Florin Marin a demisionat de la CS Mioveni. Preferatul conducerii pentru preluarea băncii tehnice | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 05 Sep. 2017, 15:50 Campionat

Liber de contract de la începutul acestei săptămâni, când s-a oficializat despărțirea pe cale amiabilă de UTA, echipă de unde a decis să demisioneze în weekend, după meciul cu CS Balotești (scor 2-2), antrenorul Adrian Mihalcea (41 de ani) nu duce lipsă de oferte și ar putea să preia rapid un alt club cu pretenții din Liga 2.

Nemulțumiți de parcursul din acest campionat al Mioveniului și dorind să profite de faptul că Mihalcea este liber de contract, conducătorii echipei argeșene l-au și abordat pe fostul utist.

Dacă acceptă oferta Mioveniului, fostul atacant dinamovist ar fi la a cincea echipă pe care o pregătește în cariera sa de antrenor, până acum conducându-le pe Unirea Slobozia (iunie 2013 – februarie 2015), ACS Berceni (martie 2015 – mai 2015), Dunărea Călărași (ianuarie 2016 – iunie 2017) și UTA Arad (iunie 2017 – septembrie 2017), toate din Liga 2.

După înfrângerea de la Timișoara, 0-1 cu ASU Poli, înainte de discuțiile cu Adrian Mihalcea, conducerea CS Mioveni l-a ofertat și pe Daniel Oprița (36 de ani). Însă fostul stelist încă este sub contract cu Juventus București, club cu care se află în conflict, și nu poate da un răspuns până nu își rezolvă situația.

În scurta sa carieră de antrenor, Daniel Oprița le-a pregătit pe Metalul Reșița (mai 2014 – iunie 2015) și Juventus București (iunie 2015 – prezent), cu acest din urmă nereziliindu-și contractul, deși nu mai pregătește echipa de două săptămâni. Pe Juventus a promovat-o doi ani consecutiv, din Liga 3 în Liga 1.

„Am discutat cu mai mulți antrenori, dar, deocamdată, nu putem să dăm nume. Probabil că în următoarele două-trei zile, până la meciul următor, vom decide în privința noului antrenor. O să anunțăm după ce o să semnăm, pentru că vedeți la UTA… Au vrut să îl pună pe Ciobotariu, s-au înțeles, l-au dat și acum… nu e”, s-a limitat să spună directorul executiv al CS Mioveni, Constantin Stancu, acesta nedorind să specifice ce fel de antrenor se dorește la club, unul tânăr sau se va continua tot pe mâna unuia cu experiență.

Florin Marin și-a dat demisia: „Am considerat că eu sunt problema și am plecat”

Iar ca mutarea să fie și mai ușor de făcut, în urmă cu câteva minute, CS Mioveni a anunțat pe site-ul oficial despărțirea de Florin Marin. Motivul care a dus la această decizie este înfrângerile cu Pandurii Târgu Jiu și ASU Poli Timișoara din ultimele două etape. Pe lângă Florin Marin, CS Mioveni s-a despărțit și de preparatorul fizic Dorel Chiriac.

„Conducerea clubului a purtat discuții cu antrenorul Florin Marin, iar în urma acestora tehnicianul și-a prezentat demisia. Îi mulțumim pentru activitatea depusă la club și îi urăm succes în continuare”, a declarat președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu.

CS Mioveni era pregătită din luna iunie a acestui an de Florin Marin (64 de ani), după ce Alexandru Pelici a fost demis. Pe finalul sezonului trecut obiectivul a fost promovarea, însă echipa a terminat pe locul 4, iar în acest campionat s-a transmis că se dorește crearea unui lot competitiv după ce în vară s-a renunțat la foarte mulți jucători și au fost aduși tineri de la echipa secundă.

„Mi-am prezentat astăzi demisia după ultimele două rezultate. Acestea m-au determinat să iau această hotărâre. Am lucrat bine cu toată lumea, dar meciurile astea două m-au determinat să iau decizia. Am început foarte bine campionatul, dar nu am mai avut aceeași atitudinde ca în primele patru etape. A intervenit relaxarea și am tratat jocurile cu Pandurii și cel de la Timișoara mai lejer. Repet, am început bine sezonul, cum poate Mioveniul nu a mai început de mult, dar am considerat că eu sunt problema și am plecat”, a declarat Florin Marin după ce s-a despărțit de CS Mioveni.

În acest debut de sezon, după șase etape, CS Mioveni e pe locul 12, cu 8 puncte, după ce a înregistrat două victorii (4-0 cu CS Afumați și 3-0 cu Olimpia Satu Mare), două egaluri (1-1 cu Dunărea Călărași și 1-1 cu CS Mioveni) și două înfrângeri (0-4 cu Pandurii Târgu Jiu și 0-1 cu ASU Politehnica Timișoara), acestea două din urmă fiind și ultimele rezultate obținute în campionat.

Sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2, CS Mioveni urmează să întâlnească pe teren propriu pe Știinaț Miroslava, ocupanta locului 19, cu 4 puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 05 Sep. 2017, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă