Remiză albă terminată cu două cartonașe roșii

Andrei Birta, Marius ANGHEL 17 Nov. 2014, 16:23 Campionat

FCM Dorohoi a remizat sâmbătă, scor 0-0, cu Rapid CFR Suceava, echipa „campioană” a acestor rezultate în acest sezon, într-un meci ce a contat pentru cea de-a 13-a etapă a Ligii 2. Trupa lui Colban a egalat Baloteștiului cu acest punct câștigat pe teren propriu, însă a rămas pe ultimul loc al Seriei I pentru că are un golaveraj mai slab. De partea cealaltă, jucătorii lui Bogdan Tudoreanu e la cea de-a șaptea remiză în 13 meciuri.

Prima repriză a meciului desfășurat pe stadionul „1 Mai” din Dorohoi a fost una echilibrată. Gazdele au început bine partida și în minutul 5 puteau deschide scorul, dar Grumezescu n-a reușit să împingă mingea în poartă din șase metri după care Natanel a trimis în plasa laterală. Elevii lui Colban au continuat să joace deschis și și-au mai creat câteva oportunități de a marca la poarta lui Rohetki, însă Edi Sandu și Grumezescu au fost mult prea egoiști. De partea cealaltă, Rapidul din Suceava a avut o mare ocazie în minutul 29 când Cerlică a trimis în bară.

Repriza secundă a fost începută mai bine de oaspeți, dar prima ocazie a aparținut gazdelor. Edi Sandu a luat o acțiune pe cont-propriu, dar n-a reușit să-l învingă pe Rohetki cu un șut din marginea careului. În minutul 63 Edi Sandu are o nouă mare ocazie de gol. Atacantul dorohoian a scăpat pe contraatac, a șutat de la 18 metri, dar Rohetki a reușit să prindă fără probleme. Nouă minute mai târziu, același Edi Sandu centrează de pe stânga și Grumuzescu nu reușește să împingă mingea în poartă din șase metri. Oaspeții au replicat în minutul 76 prin Apostol, care a șutat de la 25 de metri, însă Prisacă a prins fără probleme.

Sumanariu și Mateiuc, eliminați după fluierul final

Pe finalul partidei, FCM-ul a făcut pasul înapoi în încercarea de a menține rezultatul, însă tot ei aveau să fie aproape de gol în minutul 90, atunci când Sandu a trimis slab din lovitură liberă de la 20 de metri, iar Rohețki prinde.

Partida s-a încheiat cu scorul de 0-0, dar imediat după fluierul final s-au încins spiritele. Centralul partidei a acordat cartonașe roșii lui Sumanariu și Mateiuc, jucători trimiși pe teren în repriza a doua, după o încăierare generală. „Părerea mea este că arbitrul a făcut exces de zel la faza respectivă. Cei doi nu s-au bătut. Nu știu ce au avut de împărțit, însă s-au înjurat reciproc și s-au împins puțin. Atâta tot. Mă surprinde însă gestul lor pentru că ambii sunt jucători foarte tineri și nu e permis la această vârstă să ai un asemenea comportament”, a declarat Vespazian Colban, antrenorul dorohoienilor.

VEZI GALERIA FOTO completă de la meci

În tribune, pe lângă cei aproximativ 300 de spectatori a fost prezent și Victor Mihalachi, finanțatorul echipei FCM Dorohoi.

FCM DOROHOI        0
RAPID CFR SUCEAVA    0

V. Prisacă – A. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Pavăl – Barabaș (Juncănaru ”86), Stancoschi (Mateiuc ”90+2), Ghiviziu – Vrabie (cpt.), Grumezescu, Ed. Sandu
Rezerve neutilizate: C. Ungureanu – Lumaicu, Amarinei, T. Tudorache, Chiorescu
Antrenor: Vespazian Colban
Eliminat: Mateiuc (roșu direct, după final)

Rohetki – D. Bălan, Ferariu, Velescu, Semeghin (cpt.) – Gheorghiciuc, G. Apostol (Golofca ”88), Sfrijan (Sumanariu”59), Cerlincă – M. Negru, M. Matei (Marinkovici ”83)
Rezerve neutilizate: Pascal – R. Sava, Plecanciuc, Bosânceanu
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Eliminat: Sumanariu (roșu direct, după final)

Stadion: 1 Mai (Dorohoi); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj Napoca); Jucătorul meciului: Eduard Sandu.

Sursa: Dorohoi News
Foto: Andrei BIRTA

Andrei Birta, Marius ANGHEL 17 Nov. 2014, 16:23 Campionat
Pe aceeași temă