Revenire pe Știința cu cuțitul la os pentru ASU Poli. Cum vede Cosmin Petruescu meciul cu Concordia Chiajna și ce spune despre faptul că echipa sa e pe loc retrogradabil

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 13:56 Campionat
Revenire pe Știința cu cuțitul la os pentru ASU Poli.** Cum vede Cosmin Petruescu meciul cu Concordia Chiajna și ce spune despre faptul că echipa sa e pe loc retrogradabil

ASU Politehnica va juca al treilea meci acasă din acest sezon pe stadionul Știința, împotriva retrogradatei Concordia Chiajna, sâmbătă, de la ora 11:00. Motivul pentru care alb-violeții revin pe arena studențească este legat de faptul că sâmbătă dimineața, „Dan Păltinișanu” e ocupat cu un joc de rugby, iar ilfovenii aveau cumpărate deja bilete de avion pentru drumul de întoarcere, așadar, partida nu a fost reprogramată la o oră pe care și-ar fi dorit-o suporterii echipei timișorene.

Antrenorul Cosmin Petruescu are la dispoziție tot lotul, inclusiv Călin Jurj, care și-a revenit după accidentarea suferită la jocul cu Rapid.

„O partidă între două echipe care cu siguranță nu sunt mulțumite de debutul de campionat pe care l-au avut. Chiajna are șase puncte după patru jocuri, deși a disputat trei meciuri pe teren propriu. O echipă care vine din Liga 1, care și-a păstrat o serie din jucători, plus transferuri: Greab, Dumitraș, Dobrosavlevici, Albu, Olteanu, Fota, Ivanovici, Grădinaru, plus cei doi veniți de la echipe din Franța. O echipă cu multă experiență, cu siguranță nu e mulțumită cu cele șase puncte.

Noi suntem Politehnica Timișoara, pretențiile și așteptările sunt foarte mari la acest club și nu ne putem permite să stăm mult sub linie. Am discutat foarte mult cu jucătorii în această perioadă, nu în ideea de a găsi vinovați, ci de a găsi soluții pentru a obține cele trei puncte la meciul de sâmbătă. Este o partidă importantă, dar nu decisivă, atâta timp cât mai 33 de etape, dar pentru o desfășurare ulterioară a campionatului este important să câștigăm meciul de sâmbătă, pentru a avea liniștea necesară”, a declarat Petruescu.

Fotbaliștii spun că grupul rămâne unit, după startul slab de campionat. „Știm și noi că ne așteaptă un meci greu datorită jucătorilor experimentați pe care îi are Chiajna. Mulți sunt jucători care au avut și sezoane în Liga 1, dar cred că ne-am pregătit bine săptămâna aceasta. Avem un grup puternic, un grup unit și dacă vom face tot ce depinde de noi, cu siguranță vom scoate un rezultat pozitivi sâmbătă”, a precizat fundașul Alexandru Cherecheș.

Venit recent la echipă, și Călin Popescu este optimist. „Mă bucur că am revenit la Poli Timișoara. Depinde de prestațiile mele dacă voi juca și de ce viziune are domnul antrenor, iar eu voi respecta asta. Sunt optimist cu privire la meciul de mâine, sper să luăm cele 3 puncte. Eu am venit aici ca să cresc și să ajut echipa cât pot”, a precizat Popescu.

Cu șase puncte acumulate în primele patru etape, Concordia Chiajna e pe locul 12. Gazda meciului de sâmbătă, ASU Politehnica e pe 16, poziție retrogradabilă, cu trei puncte. Jocul de pe Știința are loc de la ora 11:00 și nu este televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 13:56 Campionat
Pe aceeași temă