Sportul Snagov, aproape de retragerea din Liga 2. Clubul ilfovean care în acest sezon a bătut Rapid și a remizat cu Petrolul și „U” Cluj se află într-o situație fără ieșire

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Jan. 2020, 19:02 Actualizat: 16 Jan. 2020, 19:09 Campionat
Sportul Snagov, aproape de retragerea din Liga 2.  Clubul ilfovean care în acest sezon a bătut Rapid și a remizat cu Petrolul și „U” Cluj se află într-o situație fără ieșire

Partea a doua a campionatului Ligii 2 ar putea începe fără încă o echipă, după ce, până acum, din competiție s-a retras Daco-Getica București. Penultima clasată Sportul Snagov are probleme financiare și e la un pas de a abandona eșalonul secund, chiar să se desființeze, fiindcă va fi automat retrogradată în ultima ligă din Ilfov. Jucătorii nu și-au mai primit salariile în ultimele patru luni și nu mai vor să rămână, iar echipa care nu are drept din parte FRF să facă transferuri nu are un antrenor principal.

Abandonul ar fi o lovitură pentru finanțatorul Ovidiu Onosă, care, în vară, renunța la Carmen București pentru a prelua clubul ilfovean de la Cătălin Rufă, sub entuziasmul deținerii unei echipe în Liga 2. Onosă a retras Carmen din Ligii a 4-a București, competiție unde în sezonul trecut devenise campioană în detrimentul Stelei, însă a eșuat la barajul pentru promovarea în Liga 3. Afaceristul și-a dorit să facă pasul într-o competiție superioară și intenționa să schimbe în vara următoare numele Sportului Snagov în Carmen, însă costurile mult superioare competiției ligii a patra par să-l fi surprins.

Onosă este revoltat și pe faptul că FRF nu închide ochii la verdictul pe care i l-a acordat clubului Sportul Snagov în vara trecută, atunci când, din cauza problemelor financiare, a primit interdicție în acest sezon să facă transferuri sau legitimări. Fără posibilitatea de a aduce noi jucători, cu cei actuali nemulțumiți, situația echipei ilfovene e clară.

„Am luat legătura, repetat, cu FRF și nu am primit un răspuns favorabil la cererea noastră de a ni se permite să facem transferuri, nici măcar la capitolul juniori. Ne va fi foarte greu, în aceste condiții, să mai continuăm campionatul. Este o situație fără precedent în Europa, dacă noi și Pandurii, o formație aflată în aceeași situație, ne vom retrage din competiție în această iarnă. Să nu uităm că o altă echipă, Daco Getica București, a fost de asemenea nevoită să abandoneze”, a precizat, potrivit 100sport.ro, unul dintre oficialii clubului Sportului Snagov.

„S-a încercat, pe plan local, și obținerea unui ajutor financiar din partea primăriei din Snagov, cifrat la o sumă de 100.000 de euro. Cum răspunsul a fost unul negativ s-ar fi decis, în linii mari, retragerea echipei din campionat, urmând ca în zilele următoare să se certifice acest lucru și oficial”, notează sursa citată mai sus.

În primele 21 de etape ale acestui sezon de Liga 2, Sportul Snagov a acumulat doar 9 puncte, are golaveraj 18-52, iar salvarea de la retrogradare, în cazul în care și-ar continua activitatea, ar fi de ordinul miracolului. În ciuda tuturor problemelor întâmpinate în acest campionat, echipa ilfoveană a reușit să obțină câteva rezultate importante, ca remiza cu Petrolul de pe „Ilie Oană” (scor 1-1), egalul de acasă cu „U” Cluj (scor 1-1) sau victoria cu Rapid de la Ghermănești (scor 3-2). Celelalte puncte au fost obținute cu alte două echipe aflate în zona retrogradabilă: 3-2 cu Pandurii și 3-3 cu CSM Reșița.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Jan. 2020, 19:02 Actualizat: 16 Jan. 2020, 19:09 Campionat
Pe aceeași temă