Șanse mari ca programul Ligii 2 din 2017 să fie modificat! Doar patru cluburi sunt împotriva amânării meciurilor din retur, iar altul se abține. Când ia FRF o decizie

Marius ANGHEL 21 Nov. 2017, 19:05 Campionat
Șanse mari ca programul Ligii 2 din 2017 să fie modificat!** Doar patru cluburi sunt împotriva amânării meciurilor din retur, iar altul se abține. Când ia FRF o decizie

Trei etape ar mai fi de desfășurat în acest an din campionatul Ligii 2, conform programării inițiale, însă majoritatea cluburilor din această competiție au solicitat, în scris, Federației Române de Fotbal ca sezonul să fie întrerupt imediat după etapa din acest weekend, a 19-a, ultima a turului. 15 cluburi din 20 doresc să nu mai joace în 2017 cele două etape programate în luna decembrie, primele din retur, însă cererea lor ar putea fi respectată doar pe jumătate. Adică să se joace etapa a 20-a, în timp ce a 21-a să fie reprogramată pentru la anul.

Primele trei clasate, AFC Hermannstadt, Dunărea Călărași, Chindia Târgoviște, și ASU Politehnica Timișoara (locul 7) nu sunt de acord cu reprogramarea, în timp ce Metaloglobus București se abține pentru că e nehotărâtă. În rest, toate celelalte cluburi din Liga 2 ar dori să mai joace doar în acest weekend, ca apoi să intre în vacanță. O decizie în această privință se va lua în Comitetul Executiv al FRF din 29 noiembrie.

Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi membri reprezentanți ai Ligii 2 în CEx, crede că se va reprograma doar o etapă și dă dreptate cluburilor care solicită acest lucru. „Celelalte 15 echipe și-au manifestat intenția de a solicita reprogramarea etapelor din decembrie în sezonul de primăvară. Cred că dacă se va reprograma, se va reprograma doar etapa din 9 decembrie, nu și cea din 2 decembrie. Ă‚sta e punctul meu de vedere. Pentru că, dacă judecăm sezonul de primăvară, ar fi destul de dificil să programezi 19 etape în 14 săptămâni. Și eu mă gândesc și la echipele calificate în Cupa României, trebuie să le protejăm și pe ele. Plecând de la faptul că se tot anunță fel de fel de probleme cu starea vremii. De regulă, Comitetul Executiv al FRF ține cont de opinia majorității, atât timp cât se întrunesc anumite condiții vizavi de motive pertinente, foarte solide. Se va analiza fiecare motiv în parte și se va lua o decizie. Se va face o analiză clară vizavi de sezonul de primăvară. Nu îl poți pune în pericol, plecând de la faptul că vom reuși noi să o scoatem la capăt. Este foarte greu”, a comentat, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu.

Printre motivele pentru care cluburile din Liga 2 solicită amânarea ultimelor două etape se numără și schimbarea legii prin care autoritățile locale pot finanța echipele. „Unele cluburi au invocat încă de acum două săptămâni, pe bună dreptate, motive financiare, pentru că au apărut situații legat de motificare legii cu privire la finanțări. Acum trebuie și punctul de vedere al Consiliului Concurenței și atunci au apărut anumite probleme. Pentru a nu pune în pericol competiția, au solicitat să întrerupă campionatul odată cu ultima etapă din tur, tocmai pentru a nu perturba competiția. Un lucru, de altfel, corect, pentru că una e să te duci să joci cu echipa de bază și să obții un anumit rezultat și alta e, după aia, să te duci cu juniorii”, a mai spus Brașoveanu.

Iată cele trei etape care ar mai trebui, conform programării inițiale, să se dispute în 2017:

Etapa 19

vineri, 24 noiembrie, ora 14:00
Știința Miroslava – Ripensia Timișoara    
sâmbătă, 25 noiembrie, ora 11:00
CS Afumați – Academica Clinceni    
Olimpia Satu Mare – Chindia Târgoviște    
UTA Arad – FC Argeș   
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila  
Foresta Suceava – Luceafărul Oradea   

sâmbătă, 25 noiembrie, ora 12:00
Dunărea Călărași – Metaloglobus București     
ASU Politehnica Timișoara – ASA Târgu Mureș    
sâmbătă, 25 noiembrie, ora 14:00
AFC Hermannstadt – Sportul Snagov    
duminică, 26 noiembrie, ora 14:00
CS Balotești – CS Mioveni

Etapa 20

sâmbătă, 2 decembrie, ora 11:00
Sportul Snagov – Luceafărul Oradea
Foresta Suceava – Ripensia Timișoara
Știința Miroslava – ASA Târgu Mureș
ASU Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila
Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș
UTA Arad – Chindia Târgoviște
Olimpia Satu Mare – Metaloglobus București
Dunărea Călărași – Academica Clinceni
CS Afumați – CS Mioveni
CS Balotești – AFC Hermannstadt

Etapa 21

sâmbătă, 9 decembrie, ora 11:00
CS Balotești – Sportul Snagov
AFC Hermannstadt – CS Afumați
CS Mioveni – Dunărea Călărași
Academica Clinceni – Olimpia Satu Mare
Metaloglobus București – UTA Arad
Chindia Târgoviște – Pandurii Târgu Jiu
FC Argeș – ASU Politehnica Timișoara
Dacia Unirea Brăila – Știința Miroslava
ASA Târgu Mureș – Foresta Suceava
Ripensia Timișoara – Luceafărul Oradea 

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Nov. 2017, 19:05 Campionat
Pe aceeași temă