Un campion mondial cu Italia, propus ca antrenor la CS Mioveni. Conducerea l-a ignorat: „Nu e oportun momentul acesta să-l aducem pe el”

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 13:02 Campionat

În căutarea unui antrenor principal după ce Florin Marin și-a dat demisia marți, președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a fost asaltat cu o mulțime de mesaje de autopropunere. Printre acestea s-a regăsit și unul de la o persoană care îl propunea la echipa din Liga 2 pe fostul mijlocaș italo-argentinian Mauro Camoranesi (40 de ani). Conducătorii clubului argeșean nu au luat în seamă mesajul, perceput poate chiar ca și o farsă, și au mers pe variantele pe care ei și le-au dorit. Adrian Mihalcea a fost alegerea finală, iar fostul antrenor al UTA-ei va semna astăzi contractul și va fi prezentat oficial.

Olteanu a dezvăluit că fostul campion mondial cu Italia, Mauro Camoranesi, i-a fost propus la CS Mioveni, însă nu a luat în considerare mesajul. „Am primit un mesaj de la cineva și nimic mai mult. Nu am avut nicio discuție. În mesaj era scris dacă suntem dispuși să-l avem ca antrenor la Mioveni și ne-a dat niște date despre el. În rest nu am avut nicio discuție cu nimeni. Nu e oportun momentul acesta să-l aducem pe el”, a spus, pentru Liga2.ro, președinte clubului din Mioveni.

Mauro Camoranesi este un fost fotbalist italo-argentinian, retras din activitate în 2014 de la Racing Club de Avellaneda (Argentina) și care în cariera sa a evoluat printre alte cluburi și la Banfield, Cruz Azul, Verona, Juventus, VfB Stuttgart sau Lanus. În palmaresul său se regăsesc titluri de campion în Mexic (cu Santos Laguna) și Italia (în 2003 cu Juventus), iar în 2006 a câștigat Campionatul Mondial cu Italia.

55 de meciuri și 5 goluri are Mauro Camoranesi la naționala Italiei

După ce s-a retras din postura de jucător, Camoranesi s-a apucat de antrenorat, iar până acum a pregătit echipe din Mexic (Coras de Tepic și Cafetaleros) și Argentina (CA Tigre). De Cafetaleros s-a despărțit la începutul anului acesta.

Jucătorii Mioveniului au clauze în contract chiar și pentru primul și al doilea loc, promovabile

Cât privește obiectivul lui Adrian Mihalcea la CS Mioveni, președintele Dumitru Olteanu spune că acesta este formarea unui lot competitiv, dar nici promovarea nu ar fi exclusă dacă se va ajunge în acea postură.

„Acum se dorește o reconstrucție, dar și rezultatele contează, nu suntem indiferenți la ele. Cred că 10 echipe din Liga a 2-a se gândesc la promovare. De ce nu și noi? Și jucătorii au în contract stipulată clauză pentru locul 1, locul 2, 3, 4, ce sume de bani primesc în cazul în care ajung acolo. Nu este o tragedie dacă nu am promova. 10 echipe se gândesc, 5-6 au și anunțat, acum să vedem și cine va reuși”, a mai spus, pentru Liga2.ro, președintele Consiliului Director al CS Mioveni.

În vară, CS Mioveni renunța la mulți jucători din lot și promova la prima echipă tinerii de la satelitul din Liga 3. Argeșenii au făcut și câteva achiziții, însă foarte puține, cea mai importantă fiind aducerea mijlocașului Cristian Andor.

În acest debut de sezon, după șase etape, CS Mioveni e pe locul 12, cu 8 puncte, după ce a înregistrat două victorii (4-0 cu CS Afumați și 3-0 cu Olimpia Satu Mare), două egaluri (1-1 cu Dunărea Călărași și 1-1 cu CS Mioveni) și două înfrângeri (0-4 cu Pandurii Târgu Jiu și 0-1 cu ASU Politehnica Timișoara), acestea două din urmă fiind și ultimele rezultate obținute în campionat. Sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2, CS Mioveni urmează să întâlnească pe teren propriu pe Știința Miroslava, ocupanta locului 19, cu 4 puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 13:02 Campionat
Pe aceeași temă