Staff-ul Mureșului pune rezultatele slabe pe lipsa pregătirii de iarnă

07 Apr. 2012, 22:54 Campionat
Staff-ul Mureșului** pune rezultatele slabe pe lipsa pregătirii de iarnă

În duelul ultimelor clasate din Seria a II-a, Juventus București și Mureșul Deva au oferit un meci cu puține faze clare de gol, dar foarte încărcat de presiunea salvării de la retrogradare.

Oaspeții s-a așezat pe două linii și s-a mulțumit să bubuie mingile spre vârful Jawad, care nu a reușit însă să își creeze nicio oportunitate de gol. De cealaltă parte, gazdele din Colentina au tras mai multe șuturi sterile din afara careului, iar de fiecare dată când acestea au prins spațiul porții, goalkeeperul Dzelme a fost la post. Era minutul 88 și cele două formații se îndreptau spre un rezultat alb, însă deznodământul nu avea să fie unul fericit pentru echipa din Deva. Marius Nae a prins un șut de zile mari, sub bară, de la 20 de metri și a ridicat în picioare întreaga asistență din tribune. Juventus a învins astfel cu scorul de 1-0 și îi predă lanterna adversarei sale de astăzi. Teoretic ultimul loc este ocupat în clasament de Arieșul Turda, formație retrasă din campionat, astfel că Mureșul încheie plutonul celor rămase în competiție.

La finalul jocului am încercat să stăm de vorbă cu antrenorul Romulus Gabor, însă încărcătura meciului și-a spus cuvântul, iar acesta nu a mai avut puterea de a oferi declarații. L-a delegat totuși pe secundul său, Ioan Petcu, să facă acest lucru. Acesta a recunoscut supremația Juventusului, însă știe care sunt și cauzele evoluțiilor sub așteptări ale formației sale.

„Trebuia să ne concentrăm mai mult și să păstrăm rezultatul, mai aveam doar câteva minute. E păcat că am căzut pe final, dar asta se întâmplă pentru că echipa nu a făcut deloc pregătire fizică, precum s-a întâmplat în cazul celorlalte echipe din campionat. Ne-am adunat cu foarte puțin timp înainte să înceapă returul, cu jucători luați de la mai multe echipe. Nu se cunosc încă foarte bine între ei, nu au sudate relații de joc. Legat de finalul partidei, fiind obosiți, jucătorii nu au mai judecat limpede și au apărut greșelile, iar Juventus a profitat. Cu toate acestea pot spune că după minutul 60 ei au dominat complet jocul și golul a venit pe undeva logic.”

Chiar dacă situația din clasament nu le dă dreptul la prea multe vise, mureșenii spun că vor face tot ce le stă în putință ca să evolueze și în sezonul viitor în al doilea eșalon al fotbalului românesc.

„Acum suntem la un punct în spatele lui Juventus, însă vom lua cele 3 puncte cu Arieșul de etapa viitoare. Pentru că meciul nu se joacă, avem la dispoziție două săptămâni, în care vom pune accentul pe sudarea relațiilor de joc și bineînțeles, pe condiția fizică. Lupta pentru evitarea retrogradării va fi una strânsă și se va da până în ultimele etape.” a mai spus „secundul” Ioan Petcu.

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Bogdan IORDACHE

07 Apr. 2012, 22:54 Campionat
Pe aceeași temă