Turris i-a rezistat și Petrolului și a încheiat turul fără să fie învinsă pe teren propriu. Marius Baciu: „Nu am cum să nu fiu mulțumit, dar putea să câștige oricare dintre noi”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2019, 01:57 Campionat

Turris Oltul a ieșit bine din cele două meciuri disputate pe teren propriu în decurs de trei zile cu granzii „U” Cluj și Petrolul. Duminica trecută, a remizat cu clujenii, scor 1-1, după ce a condus, iar miercuri seară a încheiat tot la egalitate, tot 1-1, cu prahovenii, după ce a fost condusă. Formația din județul Teleorman nou-promovată rămâne, astfel, invincibilă acasă în acest sezon de Liga 2, ajungând la zece meciuri fără înfrângeri, în ultimele patru remizând însă.

Meciul cu Petrolul, unul restant din etapa a 14-a, putea să aibă la final orice rezultat. Ambele echipe au avut ocazii importante de a marca și a tranșa partida, însă au reușit doar câte un gol de fiecare. Sergiu Arnăutu (61) a marcat pentru echipa din Ploiești, iar Cristian Ciobanu (81) a egalat pe final pentru trupa din Turnu Măgurele.

Marius Baciu: „Nu pot să spun că nu e un rezultat echitabil la jocul care a fost”

La finalul partidei, antrenorul Marius Baciu a spus că nu are cum să nu fie mulțumit după remiza cu Petrolul, o echipă foarte bună, împotriva căreia, când era la Daco-Getica, nu cum mult timp în urmă, pierdea cu 3-0 pe „Ilie Oană”. Îi pare mai rău de rezultatul de egalitate înregistrat cu Ripensia, când a condus cu 2-0 și a egalat la 3-3. Baciu remarcă însă că Turris se află în creștere la a cincea partidă cu el pe banca tehnică.

„A fost un joc, cred eu, bun, la nivel de Liga a 2-a, pentru ambele echipe. Putea să câștige oricare dintre noi. La un moment dat, puteam noi să reușim să marcăm. La un moment dat, s-a schimbat și chiar ei puteau să marcheze. Dar, una pesta alta, nu am cum să nu fiu mulțumit. Am întâlnit o echipă foarte bună. Am jucat acum trei zile un meci foarte greu și a fost dificil să ne refacem (n.r. – duminica trecută a jucat acasă cu „U” Cluj, scor 1-1). Dacă reușeam să marcăm la ocaziile din prima repriză, să fi intrat cu un 1-0 la pauză, zic eu că puteam să obținem victoria astăzi. Dar, astăzi, nu pot să spun că nu e un rezultat echitabil la jocul care a fost. Mie îmi pare rău de rezultatul cu Ripensia (n.r. – desfășurat în etapa a 16-a și încheiat la egalitate, 3-3), pentru că am avut 2-0 și nu am reușit să marcăm. Oricum, cred că echipa noastră este în creștere, fără doar și poate, de la ultimele evoluții. Am întâlnit două echipe foarte bune și eu sunt convins că și „U” Cluj va reveni. Rapid am văzut că a câștigat astăzi. Se va juca și va fi o luptă dârză pentru primele locuri”, a spus Marius Baciu la microfonul DigiSport.

În cele cinci partide de când e antrenorul echipei din Turnu Măgurele, Marius Baciu are înregistrate o înfrângere (0-1 la Csikszereda), în meciul de debut, trei remize, toate pe teren propriu (3-3 cu Ripensia, 1-1 cu „U” Cluj și 1-1 cu Petrolul), și o victorie (3-2 la București cu Sportul Snagov). Întrebat dacă este mulțumit de cele două puncte luate cu „U” Cluj și Petrolul, Baciu a readus în discuție remiza cu Ripensia.

„Nu am cum să fiu mulțumit. Am spus, îmi pare rău de egalul cu Ripensia, pentru că în meciurile cu „U” Cluj și Petrolul putea să se întâmple orice. Sunt două echipe peste nivelul mediul al campionatului”, a declarat Baciu.

Turris Oltul încheie, astfel, turul de campionat fără să piardă acasă. În acest moment, înaintea ultimei etape a turului, neînvinse pe teren propriu dintre echipele din Liga 2 mai sunt UTA (locul 1), Farul (locul 8) și FK Csikszereda (locul 15). Farul și-a încheiat jocurile din fața propriilor spectatori, în timp ce UTA și Csikszereda joacă acasă la finalul săptămânii.

Se așteaptă la un final de an în care jucătorii săi vor fi greu motivabili

Până la finalul acestui an,Turris Oltul mai are de jucat doar două meciuri, cu CS Mioveni și Pandurii, ambele în deplasare, fiindcă în a doua etapă a returului, care e programată pe 7 decembrie, va sta, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica, fosta echipă a lui Baciu, retrasă din campionat. Marius Baciu nu știa acest lucru și a vorbit despre un program cu trei jocuri oficiale.

„Foarte grele. E final de an, a început oboseala, câteva accidentări, suspendați, deci nu e ușor. În primul rând, trebuie să ne refacem rapid și, în al doilea rând, să ne putem concentra foarte bine, pentru că la final, de multe ori, te gândești la vacanță și la alte lucruri. Sper să putem motiva jucătorii să poată să fie concentrați până în ultimul moment”, a mai spus Marius Baciu.

Cu 29 de puncte acumulate în acest moment și ajunsă cu jocurile la zi, Turris Oltul Turnu Măgurele, fost lider între etapele 5 și 12, deci de opt ori în 18 runde, ocupă poziția a 5-a, fiind la trei puncte sub actualul lider UTA. Marțea viitoare, de la ora 17:00, Turris joacă în ultima etapă a turului la CS Mioveni, a doua clasată, care are 31 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 21 Nov. 2019, 01:57 Campionat
Pe aceeași temă