„U” Cluj și UTA se aleg cu un punct din derby-ul restant al etapei a 6-a. Goga, salvator pe final, după ce arădenii marcaseră printr-un fost jucător al clujenilor

Marius ANGHEL 06 Nov. 2019, 19:44 Campionat

„U” Cluj și UTA au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul restant desfășurat miercuri seară pe Cluj Arena, contând pentru etapa a 6-a a Ligii 2. Arădenii se menține pe locul 2 și fac încă un pas spre poziția de lider, în timp ce clujenii urcă o poziție, doar pe 12.

Scorul pe Cluj Arena a fost deschis din minutul 11, după ce Octavian Ursu l-a învins pe fostul coechipier Dur-Bozoancă din 10 metri lateral dreapta, la colțul lung. Imediat după aceea, același Ursu putea majora diferența, într-o dintr-o poziție asemănătoare de la faza golului acum a trimis în bara din dreapta.

Egalarea a venit în minutele de final, după o fază fixă din fața careului bătută de Dorin Goga (86) și deviază ușor de Andrei Rus, suficient pentru a-l păcăli pe Florin Iacob. Același portar a salvat în alte câteva rânduri mai înainte golul egalizator.

Însă UTA putea pleca acasă cu toate punctele la ultima fază a meciului. Buhăcianu a trecut în flancul stâng de Crăciun și Kay, însă Dur-Bozoancă a agățat mingea și a salvat din postură de unu la unu.

Cu 27 de puncte acumulate în 12 meciuri, UTA se menține pe locul 2, la trei puncte în spatele liderului CS Mioveni, care are însă trei jocuri în plus. „U” Cluj acumulează 17 puncte și se află pe locul 12, între ASU Poli și Ripensia, ambele cu același punctaj. Clujenii au 14 meciuri jucate, deci sunt la zi.

–––––––––––––––––––––––––

A patra restanță programată în această săptămână în Liga 2 este un meci important pentru campionat, dar și pentru fotbalul românesc. Astăzi, de la ora 17:45, pe Cluj Arena, se întâlnesc două dintre numele grele ale României, „U” Cluj și UTA. Partida contează pentru etapa a 6-a a Ligii 2 și ar fi trebuit să se dispute inițial pe 6 septembrie, la Târgu Mureș, fără spectatori, însă a fost amânată la solicitarea clujenilor, cărora, între timp, le-a expirat și suspendarea care le interzicea să joace cu public.

Adrian Falub: „Întâlnim poate cea mai bună echipă a campionatului”

„U” Cluj a obținut amânarea meciului cu UTA, profitând de faptul că are doi jucători convicați la naționale, pe Cosmin Dur-Bozoancă, la U21, iar pe Tudor Telcean, la U19. Echipa trecea în momentul respectiv printr-o situație grea, în cinci meciuri având patru eșecuri.

Nici acum nu traversează o situație roz, vine după înfrângerea din Cupa României cu FCSB, scor 0-1, după un meci bun, iar în clasament e abia pe locul 13. În Liga 2, ultimul joc l-a avut la Târgu Jiu, unde a evoluat în meciul de deschidere a noii arene și unde s-a impus cu 1-0 cu Pandurii. În weekendul trecut a stat, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica, echipă retrasă din campionat.

Totuși, clujenii au și un avantaj din această amânare. Inițial, partida trebuia să se joace la Târgu Mureș, fără spectatori, însă, între timp, echipei i-a expirat sancțiunea primită după barajul cu FC Hermannstadt și poate juca pe Cluj Arena, cu public. Mai mult, între timp, „U” Cluj și-a schimbat și antrenorul, numindu-l pe Adrian Falub în locul lui Cristian Dulca.

Universitatea e antrenată de două luni de zile de Adrian Falub, fost antrenor la UTA în trei mandate, ultimul dintre el durând doar două săptămâni în toamna lui 2017, când lăsa echipa pentru a merge chiar la „U”, pe când era în Liga 3. Fostul fundaș întoarce, așadar, armele împotriva echipei momentului în eșalonul secund, așa cum o consideră chiar el. „Ne așteaptă o perioadă de două săptămâni în care – practic – întâlnim cele mai bune echipe ale campionatului, iar mâine începem cu poate cea mai bună. Spun asta pentru că UTA are continuitate la nivelul lotului și al rezultatelor și cred că e foarte bine organizată defensiv. E o echipă ce primește foarte greu goluri și ne va fi dificil, pentru că am avut probleme până acum în campionat și am suferit ca număr de puncte luate. Cred că e prima oară când avem la dispoziție tot lotul, în afară de Berci, pe care l-am pierdut până la finalul campionatului. Ne gândim cu speranță la meciul cu UTA și încercăm să luăm maximum. Respectăm adversarul, știm că e o echipă foarte bună. de tradiție, care își propune promovarea și ne va fi dificil. Anul acesta, UTA a făcut o strategie foarte bună, pentru că odată cu venirea noului antrenor și-au păstrat cei mai buni jucători de anul trecut și au adus cei mai buni jucători de la Snagov. Practic, e o combinată între două echipe. Au fost inteligenți, au avut continuitate, pentru că au reglat repede relațiile de joc, fiind fotbaliști care se cunoșteau între ei. Au antrenor pe care îl cunoșteau jucătorii și, din punctul acesta de vedere, au făcut o strategie foarte bună. UTA știe exact ce să facă pe faza de non-posesie, primește greu gol și e foarte greu de desfăcut. Au și individualități, precum Moise, un jucător de Liga 1. Pentru mine e o surpriză că evoluează în Liga a 2-a. Are niște execuții extraordinare. Au un Ciprian Rus, un Ioniță, două vârfuri de careu, printre cei mai buni din Liga a 2-a. Per total, o echipă foarte bine structurată, rezultatele nu sunt întâmplătoare, ele vin după o strategie și o muncă foarte bună foarte bună”, a spus Falub, citat de Sport Arad.

