„Să câștigăm, să pierdem, dar totul prin luptă, pe teren.” Cristian Pustai nu concepe ca sezonul actual de Liga 2 să se decidă altfel decât prin disputarea meciurilor

Marius ANGHEL 18 Mar. 2020, 19:34 Campionat

Campionatul Ligii 2 e suspendat, ca de altfel toate competițiile fotbalistice din țară, pe durata în care în România e decretată stare de urgență, pentru început cel puțin până la jumătatea lunii aprilie. Dacă, inițial, se zvonea chiar despre anularea acestui sezon din cauza pandemiei de coronavirus sau de stabilirea echipelor promovate și retrogradate după clasamentul actual, mai nou, după ședința de marți de la UEFA și cea de astăzi de la FRF, s-a decis ca Liga 2 să continue într-un alt mod, cu un sistem special de play-off și play-out.

Cristian Pustai era de părere, înainte de ultimele decizii luate la UEFA și FRF, că Liga 2 trebuia să continue oricum. Antrenorul Dunării Călărași voia comprimarea meciurilor, nu anularea sezonului sau determinarea echipelor promovate sau retrogradate pe baza clasamentului actual, după doar 24 de etape.

„Eu cred că cel mai corect ar fi ca lucrurile să se reia de acolo de unde au rămas. Așa ar fi sportiv și pentru cei care luptă pentru promovare, precum și pentru cei care se bat la retrogradare, indiferent de ligă. Așa ne învață, până la urmă, sportul. Să știm să câștigăm, să știm să pierdem, dar totul prin luptă, pe teren. Chiar dacă se va juca foarte dens, toate echipele au suferit și vor suferi și în continuare, cumva la fel. Ar fi corect pentru fair-play-ul competiției să se joace.

Se poate juca, într-adevăr, într-un ritm greu, alert pentru toată lumea. Toți trecem prin această perioadă foarte grea. Se poate întocmi sportiv un clasament pe baza jocurilor. Deciziile se pot lua, e un moment de forță majoră. Eu îmi doresc ca toate lucrurile să se desfășoare pe teren. Și sportiv, să și promovezi, să și retrogradezi”, a spus Cristian Pustai într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Dunării Călărași.

După 24 de etape, Dunărea Călărași ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 31 de puncte. Ocupantele pozițiilor 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul, care duc la promovare sau la barajul pentru promovare, sunt la opt puncte în față, în timp ce ultima echipă situată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna (locul 16), are cu șapte puncte mai puțin decât trupa lui Pustai.

Dacă se va decide continuarea sezonului de Liga 2 cu format play-off și play-out, atunci Dunărea Călărași se va afla în play-out și va lupta pentru evitarea retrogradării în Liga 3. Dacă în play-off vor intra primele opt echipe din clasament, în play-out vor fi următoarele zece rămase active.

Marius ANGHEL 18 Mar. 2020, 19:34 Campionat
Pe aceeași temă