„Suntem pe strada bună.” Concluziile antrenorului Lobonț după victoria Universității cu ASU Politehnica. Explicația pentru decizia de a renunțat să-și mai bage jucătorii în cantonament

Marius ANGHEL 04 Mar. 2019, 21:06 Campionat

„U” Cluj n-a impresionat, însă a câștigat și al doilea meci din 2019. După succesul cu 2-0 de la Petroșani, cu Energeticianul, echipa lui Bogdan Lobonț s-a impus, luni seară, pe teren propriu, cu 1-0, în fața celor de la ASU Politehnica Timișoara, prin golul lui Mircea Axente din minutul 53. În rest, în afară de bara lui Ionuț Plămadă (15) din prima repriză, ocaziile mari au lipsit cu desăvârșire.

După ce au reușit golul, clujenii s-au mulțumit cu posesia, n-au mai produs pericol, iar pe final Lobonț a închis jocul, a făcut schimbări în consecință, scoțându-l pe atacantul Gavra pentru a-l introduce pe fundașul Alexandru Coman, și pentru a trece mai repede timpul.

În fața unui adversar slab, Universitatea Cluj s-a impus lejer și continuă fără greșeală de când echipa a fost preluată de Bogdan Lobonț. 3-1 cu Chindia, 2-0 cu Energeticianul și 1-0 cu ASU Politehnica sunt rezultatele obținute de „U” de când îl are pe bancă pe fostul portar al naționalei.

„O victorie importantă, o victorie muncită, băieții au făcut un efort extraordinar. Am suferit puțin în prima repriză, pe tranziție, mai ales în partea dreaptă a noastră. Am închis foarte bine jocul pe partea cealaltă, prin Carol (n.r. – Taub) și Dan Berci, în flancul stâng. Am reușit să marcăm imediat după pauză, am schimbat ceva la pauză, am fost puțin mai agresivi decât în prima repriză. Am reușit să câștigăm mingea a doua, ceea ce în prima repriză am făcut-o mai puțin. Și, la final, cu un efort extraordinar, băieții au reușit să aducă rezultatul acasă. Îi felicit, suntem pe strada bună, suntem în creștere, știm la ce ne-am înhămat, avem un drum de parcurs împreună și, gata, de mâine, mintea și focusul sunt pentru următorul meci, la Oradea, cu Luceafărul”, a spus, la microfonul DigiSport, antrenorul Bogdan Lobonț.

„Sunt convins că lucrez cu profesioniști. Se comportă ca atare”

Întrebat despre decizia de a nu mai băga jucătorii în cantonament înaintea meciurilor de pe teren propriu, fostul portar a spus că a luat această decizie fiindcă are încredere că jucătorii săi sunt profesioniști: „Și care e problema? Când am luat această alegere, am făcut-o luând în calcul absolut totul în calcul și sunt convins că lucrez cu profesioniști. Se comportă ca atare”.

„Fotbalul nu se rezumă doar la cele două ore cât stăm împreună”

Lobonț vrea profesionalism de la elevii săi și în afara timpului petrecut împreună. Antrenorul spune într-un mod original ceea ce gândește și le transmite jucătorilor săi.

„E devreme să spun cât de devreme sau cât de aproape sunt de ceea ce mi-am propus atunci când am venit aici. Ceea ce pot să vă spun este că muncim zi de zi să ajungem acolo unde ne dorim cu toții, să creștem, că asta este cel mai important. După aceea, ceea ce obținem este o consecință la tot ceea ce facem zi de zi la antrenament, la ceea ce facem zi de zi încât nu suntem împreună, pentru că fotbalul nu se rezumă doar la cele două ore cât stăm împreună. Este și repriza a treia, ce faci și după ce pleci de la stadion. Promovarea este o consecință a tot ceea ce faci zi de zi. Jucăm contra unor adversari. Și adversarii noștri se pregătesc, analizează echipa noastră. Nu e ca și când jucăm singuri. Dacă am juca singuri am fi campioni fără să mai intrăm în competiție cu nimeni. Noi trebuie să ne focusăm, să ne îndreptăm atenția pe ceea ce facem noi, indiferent de ce fac celeltalte echipe. Ceea ce fac ceilalți sunt energi risipite fără niciun sens”, a mai declarat Lobonț la finalul meciului cu ASU Politehnica.

Cu cele trei puncte obținute din meciul cu ASU Politehnica și profitând de pasul greșit al Petrolului, „U” Cluj urcă pe locul 3, cu 50 de puncte și se menține la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov. În etapa următoare o va întâlni în deplasare pe Luceafărul Oradea, o echipă aflată în clasament sub timișorenii învinși astăzi.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 04 Mar. 2019, 21:06 Campionat
Pe aceeași temă