Laszlo Balint: „U Cluj pleacă favorită”

De partea cealaltă, UTA n-a mai pierdut în Liga 2 de opt meciuri, incluzând și victoria anulată după retragerea celor de la Daco-Getica, iar în ultimele trei meciuri a luat maximum de puncte. Arădenii au trei restanțe în acest sezon și, cu toate astea, se află pe locul 2 în campionat. Această lună va fi una de foc, cu meciuri din trei în trei zile.

Laszlo Balint a urmărit meciul celor de la „U” Cluj cu FCSB, din Cupă, și e de părere că alb-negrii sunt favoriți. „Dacă mă întrebați acum la ce ne așteaptă miercuri, U Cluj pleacă favorită. Au jucat bine cu FCSB, apoi au avut timp destul să-și recupereze energiile. Echipa a arătat din ce în ce mai bine și am spus-o și acum două-trei săptămâni că U Cluj nu și-a spus ultimul cuvânt la promvoare. Au jucători de caltiate, cu experiență, antrenor care știe ce e Liga a 2-a și gestioanează foarte bine lupta pentru primele locuri. Din punct de vedere sportiv, sportiv au făcut un mare pas în față în comparație cu debutul sezonul. Probabil, la meciul de Cupă au fost și foarte motivați să fie la nivelul lui FCSB, dar, dacă ne gândim la jocul lor, se poate spune că au arătat ca o echipă bună de prima ligă. Mai joacă și acasă, cu fanii în spate, au prima șansă. Dar, nu mergem acolo să ne apărăm sau să ciupim ceva. Mergem cu același spirit, aceeași atitudine și sunt convins că băieții vor avea atitudine și energie și vom aborda meciul bazându-ne pe princiile noastre. O ținem pe același drum”, a spus Laszlo Balint, care vede pericol în cei doi atacanți ai clujenilor: „E clar că în ofensivă Goga sau Gavra sunt jucători care pot decide oricând soarta unui joc. Au și străini care le-au ridicat nivelul. Mulți au spus că sunt mercenari, dar au experiență la nivelul primelor ligi și atunci și pentru asta au un avantaj”.

„Au avantaj și prin această amânare. Joacă cu fanii alături, pe teren propriu, nu ne-a convenit nici nouă asta. La acea dată aveam noi un avantaj, noi eram bine atunci, eram pe o pantă ascendentă, nu atât de încărcați ca și program, dar asta e situația. Trebuie să găsim cele mai bune soluții și să mergem cu curaj și încredere că putem lua toate cele 3 puncte”, a mai spus Laszlo Balint.

Cu 16 puncte acumulate în 13 meciuri, „U” Cluj se află pe locul 13 înaintea acestei restanțe. UTA are doar 11 jocuri desfășurate și e pe locul 2, cu 26 de puncte.

Partida care se desfășoară pe Cluj Arena, la Cluj-Napoca, de la ora 17:45, va fi arbitrată de centralul Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare) și asistenții Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă este Rareș George Vidican (Satu Mare), iar observatori au fost delegați Zoltan Szekely (Baia Mare) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 6

COMENTARIUL LIVE:

â–º„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Kay, Art. Crăciun, Inacio Miguel (Nic. Pîrvulescu 84′) – R. Takacs (Guedj 67′), G. Florescu (Rafa Miranda 76′), Dican, Taub – Gavra, Goga (cpt.), Al. Pop
Rezerve neutilizate: Gorcea – Tiago Gomes, Telcean, Andre Ceitil
Antrenor: Adrian Falub

â–ºUTA: Fl. Iacob – Andr. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Oct. Ursu (Miculescu 85′), R. Moise, Hrezdac (Dam. Isac 72′), Bustea – Buhăcianu, Cip. Rus (cpt.)(Al. Ioniță 64′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Deta, Șeroni, Oroian
Antrenor: Laszlo Balint

â–ºMin 90+4 Final de partidă. „U” Cluj și UTA termină la egalitate meciul restant din etapa a 6-a, scor 1-1, după ce clujenii au marcat pe final

