Ripensia nu are mult timp să jelească înfrângerea cu CS Mioveni. Pelici, înaintea jocului cu Pandurii: „Dacă ne refacem sau nu, tot noi tebuie să intrăm pe teren”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 12:01 Campionat
Ripensia nu are mult timp să jelească înfrângerea cu CS Mioveni.** Pelici, înaintea jocului cu Pandurii:

Ripensia joacă în deplasare în etapa intermediară, la Târgu Jiu, cu Pandurii. Timișorenii vin după un rezultat dur, înfrângere cu 5-0 pe teren propriu cu CS Mioveni, dar au săptămâna aceasta, teoretic, șansa de a lua șase puncte, din meciul din Gorj și, apoi, din partida de acasă cu Daco-Getica.

Alexandru Pelici spune că echipa trebuie să depășească înfrângerea drastică de sâmbătă. „Dacă ne refacem sau nu ne refacem, tot noi trebuie să intrăm pe teren. Tot noi trebuie să fim bărbați, să ridicăm privirea din pământ și să mergem să jucăm, pentru că asta ne-am ales, să facem fotbal. La asemenea rezultate, normal că lumea te criticiă, lumea e nemulțumită și pe bună dreptate. E normal. Dar fotbalul îți dă șansa ca meciul viitor să câștigi, să acumulezi puncte, să vii cu o victorie de acolo. Cu trei puncte mergem la 15 puncte și din nou vom fi acolo, pe 11-12. Acolo o să urmeze să ne luptăm până la sfârșitul campionatului. Nu cred că au fost alte așteptări de promovare, nu se poate vorbi despre așa ceva, să fim realiști. Dacă vom reuși să ne menținem anul acesta, va fi foarte, foarte bine în această serie care e foarte, foarte grea”, a declarat antrenorul ripensist.

La Târgu Jiu se va juca pe sintetic, unde sezonul trecut timișorenii au pierdut cu 2-5. Antrenorul spune că mai importantă e însă atitudinea echipei sale. „Am scos puncte și pe sintetic. Și anul trecut la Metaloglobus. Anul acesta am suferit, din nou, o înfrângere destul de drastică. Vom vedea ce va fi. Nu trebuie să ne găsim alibiuri și scuze. Pe aceeași suprafață joacă și ceilalți. Să jucăm fotbal. Și să nu ne fie teamă de adversar, pentru că și la ultimul meci am intrat cu o temă, care nu știu de unde vine în unele momente”, a punctat Pelici.

Va absenta Mihai Hecsko, suspendat, dar și Adrian Zaluschi, pe care echipa speră să-l recupereze pentru jocul de duminică, cu cei de la Daco-Getica. „Pe Zaluschi sperăm să-l recuperăm petru jocul cu Daco-Getica, dacă nu, mai târziu”, a mai spsu Pelici.

Cu 12 puncte, Ripensia e pe locul retrogradabil, 16. Panduri au doar 6 puncte și ocupă locul 18. Meciul de la Târgu Jiu are loc miercuri, de la ora 15:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 12:01 Campionat
Pe aceeași temă