Un punct e mai bun decât niciunul! ASU Politehnica și Metaloglobus au remizat după un meci cu o repriza secundă modestă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 20:02 Campionat

ASU Politehnica a remizat pe teren propriu, miercuri, scor 1-1, cu Metaloglobus, una dintre echipele în formă ale primei părți a turului Ligii 2. Timișoreni au marcat un gol cu „spițul”, în timp ce bucureștenii au egalat dintr-un penalty, după un meci în care frații Herea nu au mai avut execuții deosebite în atac. Repriza secundă a fost mai săracă în ocazii, astfel că scorul pauzei a rămas neschimbat și la final.

Metaloglobus a avut inițiativa în debutul meciului de pe Știința, din etapa a 12-a a Ligii 2, dar o inițiativă palidă, cu execuții destule de slabe ale lui Claudiu Herea și Ionică. Nici Lungu nu a putut prinde spațiul porți, la o fază la care Mera căzuse în fața lui. Pentru Poli, Manea a avut o reluarea paralelă cu poartă, iar Axente – un „cap” peste poartă. Până la urmă, în minutul 32, Axente a marcat cu un șut cu spițul. Bucuria nu a ținut mult, deși Coadă și Mera au ratat șansa de a majora diferența imediat după deschiderea de scor.

În minutul 36, Ignea a sărit cu un adversar lângă el în careu, iar mingea i-a căzut pe mână. S-a dictat penalty, iar Claudiu Herea a marcat, cu un șut bine plasat. Până la pauză, Duminică a mai prins o minge periculos, car s-a dus însă prin spatele porții bănățenilor.

Repriza a doua cu ritm domol. S-a dat și pauză de apă

Marius Măldărășanu a plusat la pauză cu Ovidiu Herea și cu Ciocâlteu, dar acest lucru nu s-a văzut deloc în atac. Poli, în schimb, a ratat câteva ocazii. Gavrilaș a respins în corner un șut cu pământul al lui Manea. A urmat o reluare slabă a lui Ungureanu, după o faxă fixă, dar și o reluare cu capul peste buturi a lui Manea. De asemenea, timișorenii au mai avut o ocazie în minutul 81, când Gavrilaș a respins un șut al lui Cherecheș.

Metaloglobus putea pleca cu cele trei puncte după o ocazie mare pe final de joc, când s-a jucat avântat. Ovidiu Herea a fost însă blocat cu curaj de portarul Contra, astfel că rezultatul final a rămas 1-1. În repriza a doua, la 27 de grade, s-a acordat și o pauză de hidratare, deși calendarul arăta 16 octombrie.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI       1-1
Mircea Axente 32′ / Claudiu Herea 36′ – penalty

M. Contra – C. Jurj, Coadă, Mera (cpt.), Cherecheș – Ignea, C. Popescu (D. Radu 77′) – Alin Manea (Zabun 83′), Ad. Ungureanu (Vidrăsan 73′), Schieb – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: Borbei – F. Trip, Ad. Lazăr, Motreanu
Antrenor: Mugur Gușatu

Gavrilaș – Stoianovici (Ed. Vraciu 86′), Fl. Plămadă, D. Lung, Sava – Potecea (Ciocâlteu 46′), Andr. Lungu, Mino Sota, Duminică – Cl. Herea (cpt.), C. Ionică (Ov. Herea 46′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Starîș, Banu, L. Cazan
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Știința (Baza) (Timișoara – Timiș); Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Ovidiu Timar (Marghita); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Dan Jiga (Bistrița) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Cu acest rezultat, Metaloglobus este, momentan, pe locul 7, cu 19 puncte. Runda viitoare, sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita Reșiței. ASU Poli are 13 puncte și ocupă locul 13. Duminică, de la ora 11:00, merge la Arad, pentru debry-ul cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 20:02 Campionat
Pe aceeași temă