Pustai speră ca fotbalul să se reia de la 1 mai. „Protecția suplimentară” propusă și cum crede că se va scăpa de coronavirus: „În lumea asta, doar prostia rămâne fără antidot”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 13:18 Campionat
Pustai speră ca fotbalul să se reia de la 1 mai.**

Dunărea Călărași, la fel ca toate echipele din fotbalul românesc, se află, în acest moment, într-o vacanță forțată de pandemia de coronavirus. Momentan, data reluării competițiilor nu este cunoscută, campionatul Ligii 2 fiind suspendat de FRF cel puțin până la finalul lunii martie. Însă tot mai multe voci cred că sezonul nu va fi reluat mai devreme de 1 mai, adică să se mai întârzie încă o lună față de cum comunicase inițial forul condus de Răzvan Burleanu.

Una dintre aceste voci este a antrenorului principal al Dunării Călărași, Cristian Pustai. Acesta le-a dat, pentru început, zece zile de vacanță jucătorilor săi, însă e convins că perioada de stat acasă se va mări.

„Fotbalul a intrat într-o vacanță nedorită, a cărei lungime nu o putem estima acum. Vineri dimneață a fost ultima ședință, după care, era și normal, având în vedere ce se întâmplă-n lume, să luăm o astfel de decizie. Bineînțeles că jucătorii au primit programul pe o perioadă de 10 zile, care se va dovedi insuficientă”, a spus Pustai într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Dunării Călărași.

1 mai, data la care Pustai crede că s-ar putea relua campionatul. „Am speranțe mari că se va găsi până la urmă antidotul”

Cristian Pustai speră ca lucrurile să se îndrepte în direcția cea bună, astfel încât reluarea campionatului Ligii 2 să se producă undeva la începutul lunii mai. În această idee, antrenorul ar vrea să-și aibă jucătorii la antrenamente cu o săptămână – două înainte de reînceperea mecurilor oficiale.

„Se poate decala, cred eu, această perioadă de suspendare. Undeva la 1 mai putem reîncepe, dacă lumea va încerca să sprijine toate eforturile ce se vor face. Mă gândesc că, la un moment dat, se va găsi și acel vaccin pe piață, iar lucrurile vor reintra pe făgașul normal. Nu cred că nu se va găsi până la urmă antidotul pentru acest virus.

Sper să reluăm activitatea cu o săptămână – două înainte de startul lunii mai. Se pot juca 14 etape în lunile mai și iunie. Chiar și primele două, trei runde se pot desfășura fără spectatori, ca o măsură de protecție suplimentară. Repet, cred că undeva la 1 mai, am putea să reluăm campionatul. Desigur, dacă lucrurile merg în direcția cea bună. Eu am speranțe mari că se va găsi până la urmă antidotul. În lumea asta, doar prostia rămâne fără antidot”, e de părere experimentatul antrenor.

După 24 de etape, Dunărea Călărași ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 31 de puncte. Ocupantele pozițiilor 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul, care duc la promovare sau la barajul pentru promovare, sunt la opt puncte în față, în timp ce ultima echipă situată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna (locul 16), are cu șapte puncte mai puțin decât trupa lui Pustai.

Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 13:18 Campionat
Pe aceeași temă