Reșița, răpusă în prelungiri de UTA, printr-o execuție de kinogramă. Leontin Doană: „Dacă mai pui un jucător să dea așa la poartă, nici în 100 de ani nu reușește”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2019, 14:22 Campionat

CSM Reșița a avut un start prost de meci cu UTA, duminică, pe teren propriu, în etapa a 14-a a Ligii 2, a egalat, însă a primit un super-gol în prelungiri și a pierdut cu 2-3.

Roș-negrii au primit gol încă din minutul 2, l-au încasat și pe al doilea după 23 de minute, direct dintr-o lovitură liberă, iar în partea secundă au avut forța să egaleze, prin autogolul lui Florin Ilie (47) și reușita lui Florin Cioablă (69). În prelungiri însă, Romario Moise (90+1) a avut o execuție de kinogramă, din foarfecă, care l-a lăsat fără reacție pe Zimmermann, astfel că CSM Reșița a încasat al treilea eșec pe teren propriu în acest sezon, după cele cu Rapid (1-2) și Viitorul Pandurii (1-7).

Leontin Doană: „După aspectul jocului, meciul trebuia să se termine cel puțin egalitate”

La finalul partidei, antrenorul Leontin Doană a spus că un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil la cum s-a jucat pe durata celor 90 de minute.

„După aspectul jocului, meciul trebuia să se termine cel puțin egalitate. În repriza a doua, am dominat meciul, în afara golului luat din acea execuție, adversarul nu ne-a pus probleme. Sunt dezamăgit pentru că, dacă mai pui un jucător să dea așa la poartă, nici în 100 de ani nu reușește. În plus, e al doilea joc în care luăm gol la ultima fază și e păcat de efortul băieților. Am început practic de la 0-1, după o greșeală de marcaj la o fază fixă în careu. Apoi am luat al doilea gol din lovitură liberă și de la 2-0 era foarte greu să revii. Îi felicit pe băieți pentru jocul, atitudiunea și dăruirea din repriza a doua, nu le pot imputa înfrângerea. Din păcate, fotbalul se joacă pe puncte. Noi punctăm doar la impresia artistică și punctele sunt la alții”, a spus Doană, citat de Sport Arad.

Pe de altă parte, antrenorul echipei reșițene nu e foarte îngrijorat cu privire la clasarea din acest moment a echipei sale. „O victorie te poate urca patru-cinci locuri în clasament, iar o înfrângere poate duce o formație la retrogradare. Dacă prestăm un joc ca cel de la Metaloglobus sau cel de azi, din repriza a doua, o să ducem și puncte. Din păcate, Reșița este dependentă de Breșneni, care încă nu este în ritm. Nu este refăcut total, dar experiența lui e foarte importantă. L-am băgat azi fiindcă am vrut să aducă un plus, l-a adus, dar nu a fost suficient”, a mai declarat Doană.

Cu 15 puncte acumulate în 13 meciuri în 14 etape, CSM Reșița ocupă locul 16, ultimul retrogradabil. În etapa următoare, echipa antrenată de Leontin Doană joacă în deplasare la Dunărea Călărași, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 28 Oct. 2019, 14:22 Campionat
Pe aceeași temă