â–ºMin 90+4 Alexandru Ioniță vede și el cartonașul galben

â–ºMin 90+3 Buhăcianu are un sprint excelent pe stânga, trece de Crăciun și Kay și din postura de singur cu portarul trimite din 13 metri, însă Dur-Bozoancă agața mingea în spate și salvează

â–ºMin 90+1 Dorin Goga vede cartonașul galben după ce îl lovește din spate pe Tomozei

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 86 1-1 Dorin Goga bate lovitura liberă spre stânga, mingea îi trece printre piciorare lui Andrei Rus și îl lovește în călcâiul drept și de acolo se duce pe centrul porții, păcălindu-l pe Iacob, care plonjase în dreapta

â–ºMin 86 Florin Iacob e avertizat pentru proteste

â–ºMin 85 Ultima schimbare și la UTA. Iese Octavian Ursu și intră David Miculescu

â–ºMin 84 Isac îi dă un brânci lui Pop în fața careului și arbitru dă lovitură liberă razantă cu linia de 16 metri

â–ºMin 84 Ultima schimbare la „U” Cluj. Iese Inacio Miguel și intră Nicolae Pîrvulescu

â–ºMin 76 O nouă schimbare la „U” Cluj. Iese George Florescu și intră Rafa Miranda

â–ºMin 75 Dican trimite cu capul pe lângă poartă, după o centrare dintr-o lovitură liberă a lui Goga

â–ºMin 72 Denis Hrezdac are amețeli după lovitura primită în cap de Kay și e înlocuit cu Damian Isac

â–ºMin 68 Kay primește cartonașul galben după ce îl lovește cu capul pe Hrezdac, tot în cap

â–ºMin 67 La „U” Cluj, iese Rareș Takacs și intră Arnaud Guedj

â–ºMin 64 UTA schimbă. Iese căpitanul Ciprian Rus și intră Alexandru Ioniță

â–ºMin 58 Andrei Rus intervine salvator în fața lui Goga, în careu, și mingea se duce pe lângă poartă, în corner

â–ºMin 56 Gavra pătrunde în stânga careului, centrează cu exteriorul din 6 metri către colțul lung, acolo unde urca Takacs, însă Iacob salvează din nou

â–ºMin 54  Ciprian Rus are o simulare la marginea careului și arbitrul îl taxează cu cartonaș galben

â–ºMin 47 Iacob parează spectaculos, în lateral, o minge șutată periculos de Goga, care putea să se ducă peste portar

â–ºMin 46 După un corner bătut din stânga de Taub, mingea e deviată cu capul din centru în dreapta, Inacio șutează în blocajul lui Iacob, iar apoi portarul reține

â–ºMin 46 S-a reluat meciul de la Cluj

â–ºMin 45+1 Pauză pe Cluj Arene. UTA conduce cu 1-0 pe „U” Cluj, cu golul marcat chiar de un fost jucător al alb-negrilor, Octavian Ursu

â–ºMin 37 UTA cere penalty, la o fază în care Kay îl ține clar în careu pe Hrezdac, dar arbitrul lasă jocul continue

â–ºMin 27 Gavra șutează cu efect de la 20 de metri ușor lateral stânga, Iacob respinge în lateral de la colțul lung

â–ºMin 25 Takacs centrează lung din dreapta, Taub apare pe colțul lung, reia cu capul, dar mingea trece pe lângă colțul scurt

â–ºMin 21 Takacs centrează în centrul careului, Dican reia cu capul din 12 metri, Iacob reține

â–ºMin 20 Pop îl deschide în dreapta de Takacs, acesta trage puternic din 14 metri în cros, Iacob respinge salvator în corner

â–ºMin 18 Ursu alunecă în flancul drept și îl doboară la pământ pe asistentul Alexandru Vodă (Alba Iulia)

â–ºSunt aproximativ 1.500 de spectatori pe Cluj Arena. UTA e susținută de o galerie formată din circa 30 de fani

â–ºMin 16 Ciprian Rus primește în fața careului și trimite în dreapta, la Ursu, care e liber și trage plasat din 10 metri, însă nimerește bara din dreapta și mingea iese în aut de poartă

â–ºMin 11 0-1 Melinte trimite o pasă lungă din apărare, Kay ratează intervenția, trece pe sub minge, și Octavian Ursu scapă singur în careu și înscrie din 10 metri lateral dreapta la colțul lung, pe lângă Dur-Bozoancă. Ursu, fost jucător al Universității Cluj, ridică mâinile și le cere scuze spectatorilor pentru gol

â–ºMin 10 Pop trage de la 18 metri ușor lateral dreapta, Iacob reține fără probleme

â–ºMin 4 Goga bate direct pe poartă o lovitură liberă de la 30 de metri, Iacob reține cu siguranță

â–ºMin 1 A început partida de la Cluj-Napoca

Marius ANGHEL 06 Nov. 2019, 19:44 Campionat
Pe aceeași temă