Ripensia s-a reunit! Jucătorii rămași sub comanda lui Urican și tinerii veniți în teste. „Va fi o perioadă grea, dar frumoasă, ne-a promis Mister”

Marius ANGHEL 28 Jun. 2018, 14:28 Campionat

Ripensia Timișoara, locul 11 în precedenta ediție de campionat, a reluat, joi dimineață, pregătirile pentru Liga 2. Până acum, singurul jucător nou care a semnat un contract este Marian Anghelina, dar Ciprian Urican testează și o serie de tineri de la echipe din zonă și nu numai. De asemenea, pe lângă cantonamentul de la Bekescsaba, a fost stabilit și programul amicalelor.

La reunire nu au mai venit jucătorii de la ACS Poli (Golda, Bocșan, Contra), Mediop, ajuns la Călărași, Cosmin Mânecan, Sebastian Bobină sau Costel Zurbagiu (revenit după împrumutul la Fortuna).

Au fost prezenți la stadionul din cartierul Ciarda Roșie: Iulius Rădulescu, Dalin Munteanu (tot accidentat), Alex Oprița (ultima dată Bălești), George Păduraru (ultima dată la Lugoj), Ștefan Dobre (CNPT, aparține de Juventus Timișoara) – portari; Andrei Dumiter, Adrian Zaluschi, Gabriel Stoi, Mihai Hecsko, Marius Toma, Cătălin Bădăuță, Adrian Ungureanu, Călin Toma, Cătălin Horcea, Laurențiu Tudor, Flavius Vlădia, Claudiu Apro, Alin Budeț, Claudiu Matiș, Andrei Apostol (mijlocaș dreapta, ultima dată la Ceahlăul), plus trei jucători de la echipa a doua: Dobie, Rosus și Cluci.

Ciprian Urican e convins că Ripensia s evadescurca mult mai bine ca sezonul trecut

Antrenorul Urican a explicat că a fost opțiunea lui să dea mai multă vacanță echipei. „Am considerat că era nevoie ca jucătorii să se liniștească după un prim campionat în Liga a 2-a și am preferat să le dau mai multă vacanță. Avem timp până la începerea campionatului să recuperăm toată pregătirea, mai ales că ei cunosc principiile după care lucrăm. Este o plăcere, așteptăm toți cu nerăbdare, ca de obicei. Ne dorim să fim campioni, și când spun asta, mă refer să fim mai buni ca anul trecut. Cred că se poate, totul ține de jucători. Factorii din conducere au crescut standardele, ne asigură condiții cât mai bune. E datoria noastră să le transformăm în lucruri bune în campionat. Despre transferuri încă mai discutăm. Îi vom aduce în funcție de concepția, filosofia și principiile noastre de joc. Anghelina e un jucător bun care trebuie să demonstreze că poate face parte din familia Ripensia. În acest moment Liga a II-a devine cu adevărat importantă și pentru România, dacă până acum era în derizoriu. Acum cred că poate contribui la creșterea nivelului fotbalistic al țării noastre”, a declarat Urican.

Jucătorii abia așteaptă meciurile cu U Cluj sau Petrolul

Și Adrian Popa crede că va fi un sezon mai tare în eșalonul secund. „Ne-am adunat astăzi pentru a ne îndeplini obiectivele, să practicăm un fotbal frumos cu domnul Urican. Are o filosofie care se mulează foarte bine pe stilul Ripensiei. Pe lângă acest joc frumos cu siguranță vor veni și rezultatele. Să vedem care vor fi obiectivele echipei, dacă se va ataca promovarea. Eu spun că va fi o Liga a 2-a foarte interesantă, cu foarte multe echipe de tradiție, care au revenit din Liga a 3-a. Probabil vor veni și mai multe în următorii ani. Eu cred că la cum arată Liga a II-a va fi mai atractivă decât Liga 1. Va fi mai greu anul acesta decât cel precedent, dar și noi vom fi mai pregătiți. Anul trecut am acumulat mai multă experiență și maturitate și sperăm ca asta să ne ajute”, a declarat căpitanul echipei.

Călin Toma, ofertat de ASU Poli

Fundașul stânga Călin Toma a bifat toate minutele în campionat, fiind singurul jucător din Liga a 2-a. Eficient și în atac și bun executant al fazelor fixe, a fost ofertat și de concitadina ASU Poli, dar a rămas la Ripensia.

„După o binemeritată vacanță începem treaba. Va fi o perioadă grea, dar frumoasă, ne-a promis Mister. Sperăm ca noul sezon să fie altceva, ne dorim altceva. Ne dorim o clasare cât mai sus, nu neapărat un loc anume, ne dorim să țintim cât mai sus. Am aflat că am fost singurul jucător din Liga a II-a cu toate minutele jucate. Mă bucur că am fost sănătos, că nu am avut parte de accidentări, suspendări. Anul acesta îmi doresc să joc cât mai mult. Am avut și ceva oferte din străinătate, dar nimic concret, doar de la ASU Poli. Din punctul de vedere al echipelor din Timișoara nu cred că este în regulă să avem un oraș așa mare, trei echipe în Liga a 2-a. Este foarte benefic pentru fotbal că au promovat echipe de tradiție. Va fi un campionat mai frumos, cu stadioane mari, cu suporteri. Va fi mai interesant decât Liga 1”, a precizat Toma.

Vor juca un amical cu UTA, în Ungaria

Ripensia și-a conturat programul amicalelor:

5 iulie la Progresul Ciacova (locul 9 în Liga a IV-a)
7 iulie la Pobeda Dudeștii Vechi (locul 5 în Liga a IV-a)
10 iulie cu UTA (locul 12 în Liga a II-a) în cantonament la Bekescaba
13 și 15 iulie adversari încă nestabiliți, tot în cantonamentul maghiar
21 iulie la Luceafărul Oradea (locul 8 în Liga a II-a)
25 iulie la Millenium Giarmata (locul 13 în Liga a III-a)
28 iulie acasă cu CSM Școlar Reșița (locul 3 în Liga a III-a)

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 28 Jun. 2018, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă