Săgeata Năvodari și Farul caută, astăzi, reabilitarea

Mihai Andries 15 Oct. 2014, 12:02 Campionat
Săgeata Năvodari și Farul** caută, astăzi, reabilitarea

Astăzi, de la ora 15.00, se desfășoară meciurile etapei a opta a Ligii a II-a la fotbal. FC Farul întâlnește la Constanța pe CF Brăila, iar Săgeata Năvodari joacă acasă la Gloria Buzău. Ambele reprezentante ale județului Constanța au înregistrat înfrângeri dureroase în runda trecută.

Etapa a șaptea a campionatului a fost una amară pentru Farul și Săgeata. Candidată la promovare, echipa din Năvodari a cedat pe teren propriu, scor 0-2, cu FC Voluntari, una dintre contracandidatele la accederea în primul eșalon. Eșecul a venit la doar o săptămână de la înfrângerea clară a Săgeții din deplasare cu ACS Academica Argeș (0-3), piteștenii trăgând și ei la promovare. În urma celor două înfrângeri la rând, Săgeata a căzut din postura de lider al clasamentului pe locul trei, iar antrenorul Cătălin Anghel speră ca, astăzi, elevii săi să aibă puterea să pună capăt seriei negative.

„Disputăm un meci extrem de important, contra unei echipe cu un moral bun (n.r. în etapa trecută, Gloria a câștigat cu 2-0 în deplasarea de la Brăila), ce are un antrenor foarte pragmatic. Acum trebuie să fim bărbați, să fim puternici. La bine, toată lumea e veselă și e cu tine. Când este rău, atunci trebuie să ne ridicăm noi”, a spus Anghel.

La Farul, revine golgheterul Marco Enciu

Nici la FC Farul, lucrurile nu stau strălucit, eșecul cu 2-3 din fieful lui FCM Dorohoi tensionând atmosfera. Astfel că, în disputa de astăzi cu CF Brăila, „marinarii” sunt condamnați să câștige, după ce au ajuns pe locul nouă în ierarhie (în afara obiectivului fixat pentru acest sezon – clasarea în primele șase echipe). La Dorohoi, Farul a fost învinsă de o nou-promovată, care ocupa la ora jocului ultimul loc și, în șase meciuri, nu adunase decât un punct. Cu toate acestea, gazdele îi conduceau pe „marinari” în minutul 42 cu 3-0!

„Era un moment în care ar fi trebuit să rezolvăm problema la adevăr, ținând cont că suntem la -5, dar nu am fost în stare. Nici eu, ca antrenor, și nici jucătorii. E o înfrângere rușinoasă. N-avem nicio scuză. Acum, important e să câștigăm miercuri (n.n. astăzi)”, a declarat antrenorul Farului, Marian Pană, care îl va putea folosi în atac pe golgheterul echipei, Marco Enciu, acesta lipsind la Dorohoi din pricina unei suspendări.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 15 Oct. 2014, 12:02 Campionat
Pe aceeași temă