Promovarea, capitol încheiat la Concordia Chiajna după egalul cu ultima clasată Pandurii. Erik Lincar: „Nu mai avem șanse de niciun fel la a spera, măcar”

Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 16:19 Campionat

Concordia Chiajna a obținut, sâmbătă, doar un punct pe terenul ultimei clasate din Liga 2, la Târgu Jiu, 0-0 cu Pandurii, iar antrenorul Erik Lincar spune că echipa sa nu mai are niciun fel de șanse de a mai spera la promovare. Mai rău, formația ilfoveană venită din prima ligă ar putea încheia turul pe loc retrogradabil.

Concordia Chiajna, la egalitate cu ultima clasată pe loc retrogradabil

Concordia Chiajna își făcea mari speranțe la începutul acestui sezon că va lupta pentru promovare și va reveni rapid în Liga 1. Evoluțiile de pe teren, atât cu Laurențiu Diniță antrenor, cât și cu Erik Lincar, nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, astfel că echipa ilfoveană va mai sta cel puțin încă un sezon în Liga 2, dacă nu se va întâmpla ceva și mai rău pentru ea.

În acest moment se află pe primul loc deasupra locurilor retrogradabile, la egalitate cu Csikszereda (21 de puncte), care are un golaveraj mai slab (14-19 față de 15-20). Marți, Concordia are meciul restant la Arad (ora 14:00) cu liderul UTA și, dacă va pierde, va face schimb de poziții cu trupa din Miercurea Ciuc.

Erik Lincar: „De opt etape, noi nu am reușit să dăm gol din acțiune și asta ridică multe semne de întrebare”

La finalul jocului cu „lanterna roșie” Pandurii, întrebat cum a văzut meciul din care Concordia a „scos un punct la Târgu Jiu”, Erik Lincar și-a început discursul după ce s-a potolit din râs și încă avea zâmbetul pe buze. Antrenorul echipei din Chiajna e îngrijorat de faptul că jucătorii săi nu au marcat deloc din acțiune de când a venit el pe banca tehnică și a mai spus că șanse la promovare nu mai există.

„Asta e bună, un punct scos. Corect, ne gândeam la mai mult, dar, totuși, în prima repriză am avut ocazii clare, cu Bari, care era singur în fața portarului și n-a reușit să oprească mingea, cu Fota, singur cu portarul și a scos-o extraordinar Cotolan. Până la urmă, cei din Târgu Jiu au avut o singură ocazie, la o greșeală a fundașului nostru, când l-a lăsat aproape singur cu portarul. Da, am avut câteva momente, situații, două-trei ocazii clare, dar, din păcate, de când am venit, de opt etape, noi nu am reușit să dăm gol din acțiune și asta ridică multe semne de întrebare. Până acum, tot timpul fazele fixe au fost decisive pentru noi. E, cred că, până la urmă, un moment al reconstrucției și al nostru, la Chiajna. Cu siguranță că nu mai avem șanse de niciun fel la a spera, măcar, să promovăm și atunci trebuie să ne gândim la viitor”, a spus Erik Lincar.

Despre adversar și faptul că lumea nu se înghesuie să vină la meciuri pe noul stadion din târgu Jiu, antrenorul Chiajnei a încercat să fie cât mai diplomat.

„Sincer, săracii, veneau după cinci meciuri fără gol marcat, cu multe primite. Pandurii e o echipă de jucători tineri, care aleargă. E important. Tot timpul am spus că, în ziua de azi, nu mai joacă numele, nu mai joacă numărul de pe tricou, ci joacă calitatea jucătorului, forma în care se află și, până la urmă, asta e cel mai important. Ei sunt o echipă, cred eu, cu jucători din zonă, au o acțiune pentru fotbal și cred că asta e cel mai important. În România, peste tot, când nu prea sunt rezultate, e normal ca lumea să nu vină la stadion. Și atunci, eu zic că pe viitor, cu acest stadion, cu implicările anumitor factori, cu siguranță și echipa din Târgu Jiu va avea un viitor frumos”, a mai declarat Lincar.

Concordia Chiajna mai are de disputat două meciuri până la finalul anului. Marți, de la ora 14:00, joacă la Arad restanța cu UTA, contând pentru etapa a 11-a, când vede și pe ce poziție va încheia turul, la retrogradare sau imediat deasupra. La finalul săptămânii următoare, în prima etapă a returului va sta, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica, echipă retrasă din campionat, iar pe 7 decembrie, de la ora 16:00, o întâlnește pe teren propriu pe Rapid, în etapa a 21-a.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 16:19 Campionat
Pe aceeași temă