Ultima reprezentație, fără mari artificii fotbalistice! ASU Politehnica a remizat sec cu Energeticianul, dar „show-ul” a fost cu arbitra partidei

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 10:38 Campionat
  • Ultimul meci din 2018 pe stadionul Știința din Timișoara a adus un 0-0 destul de sec între ASU Politehnica și Energeticianul, aceasta din urmă fiind condusă acum de fostul antrenor al alb-violeților, Bogdan Andone. Singurele momente mai încinse ale jocului au fost cu arbitra Iulia Demetrescu în mijlocul „acțiunii”, deoarece, fotbalistic, partida a fost destul de plictisitoare. Pentru că e luna decembrie, suporterii alb-violeți nu au uitat de eroii Revoluției, cărora le-au dedicat mesajul: „Sfârșit însângerat al lui ’89, libertatea noastră vi se datorează și vouă”.


Vlad Rusu a fost protegonistul primelor faze de poartă ale meciului desfășurat sâmbătă, în etapa a 21-a, dar prima dată nu l-a putut învinge pe Dalin Munteanu, iar apoi a trimis o minge pe lângă poartă. În minutul 12, oaspeții au reclamat un penalty pentru tragere de tricou, iar, după o fază următoare, Bogdan Andone a început să îi facă reproșuri arbitrei, căreia i-a zis că arbitrează cum vrea ea. Miholca și Lazea i-au dat mingi de apărat lui Bogdan Miron, în timp ce, în replică, Călin Cristea a tras puțin pe lângă buturile Politehnicii. Același Miron a ieșit în evidență când a respins un șut al lui Jurj, iar, pe finalul reprizei, a intervenit bine și la un balon expediat de Bedea.

În prima repriză, timișoreni l-au pierdut pe Miholca, accidentat.

Bară a lui Vlad Rusu, dar repriză secundă săracă în fotbal

În debutul celei de-a doua reprize, Vlad Rusu a avut un șut în bară, după o centrare a lui Dragu. Portarul Bogdan Miron și-a continuat paradele, la o acțiune a lui Ignea, începută de Bozian, iar Bedea nu a nimerit poarta când a vrut să ai jocul pe cont propriu. Dalin Munteanu a ieșit și el în evidență la o intervenție la șutul lui Robert Petre.

Finalul de meci a fost slab, fără ocazii notabile, în nota situației de la cele două echipe. Energeticianul s-a despărțit, recent, de mulți jucători, iar Politehnica a avut nouă indisponbili și cinci jucători născuți în 2003 pe bancă. De menționat că, în repriza a doua, după o fază la care a lăsat bine avantaj, arbitra a dat cartonaș galben altui jucător decât cel care a faultat.

La finalul primei părți a sezonului, după 21 de etape, ASU Politehnica e cea mai bine clasată echipă timișoreană dintre cele trei prezente în Liga 2, cu 25 de puncte, pe locul 11, în timp ce Energeticianul va ierna pe locul 8, cu 29 de puncte.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ENERGETICIANUL 0-0

D. Munteanu – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru (Coadă 64′), Dr. Cojocaru (D. Radu 87′) – Lazea, A. Ignea – Bedea, Bozian, Miholca (Vidrăsan 33′) – I. Plămadă
Rezerve neutilizate: Borbei – Gașpar, Bot, Cristodulo
Antrenor: Cosmin Petruescu

Bg. Miron – D. Drugă, D. Lung (cpt.), M. Ioniță, R. Enache (Misăraș 74′) – C. Cristea, Al. Neacșa (C. Ionică 90′) – Vl. Tudorache, Rob. Petre, Andr. Dragu (Buturcă 90+3′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Marinoiu – Leasă, Cioiu, C. Neagu
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Știința (Timișoara); Arbitru: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești). Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 10:38 Campionat
Pe aceeași temă