Rus vrea să reușească în tricoul Călărașiului ce nu a putut cu UTA. „Îmi voi da și ultima picătură de energie pentru Dunărea, ca să promovăm”

Marius ANGHEL 30 Mar. 2018, 15:28 Campionat
Rus vrea să reușească în tricoul Călărașiului ce nu a putut cu UTA.**

La aproape doi ani distanță de la bucuria trăită cu UTA după câștigarea primului baraj, chiar în fața Dunării Călărași și înfrângerea ulterioară în fața celor de la FC Voluntari, Ciprian Rus are șanse mari sărbătorească o promovare în Liga 1. Din această iarnă face parte din lotul liderului ligii secunde și a contribuit la rezultatele bune din debutul returului.

Atacantul arădean ar putea fi titularizat și duminică, când se va afla față în față cu o parte dintre foștii săi colegi de la UTA. Cu Cătălin Hlistei chiar are o relație solidă de prietenie, dar: „Fotbalul e fotbal, fiecare o să dăm totul pentru ca echipele noastre să câștige. Am împărțit momente frumoase, dar și grele împreună, e normal să ne lege o prietenie pe măsură. Îl văd destul de în formă pe Cătălin, a marcat în ultimele două deplasări, ar fi bine să se oprească aici. La fel și cu Bodea, a apărat bine, inclusiv două penalty-uri, dar la Călărași vom face tot posibilul să-i facem viața grea. Trebuie să jucăm la capacitate maximă, căci întâlnim o echipă neînvinsă de patru etape, transformată total după venirea domnului Ionuț Popa la UTA. Mă doare puțin să-i văd implicați pe arădeni în lupta pentru salvarea de la retrogradare, dar sunt sigur că vor juca și la anul în Liga a 2-a. Cât despre Dunărea Călărași, aveam șansa unei promovări istorice și nu vrem să o ratăm”, spune Ciprian Rus.

Din „călău” al călăreșenilor cu „dubla” din acel prim baraj din vara anului 2016, Rus își propune să joace la anul cu Dunărea în Liga 1. „Asta e viața de fotbalist, astăzi ești într-un loc, mâine cine știe. E esențial să dai totul, dar absolut totul pentru echipa la care joci. Am rămas cu amintiri frumoase de la UTA, aici incluzând și acel baraj, dar duminică îmi voi da și ultima picătură de energie pentru Dunărea Călărași. Am venit să promovez cu acest club, iar pentru asta trebuie să câștigăm fiecare meci, nu contează împotriva cui jucăm. Contracandidatele noastre câștigă și ele, nu vrem să permitem nimănui să se apropie de noi, așa că trebuie să ne continuăm seria de victorii. Iar dacă ne facem jocul nostru obișnuit, cu tot respectul pentru UTA, nu văd cum am putea rata cele trei puncte. Suntem echipa de pe primul loc, conștientă de atuurile ei. Avem mulți fotbaliști de calitate, un antrenor dedicat sută la sută și foarte determinat și o conducere ce face tot posibilul să țină pasul cu performanțele echipei”, a adăugat atacantul, care a împlinit chiar în prima zi a acestei luni 27 de ani.

Rus a marcat zece goluri în „alb-roșu” în stagiunea 2015-2016 a Ligii a 2-a, dar a dat o mână importantă de ajutor și la promovările succesive din ligile patru și trei. De la plecarea de la UTA, în august 2016, arădeanul a mai evoluat pentru ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Mar. 2018, 15:28 Campionat
Pe aceeași temă