CS Mioveni – în pas de defilare, Ripensia – cu capetele plecate! Formația lui Marius Stoica i-a administrat clubului timișorean cea mai drastică înfrângere de la reînființare

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 16:02 Campionat

Meci fără istoric într-o dimineață însorită de octombrie în cartierul Fabric din Timișoara, unde CS Mioveni s-a impus cu 5-0 în fața unei Ripensia ce a părut zăpăcită și debusolată total. Italianul Davide Massaro a semnat două dintre goluri, „completat” de colegii Valentin Coșereanu, Raul Costin și Simon Măzărache, care au avut o misiune ușoară, în contextul unei apărări varză a echipei mult-lăudatului Alexandru Pelici.

Alexandru Pelici a gândit că poate bloca atacurile trupei argeșene, una dintre cele multe pe care le-a antrenat în cariera sa, cu o linie de cinci fundași. Până la un punct, s-a reușit, doar că totul a durat puțin. După un prim sfert de joc echilibrat, în minutul 16, după ce Andrei Tînc a greșit, Davide Massaro a marcat cu un șut din întoarcere, șut sigur la colțul lung. Mioveniul a fost ajutată și de forma bună a portarului Flavius Croitoru, care nu a putut fi păcălită cu centrări de la semi-distanță. Și Mociu a avut o intervenție bună în fața lui Massaro, iar, din minutul 29, Pelici l-a scos pe Tînc și a mai trimis în teren un atacant, Marius Staicu.

Festival ofensiv al Mioveniului pe final de repriză

Mutarea ofensivă a Ripensiei nu s-a dovedit de bun augur, deoarece timișorenii nu au reușit să înscrie. Au mai făcut-o în schimb oaspeții. În minutul 36, tot Massaro a marcat, după o pătrundere în viteză în careu. Peste patru minute, printr-o apărare „șvaițer”, Valentin Coșereanu a pătruns după ce a recuperat o minge și a punctat pentru 3-0.

Timișorenii au avut atacuri puține, și acelea cu finalizări palide, ca reluarea cu capul pe spate a lui Tudorache. Bănățenii au reușit și „performanța” să primească gol după o aruncare de la margine, când Raul Costin (45+1) a știut ce a vrut și a stabilit scorul pauzei.

Ripensia nu a reușit să echilibreze jocul nici în repriza a doua

După pauză, Pelici a mizat și pe Fotescu. După ce timișorenii au reușit să mai țină de minge, în minutul 54, nou-intratul a avut un șut în forță, dar care s-a dus peste poarta lui Croitoru. Apro și Tudorache au avut ocazii mai mult decât „palide”, în timp ce Mioveniul a continuat să aibă șanse de a marca. În minutul 64, Mociu a respins de sub bară șutul lui Coșereanu. Peste șase minute, și Marius Staicu a avut un șut  periculos, cu care nu l-a putut păcăli însă pe portar.

Bomboana de pe „colivă” a fost un cartonaș roșu

Mioveniul a reușit să mai înscrie în minutul 81, după ce Alexe și Hergheligiu au făcut ce au vrut în careu. Mingea a ajuns la Simon Măzărache, care a marcat pentru 5-0. Și Alexa a mai avut o ocazie periculoasă, dar portarul Mociu a intervenit.

Din minutul 88, cu al doilea galben luat într-un interval scurt de timp, cpăitanul Ripensiei Mihai Hecsko a văzut eliminarea care îl va ține acasă în etapa intermediară.

În prelungiri, Ripensia putea da golul de onoare, dar Tudor Călin a respins din fața porții adverse, în loc să șuteze.

RIPENSIA TIMIȘOARA – CS MIOVENI   0-5
Davide Massaro 16′, 36′, Valentin Coșereanu 40′, Raul Costin 45+1′, Simon Măzărache 81′

Mociu – Ad. Popa (M. Fotescu 46′), Hecsko (cpt.), Tînc (M. Staicu 29′), Apro, C. Toma – Vl. Tudorache, T. Călin, C. Lungu – Al. Popovici (Monea 75′), Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Burdeț, Al. Neagu, Chera
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Mihai Hecsko 88′ (cumul de cartonașe galbene)

Fl. Croitoru – Rob. Ghiță, Celea, Beța, Burnea (cpt.) – M. Șerban, R. Costin (Cioargă 73′) – Măzărache, Coșereanu (Ct. Alexe 65′), Hergheligiu – Massaro (Anghelina 67′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Ed. Stoica, Ișfan, Alin Călin
Antrenor: Marius Stoica

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); Rezervă: Dorin Petru Voina (Reșița); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Adrian Lucaci (Arad).

Cu acest succes, CS Mioveni ajunge la 23 de puncte și rămâne în continuare singura echipă invincibilă din acest sezon, menținându-se pe locul 2. În runda intermediară, argeșenii au meci accesibil, acasă cu Sportul Snagov, miercuri, de la ora 15:00.

Ripensia încasează cea mai drastică înfrângere de la reînființare (2012) și rămâne cu 12 puncte, pe locul 15 în Liga 2, momentan. Miercuri, de la ora 15, va juca la Târgu Jiu, cu Pandurii.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă