Terenul, bată-l vina! Luceafărul s-a împotmolit la Balotești, după ce umilise Snagov și Petrolul. „A fost greu cu denivelări și smocuri. S-au apărat tot meciul”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 17:22 Campionat
Terenul, bată-l vina! Luceafărul s-a împotmolit la Balotești, după ce umilise Snagov și Petrolul.**

Luceafărul Oradea a ratat șansa să obțină trei victorii consecutive în acest sezon. După ce le-a umilit pe Sportul Snagov (4-2) și Petrolul Ploiești (3-1), echipe care luptă pentru promovare, bihorenii n-au fost în stare să o învingă pe CS Balotești, formație aflată pe antepenultimul loc și care e ca și retrogradată.

Cum meciul de astăzi de la Balotești n-a fost transmis la TV, jucătorii lui Cristian Lupuț n-au mai avut aceeași dorință de victorie arătată cu Snagov și Petrolul. S-au mulțumit cu un sec 0-0, care îi păstrează la mijlocul clasamentului, pe locul 10, însă totuși la doar cinci puncte de Daco-Getica, ultima formație aflată pe locurile retrogradabile.

La final, antrenorul Cristian Lupuț a dat vina pe terenul prost al Baloteștiului pentru neputința jucătorilor săi de a marca, deși la Snagov au avut aceleași condiții și au înscris de patru ori. În plus, a acuzat gazdele că au făcut antijoc. „A fost greu să jucăm pe un asemenea teren, denivelat și cu smocuri. Nu puteai pasa, nu puteai construi. Ne-a dezavantajat total starea terenului. Noi nu suntem o echipă care jucăm cu mingi lungi, la bătaie. Gazdele s-au apărat tot meciul și au sperat la faze fixe sau contraatacuri, dar nu și-au creat nicio ocazie clară. Noi am avut două ocazii bune prin Vasile Pop, șut la colțul lung, și Yabre cu capul, fază similară cu cea din meciul cu „U” Cluj. Până la urmă, este un punct luat în deplasare. Trebuie să rămânem concentrați în continuare în etapele rămase”, a declarat, pentru Bihon, antrenorul Lupuț.

Cu CS Balotești, Luceafărul a evoluat în formula: Moga – Prejmerean, Yabre, Oros (cpt.), Al. Băican – Vas. Pop, Preoteasa, Lu Yuefeng (Ciul 78′), Nemeș (Mitrică 46′) – G. Paraschiv, Bebey (Ludușan 46′). Au rămas pe bancă: I. Rus – Core, P. Peter, Chiorean.

De partea cealaltă, CS Balotești a obținut al doilea rezultat de egalitate în trei meciuri de când e pregătită de noul antrenor Ciprian Niță, după ce runda trecută remizase tot pe teren propriu și tot cu 0-0 cu Sportul Snagov. Cu doar 24 de puncte acumulate în 31 de etape, echipa ilfoveană rămâne pe locul 18 și se află la zece puncte în spatele celor de la Energeticianul și Pandurii, primele aflate deasupra locurilor retrogradabile. Șansele de salvare de la retrogradare în cele șapte etape rămase de disputat sunt mici.

Cu Luceafărul, Ciprian Niță a utilizat jucătorii: Iordan – Mitrache, Flămânzeanu, M. Ghiță, Mih. Badea (R. Licu 46′) – M. Neagu, D. Capotă, R. Mihai – Clătinici (Cocîrlă 71′), F. Paraschiv (Al. Stoica 66′), Vas. Mihai (cpt.). Au rămas pe bancă: Fulga – Fl. Niculae, Ov. Marin, Marciuc.

În etapa următoare, CS Balotești joacă la Pandurii Târgu Jiu, vineri, de la ora 11:00, iar Luceafărul Oradea o întâlnește tot atunci, pe teren propriu, pe CS Mioveni.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 17:22 Campionat
Pe aceeași temă