra azi, Branko Grahovac a rămas doar pe bancă, iar Todea a explicat de ce: „La antrenamentul de ieri ne-a spus că a simțit din nou dureri în zona la care suferise acea ruptură musculară. Azi, înainte de meci, ne-a spus că poate să apere, dar am preferat să nu riscăm cu el, fiindcă nici nu se antrenase un timp și ni-l doream sută la sută apt pentru meciul de la Timișoara”.

În meciul cu Luceafărul de la Șiria, bihorenii au condus după o oră de joc cu 3-0, după reușitele lui Vlad Rusu (45′ și 61′) și Claudiu Codoban (58′), în timp ce pentru utiști au marcat Cătălin Hlistei (63′ – pen.) și Marius Curtuiuș (74′).

În urma acestei noi înfrângeri în campionat, a șasea în acest sezon, UTA rămâne cu 17 puncte și e pe locul 13, având noroc să nu ajungă din nou pe o poziție retrogradabilă fiindcă sunt alte echipe și mai slabe în Liga 2. Miercuri, de la ora 19:00, arădenii revine pe „Dan Păltinișanu”, pentru meciul cu Ripensia, în timp ce la finalul săptămânii vor juca pe teren propriu cu ASA Târgu Mureș.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă