Salarii blocate la Petrolul după remiza cu ultima clasată. Deciziile luate de conducători și ce spune Marius Stan despre situația tensionată de la Ploiești

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 17:43 Campionat
Salarii blocate la Petrolul după remiza cu ultima clasată.** Deciziile luate de conducători și ce spune Marius Stan despre situația tensionată de la Ploiești

Egalul înregistrat de Petrolul pe teren propriu, luni seară, 1-1 cu ultima clasată din Liga 2, Sportul Snagov, n-a rămas fără urmări. Miercuri, la Ploiești, a avut loc o ședință a Comitetului Director, în care s-a decis ca jucătorilor să le fie blocate salariile până când echipa va urca pe podium. Vineri seară, „lupii galbeni” au derby la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, cu „U” Cluj, în etapa a 8-a a Ligii 2.

La ședința Comitetului Director de miercuri au participat, potrivit DigiSport, președintele Marius Stan, antrenorul Flavius Stoican, gloriile clubului Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, cât și jucătorii Laurențiu Marinescu, Ionuț Cioinac și Cristian Sîrghi, plus reprezentanții suporterilor. Decizia conducătorilor clubului a fost ca jucătorilor să li se blocheze salariile, pentru că după șase meciuri desfășurate în șapte etape echipa nu se clasează în propierea locurilor țintite la finalul sezonului, care să-i aducă promovarea. Salariile vor rămâne neplătite până când Petrolul nu urcă pe podium.

S-a luat decizia de a se apela și la un psiholog, în speranța unei deblocări mentale rapide pentru jucători, deoarece se crede că acesta este singurul motiv al rezultatelor realizate până acum, două egaluri și o înfrângere în șase meciuri.

În plus, jucătorilor li s-a transmis că nu vor mai avea colegi noi și că vor fi monitorizați pentru evoluțiile pe care le vor avea în această primă parte a sezonului. La iarnă se va trage linie și se va renunța la trei-patru dintre componenții lotului și vor fi făcute alte noi achiziții în locul acestora.

Flavius Stoican nu are postul în pericol

După această ședință, președintele Marius Stan a infirmat că se ia în calcul despărțirea de antrenorul Flavius Stoican și a comentat incidentele de la finalul meciului cu Sportul Snagov, când în zona vestiarelor au ajuns mai mulți suporteri revoltat pentru rezultatul obținut împotriva ultimei clasate.

„Nu s-a pus niciun moment problema plecării lui Stoican, ba, dimpotrivă, antrenorul are susținere necondiționată, indiferent de rezultatul cu U Cluj. Nu au fost probleme deosebite la finalul meciului cu Snagov. Dar este adevărat că toată lumea este supărată după acest rezultat. Este un episod pe care l-am uitat deja”, a comentat Marius Stan, pentru Realitatea sportivă, președintele Petrolului revenid la Ploiești după o perioadă în care a lipsit din cauza unor probleme medicale. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, care era programată de mai multă vreme.

După șase meciuri jucate în șapte etape, Petrolul are 11 puncte și ocupă locul 7 în Liga 2. Etapa viitoare joacă vineri, de la ora 18:00, pe Cluj Arena, cu „U” Cluj, aflată pe penultimul loc în Liga 2. Pentru acest meci, în lot va fi inclus și ultima achiziție făcută, atacantul Younes Hamza.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 17:43 Campionat
Pe aceeași temă