Ultra-defensivi, dar câștigători! Eduard explică jocul piteștenilor cu UTA. „Când mănânci pâine din asta și îți propui un obiectiv, scopul scuză mijloacele”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 20:51 Campionat

FC Argeș a plecat cu toate punctele de la Șiria, la finalul meciului cu UTA Arad, din ultima etapă a turului Ligii 2, câștigat cu 1-0. Rămasă în inferioritate încă din minutul 6, după eliminarea lui Bogdan Vișa, echipa piteșteană a dat lovitura prin Ionuț Năstăsie după o jumătate de oră de joc. Cu avantaj minim pe tabelă, jucătorii lui Augustin Eduard au ținut cu dinții de rezultat, au avut noroc la ocaziile nenumărate ale arădenilor și au obținut un succes mare care o clasează după 19 etape pe locul 8, mai aproape de obiectivul impus de primarul Ionică.

La finalul meciului cu UTA, antrenorul interimar al Argeșului a vorbit mult despre istoria glorioasă a celor două grupări, dar și despre cariera sa. „A fost un meci de mare ambiție, desfășurat, după părerea mea, între cele mai titrate echipe din Provinciei în perioada comunistă, cu perioade de glorie. UTA în anii 1970, cu Feyenoord, noi cu Real Madrid în 1972, cu jucători de geniu ca Domide sau un Dobrin de partea noastră. A fost un meci de o importanță majoră pentru aceste două formații care nu mai sunt la același nivel precum în anii în care câștigau campionate ale României. Meciul a avut această încărcătură de care am spus”, a spus Augustin Eduard, citat de Sport Arad.

Înainte partidei, antrenorul echipei piteștene a considerat UTA puțin mai slabă decât FC Argeș, iar rezultatul de astăzi îi dă dreptate. „Am început cu acel handicap de om eliminat, arbitrii au fost destul de corecți, mi-au explicat exact faza din punct de vedere regulamentar. Astăzi, a prestat cel mai defensiv joc al nostru de când am venit eu la echipă, pentru că UTA și-a dorit foarte mult victoria, iar noi am avut om în minus. Am fost forțați să jucăm defensiv, fiindcă a trebuit să ne atingem scopul evoluând în zece oameni un meci întreg. Prin asta fotbalul nu câștigă, dar când mănânci pâine din asta și îți propui un obiectiv, scopul scuză mijloacele. Nu știu de ce nu lăsăm să se joace meciul ca lumea și dăm un jucător afară să se facă un meci urât. Așa, spectatorii nu au mai văzut nimic, spectacolul a lipsit. UTA a ratat și noi ne-am apărat”, a comentat Eduard, care a explicat și cele două faze din final de meci în care a cerut penalty: „La primul penalty cerut am înțeles de ce nu s-a acordat, dar la al doilea trebuie să se dea. Jucătorul UTA-ei a căzut pe picioarele jucătorului nostru, acesta fiind în mișcare. L-a împiedicat să mai continue faza și se impunea 11 metri”.

Cu victoria în fața UTA-ei, FC Argeș a ajuns la 28 de puncte acumulate în acest tur și a urcat o poziție, pe locul 8. În etapa următoare, prima a returului, urmează să întâlnescă tot în deplasare, la Motru, pe Pandurii.

Foto: UTA Arad

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 20:51 Campionat
Pe aceeași temă