Rapid – „U” Cluj | Daniel Pancu vorbește despre problemele echipei sale, spune că obiectivul nu e victoria și are un mesaj pentru suporteri: „Ei să nu uite un lucru”

Marius ANGHEL 08 Nov. 2019, 19:43 Campionat

Rapid traversează o perioadă dificilă în acest moment în Liga 2, de trei etape n-a câștigat, vine după înfrângerea în fața ultimei clasate, 2-3 cu Sportul Snagov, iar în acest weekend are un alt meci greu, cu „U” Cluj, echipă care tocmai a remizat cu UTA (scor 1-1) și vine după trei jocuri consecutive în campionat cu rezultate pozitive.

Daniel Pancu: „Suntem o echipă fără spirit, o echipă care nu e demnă de numele Rapid”

Rapid întâlnește una dintre echipele de tradiție din Liga 2, mare perdantă a sezonului trecut, un exemplu pe care Daniel Pancu spunea la începutul sezonului că formația sa nu-l va face. Antrenorul giuleștenilor era încă afectat după eșecul cu Snagovul, a catalogat „U” Cluj ca o echipă mai bună decât poziția pe care o ocupă în acest moment în clasament și a spus că din partea jucătorilor săi vrea atitudine, să iasă cu capul sus de pe teren, că au făcut tot ce au putut, chiar dacă vor pierde.

„În primul rând este un derby, un meci de tradiție al fotbalului românesc. „U” Cluj, în opinia mea, e o echipă mult mai bună decât locul pe care îl ocupă în acest moment în clasament. Noi traversăm o perioadă grea. Suntem într-un moment dificil, nu ne iese mai nimic, plecând de la joc. O perioadă în care toate lucrurile par împotriva noastră, de la accidentări, suspendări, puncte pierdute pierdute cu adversari mult mai slabi cotați pe hârtie, dar absolut meritat după modul în care ne prezentăm la jocuri. Am încercat să schimbăm unele lucruri săptămâna aceasta, în primul rând la ceea ce înseamnă unitatea, pentru că eu cred că primul lucru pe care trebuie să-l recâștigăm este spiritul. În acest moment suntem o echipă fără spirit, o echipă care nu e demnă de numele Rapid, o echipă contestată din toate pozițiile. Suntem într-o postură nedorită. Noi am făcut posibil acest lucru, pentru că nici nu am respectat ceea ce antrenăm, ceea ce cultivăm aici, de o perioadă de mai bine de un an de zile. Eu sper și îmi doresc din tot sufletul ca duminică, în primul rând, să redevenim echipa care, chiar dacă se va întâmpla să pierdem acest joc, să iasă cu fruntea sus de pe teren. E principalul obiectiv. Știu și lucrul la care am insistat săptămâna aceasta”, a spus Pancu în conferința de presă premergătoare derby-ul cu „U” Cluj, contând pentru etapa a 16-a a Ligii 2.

Pentru acest joc, Rapid nu se va putea baza pe Cătălin Oanea, Bogdan Manole, Alin Cârstocea, Facundo Piriz și Marian Drăghiceanu, accidentați.

„Bucuria și scopul vieții lor nu cred că la rapidiștii adevărați a fost de a câștiga jocurile”

Pancone a avut și un mesaj pentru suporterii Rapidului: să nu uite că în urmă cu doi ani și jumătate nu aveau la meciurile cui să meargă și că bucuria și scopul vieții fanilor alb-vișinii nu e ca echipa să câștige jocurile.

„Știu că sunt contestat, e absolut normal. Le dau dreptate suporterilor, multora dintre ei. Doar, că și ei, să nu uite un lucru: în urmă cu doi ani și jumătate, trei, Rapid nu exista, nu aveau unde să meargă pe stadion. Părerea mea e că ar trebui să se bucure mult mai mult de Rapid, pentru că bucuria și scopul vieții lor nu cred că la rapidiștii adevărați a fost de a câștiga jocurile. Îmi asum, în continuare, și vor rămâne pe poziție până în momentul în care Rapid nu va avea șanse matematice la promovare. Dar, acest lucru, sunt în continuare convins, nu se va întâmpla.

Foarte rar fac apel la rapidiști. Fac un apel către suporteri să vină să încurajeze echipa, pentru că absolut nimic nu este pierdut în acest moment. E un campionat foarte greu, foarte dificil pentru toate echipele. Toată lumea pierde puncte și multe echipe traversează perioade de formă foarte bune, bune sau slabe. Deci mai sunt foarte multe jocuri de disputat și încă nu am pierdut nimic”, a mai declarat Pancu.

„Nu putem ieși din starea asta decât uniți. La asta am și făcut apel înaintea campionatului”

Daniel Pancu a cerut unitate pentru ca echipa să poată ieși din această situație dificilă.

„Am spus după meciul de la Snagov că mă simt mai puțin vinovat. Dar în ce sens… pentru că sunt principalul vinovat, e clar. Nu recunosc echipa. Pentru că nu e ceea ce antrenez. S-ar putea să fie o problemă și la mine, dar, în momentul de față, e o culpă comună, pentru că am făcut greșeli cu toții. Important e să nu le mai repetăm. Important e că avem șanse foarte mari în continuare. E o perioadă în care toate sunt împotriva noastră. Dar nu putem ieși din starea asta decât uniți. La asta am și făcut apel și înaintea campionatului: la unitate. Am spus că nu facem greșelile altor echipe de tradiție care sezonul trecut nu au promovat, dar deja noi le-am făcut”, a spus antrenorul giuleștenilor.

Înaintea desfășurării etapei a 16-a, Rapid ocupă locul 6, cu 21 de puncte acumulate în 13 meciuri, în timp ce „U” Cluj se află pe poziția a 12-a, cu 17 puncte acumulate în 14 partide.

Toate declarațiile făcute în conferința de presă le poți asculta aici:

Foto și video: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 08 Nov. 2019, 19:43 Campionat
Pe aceeași temă