Se prelungește termenul de finalizare a stadionului din Târgu Jiu. Primarul spune ce pași birocratici și ce lucrări mai sunt de făcut

Marius ANGHEL 07 Dec. 2017, 11:44 Campionat
Se prelungește termenul de finalizare a stadionului din Târgu Jiu.** Primarul spune ce pași birocratici și ce lucrări mai sunt de făcut

Estimate că se vor încheia la începutul lunii septembrie, lucrările de la noul stadion din Târgu Jiu au fost depășite cu mult. Arena care îi este destinată în principal echipei de fotbal Pandurii mai are mult timp de așteptat până când va fi inaugurată. Potrivit primarului Marcel Romanescu, tocmai în primăvara anului viitor va fi demarată licitația pentru amenajările exterioare ale stadionului ce va avea o capacitate de 12.500 de locuri.

„Până atunci, în perioada iernii, noi va trebui să asigurăm căldură la stadion pentru ca lucrările să nu fie deteriorate. Abia când se va încălzi vremea, vom demara și licitația”, a spus, citat de ziarul gorjean Pandurul, edilul din Târgu Jiu.

Până acum, în contrucția stadionului din Târgu Jiu au fost cheltuiți circa 20 de milioane de euro, bani ce provin de la Compania Națională de Investiții (CNI). Municipalitatea a mai solicitat de la Ministerul Dezvoltării o nouă sumă pentru a definitiva construcția, însă, până acum, nu a primit niciun răspuns.

Rata bancară a primăriei pentru lucrările de la stadion a crescut

Pe lângă cheltuielile pe care primăria Târgu Jiu le va avea cu încălzirea arenei pe perioada iernii, până când vor reîncepe lucrările de finisare, instituția condusă de Marcel Romanescu trebuie să găsească resurse și pentru a achita rata crescută la creditul pe care l-a luat pentru continuarea investițiilor la stadion.

Municipalitatea a luat împrumut din bancă 10 milioane de lei și trebuie să-i returneze în doi ani, iar acum a ajuns să plătească lunar aproximativ 350 de mii de lei.

Narcisa Cristea, directorul economic al primăriei Târgu Jiu, susține că va găsi bani, la rectificarea din această lună, pentru a achita câteva milioane din creditul contractat de la Unicredit. „Am achitat până acum trei rate. Sperăm să mai găsim și alți bani la rectificarea din decembrie. Am simțit și noi creșterea ratelor. Din acest motiv vrem să mai achităm, să nu avem emoții anul viitor. Creditul este de 10 milioane de lei și banii sunt folosiți la continuarea lucrărilor de la stadion”, a explicat, pentru pandurul.ro, Cristea.

Pandurii, șanse mari să continue să joace tot la Motru

Echipa Pandurii Târgu Jiu nu e sigură că va apuca să joace pe stadionul care îi era inițial destinat și care urma să îi poarte numele. Autoritățile locale din Târgu Jiu și-au luat mâna de pe formația gorjeană care se află în insolvență și care nu o duce deloc bine în campionatul Ligii 2, acolo unde își propusese promovarea. După 20 de etape se situează pe antepenultimul loc în clasament, cu doar un punct mai mult decât ultima clasată. Meciurile de pe teren propriu și le dispută la Motru, pe stadionul Minerul, acolo unde nu a câștigat niciun joc în acest sezon. Dacă va reuși să supraviețuiască în această iarnă, Pandurii va juca cel mai probabil tot la Motru și în partea a doua a sezonului actual.

În ultimii ani s-au construit noi stadioane în București (Arena Națională, 2011), Cluj Napoca (Cluj Arena, 2011), Ploiești (Ilie Oană, 2011) și Craiova (Ion Oblemenco, 2017). Stadionul din Târgu Jiu va fi următorul finalizat, iar următorul pe listă se află cel din Arad, Francisc Neumann.

Marius ANGHEL 07 Dec. 2017, 11:44 Campionat
Pe aceeași temă