Umilința cu „U” Cluj le-a pus capac brăilenilor. Liderul Asociației Suporterilor cere conducerii clubului să se retragă: „Așa nu se mai poate continua. Trăim un vis urât”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2019, 13:48 Campionat

Înfrângerea umilitoare suferită ieri de Dacia Unirea Brăila, 0-8 pe teren propriu cu Universitatea Cluj, a egalat la diferență de scor cel mai dur rezultat înregistrat în acest sezon al Ligii 2, din care au trecut 31 de etape. Tot la opt goluri a pierdut și Metaloglobus în ultimul meci din 2018, însă atunci Aerostar s-a impus cu 9-1.

Brăila a făcut figurație pe teren cu Universitatea, Andrei Cordoș (5′), Dorin Goga (13′, 39′, 40′, 70′), Norbert Janos (57′) și Cristian Gavra (64′, 76′) învingându-l pe portarul Iulian Moldoveanu de opt ori și ratând alte câteva situații bune de a marca. Echipa lui Florentin Petre a demonstrat de ce are cea mai proastă apărare din acest sezon, în 31 de meciuri ajungând la 84 de goluri încasate, fiind departe de a doua formație care o urmează în acest clasament, Aerostar Bacău, cu 59 de goluri primite.

Nu e prima umilință trăită de Dacia Unirea în acest sezon de Liga 2, echipa brăileană aflată pe ultimul loc în clasament pierzând în total, în 31 de meciuri, 12 meciuri la o diferență de cel puțin trei goluri.

Ultima înfrângere drastică l-a determinat pe membru fondator al Asociației Suporterilor Dacia Unirea Brăila, Romeo Gabriel Barbu, să ia atitudine și să posteze un comunicat în care să le ceară conducătorilor clubului (n.r. – președintelui Valentin Avramescu și vicepreședintelui Vasile Popa) să plece, fiindcă „așa nu se mai poate continua”: „Să se retragă și să lase pe altcineva să conducă clubul, să predea clubul unor oameni potenți financiar, care ar putea să îi ducă istoria mai departe”.

Ca suporter al echipei prezent pe stadion din 1986, după cum însuși susține, Barbu regretă retragerea fostului finanțator, Florin Cîrligea, nu înțelege de ce actualii conducători nu au cedat clubul în iarnă, când au avut ofertă din partea „unui om potent financiar” și spune că autoritățile locale brăilene nu se vor implica total în ajutorarea clubului care de curând a împlinit 100 de ani dacă va fi condus în continuare la fel.

„Dacia Unirea Braila – U Cluj Napoca 0-8 ! Traim un vis urat inceput in luna octombrie 2017 de la acel caz Rosu vs. conducerea clubului privind pariurile din fotbal nefinalizat nici acum de FRF !!! De atunci am incercat tot ce este omeneste posibil ca suporter pentru a schimba lucrurile dar, din pacate, in timp totul a devenit in zadar. Suporterii mare parte din ei s-au indepartat treptat de echipa. Nu intru in amanunte acum de ce s-a intamplat asa.
Sunt 5 ani de cand actualii conducatori detin clubul.
Atat timp cat l-am avut finantator pe Carligea totul a decurs ok ! Am obtinut chiar un loc 3 atunci cand erau 2 serii de liga a 2-a. In Cupa Romaniei am adus de fiecare data un adversar de liga 1 ceea ce nu e putin lucru ! Dar acum din punctul meu de vedere al unui suporter prezent pe acest stadion din 1986 cred ca a venit timpul ca si actuala conducere sa se retraga si sa lase pe altcineva sa conduca clubul, sa predea clubul unor oameni potenti financiar care ar putea sa ii duca istoria mai departe. Asta daca chiar iubesc cu adevarat acest club, pentru ca asa nu se mai poate continua ! O oferta pentru preluarea clubului a existat in aceasta iarna din partea unui om potent financiar. De ce nu s-a materializat ii las pe altii sa explice.
Toate semnalele venite din partea autoritatilor locale brailene au fost de neimplicare totala atata timp cat clubul va fi condus in continuare la fel. Nici macar cei din opozitie nu par a mai fi interesati de aceasta echipa. Vorbesc despre aceste lucruri pentru ca nu poti face niciodata performanta fara sa ai autoritatile locale langa tine ! Clubul este in acest moment in insolventa si orice mica problema financiara va duce inevitabil la faliment. In acest fel viitorul nu suna deloc bine iar umilintele vor continua chiar si in liga a 3 a. Acest comunicat reprezinta parerea mea personala !”
, e părerea lui Barbu Romeo Gabriel, membru fondator al Asociației Suporterilor Dacia Unirea Brăila, scrisă, cu multe greșeli de punctuație, pe pagina de facebook a asociației.

Cu șapte etape înainte de finalul sezonului, Dacia Unirea Brăila ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, cu doar 19 puncte acumulate în 31 de puncte, fiind la 15 puncte în spatele primei echipe clasate deasupra locurilor care duc în Liga 3. În runda următoare, Dacia Unirea Brăila joacă vineri, de la ora 11:00, la Aerostar Bacău, o altă echipă care luptă pentru evitarea retrogradării.

Umilințe trăite de Dacia Unirea Brăila în acest sezon:

Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila 7-0 (etapa 4)
Dacia Unirea Brăila – Sportul Snagov 0-3 (etapa 5)
Dacia Unirea Brăila – Pandurii Târgu Jiu 0-4 (etapa 7)
Energeticianul – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 10)
Universitatea Cluj – Dacia Unirea Brăila 6-1 (etapa 12)
FC Argeș – Dacia Unirea Brăila 4-1 (etapa 14)
CS Mioveni – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 16)
UTA Arad – Dacia Unirea Brăila 3-0 (etapa 22)
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila 5-2 (etapa 26)
Chindia Târgoviște – Dacia Unirea Brăila 3-0 (etapa 28)
ASU Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 30)
Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj 0-8 (etapa 31)

Cele mai drastice rezultate înregistrate în acest sezon în Liga 2:

Academica Clinceni – Daco Getica București 5-0 (etapa 2)
Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila 7-0 (etapa 4)
CS Mioveni – Metaloglobus 5-0 (etapa 5)
Petrolul – Aerostar Bacău 5-0 (etapa 9)
Petrolul – Luceafărul Oradea 6-2 (etapa 11)
UTA Arad – Metaloglobus 6-1 (etapa 11)
Universitatea Cluj – Dacia Unirea Brăila 6-1 (etapa 12)
FC Argeș – ACS Poli Timișoara 5-0 (etapa 16)
SSC Farul – Luceafărul Oradea 5-0 (etapa 17)
Aerostar Bacău – Metaloglobus București 9-1 (etapa 21)
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila 5-2 (etapa 26)
Academica Clinceni – Luceafărul Oradea    5-0 (etapa 27)
Daco-Getica București – Universitatea Cluj 2-6 (etapa 29)
Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj 0-8 (etapa 31)

Foto: Realitatea de Brăila

Marius ANGHEL 22 Apr. 2019, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă